1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een grote kookpot. Overgiet ze volledig met koud water, kruid met zout, breng aan de kook en laat 10 min. pruttelen. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Snijd de steeltjes en de licht geschilde stronk in blokjes. Voeg alles in de kookpot met de aardappelen toe. Breng opnieuw aan de kook en reken 10 min. extra kooktijd (dus in totaal 20 min. voor de aardappelen).
2
Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de speksneetjes over en bak ze ± 8 min., tot ze krokant zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
3
Breng een grote kookpot water aan de kook. Dompel er voorzichtig de eieren in en reken 5 à 6 min. kooktijd zodra het water opnieuw begint te koken. Giet de eieren af, laat ze in koud water schrikken en pel ze.
4
Giet de aardappelen en de broccoli af, doe ze terug in de kookpot en haal de pan van het vuur. Giet er de room bij, plet met een pureestamper fijn en breng verder op smaak (peper, zout en gemalen nootmuskaat, naar eigen smaak).
5
Dien heel warm op, met het spek en de eieren.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een grote kookpot. Overgiet ze volledig met koud water, kruid met zout, breng aan de kook en laat 10 min. pruttelen. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Snijd de steeltjes en de licht geschilde stronk in blokjes. Voeg alles in de kookpot met de aardappelen toe. Breng opnieuw aan de kook en reken 10 min. extra kooktijd (dus in totaal 20 min. voor de aardappelen).
2
Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de speksneetjes over en bak ze ± 8 min., tot ze krokant zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
3
Breng een grote kookpot water aan de kook. Dompel er voorzichtig de eieren in en reken 5 à 6 min. kooktijd zodra het water opnieuw begint te koken. Giet de eieren af, laat ze in koud water schrikken en pel ze.
4
Giet de aardappelen en de broccoli af, doe ze terug in de kookpot en haal de pan van het vuur. Giet er de room bij, plet met een pureestamper fijn en breng verder op smaak (peper, zout en gemalen nootmuskaat, naar eigen smaak).
5
Dien heel warm op, met het spek en de eieren.