Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenSmeuïge broccolistoemp, zachtgekookte eieren en krokante spek
Delhaize logo
  • Smeuïge broccolistoemp, zachtgekookte eieren en krokante spek
    C

Smeuïge broccolistoemp, zachtgekookte eieren en krokante spek

Smeuïge broccolistoemp, zachtgekookte eieren en krokante spekC
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 200 g ontbijtspek in sneetjes
  • 8 eieren
  • 1 broccoli
  • 800 g aardappelen alle gebruik
  • 2 dl room met 20% vetgehalte
  • gemalen nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • 200 g ontbijtspek in sneetjes
  • 8 eieren
  • 1 broccoli
  • 800 g aardappelen alle gebruik
  • 2 dl room met 20% vetgehalte
  • gemalen nootmuskaat
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 30 min.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een grote kookpot. Overgiet ze volledig met koud water, kruid met zout, breng aan de kook en laat 10 min. pruttelen. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Snijd de steeltjes en de licht geschilde stronk in blokjes. Voeg alles in de kookpot met de aardappelen toe. Breng opnieuw aan de kook en reken 10 min. extra kooktijd (dus in totaal 20 min. voor de aardappelen).
2
Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de speksneetjes over en bak ze ± 8 min., tot ze krokant zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
3
Breng een grote kookpot water aan de kook. Dompel er voorzichtig de eieren in en reken 5 à 6 min. kooktijd zodra het water opnieuw begint te koken. Giet de eieren af, laat ze in koud water schrikken en pel ze.
4
Giet de aardappelen en de broccoli af, doe ze terug in de kookpot en haal de pan van het vuur. Giet er de room bij, plet met een pureestamper fijn en breng verder op smaak (peper, zout en gemalen nootmuskaat, naar eigen smaak).
5
Dien heel warm op, met het spek en de eieren.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een grote kookpot. Overgiet ze volledig met koud water, kruid met zout, breng aan de kook en laat 10 min. pruttelen. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Snijd de steeltjes en de licht geschilde stronk in blokjes. Voeg alles in de kookpot met de aardappelen toe. Breng opnieuw aan de kook en reken 10 min. extra kooktijd (dus in totaal 20 min. voor de aardappelen).
2
Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de speksneetjes over en bak ze ± 8 min., tot ze krokant zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
3
Breng een grote kookpot water aan de kook. Dompel er voorzichtig de eieren in en reken 5 à 6 min. kooktijd zodra het water opnieuw begint te koken. Giet de eieren af, laat ze in koud water schrikken en pel ze.
4
Giet de aardappelen en de broccoli af, doe ze terug in de kookpot en haal de pan van het vuur. Giet er de room bij, plet met een pureestamper fijn en breng verder op smaak (peper, zout en gemalen nootmuskaat, naar eigen smaak).
5
Dien heel warm op, met het spek en de eieren.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 134 kcal - Vetten: 8,6 g - Koolhydraten: 6,3 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 7,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 134 kcal - Vetten: 8,6 g - Koolhydraten: 6,3 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 7,1 g
Gluten vrij
Vlees - minder dan 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Broccoli
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Spek | Ontbijt
Delhaize Spek | Ontbijt
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
35
Bloemige Aardappelen | Primeur
Delhaize Bloemige Aardappelen | Primeur
2 kg
1+1 gratis
4
69
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
35 gr
-10% voor 3
4
99

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Totaal:
€13,18