1
Haal de skrei uit de koelkast. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken, bedek ze met koud water en breng aan de kook. Laat 15 à 20 min. sudderen.
2
Rasp een beetje zeste van de 3 soorten citrusvruchten (1 kl van elk). Meng de zestes met de helft van de boter en houd apart.
3
Schil de citrusvruchten à vif en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Houd apart.
4
Verwarm een antiaanbakpan op een matig vuurtje. Snijd de skrei in porties en leg ze in de hete braadpan, met de velkant naar onder. Voeg na 1 min. de citrusvruchtenboter toe en bak nog 2 min. Draai de vis om, besprenkel met boter en laat nog 3 min. bakken. Kruid met peper, met zout, haal de pan van het vuur en laat enkele min. rusten.
5
Maak intussen de aardappelmousseline: giet de aardappelen af en plet ze fijn met de rest van de boter, de melk, de room en de geraspte gember. Breng verder op smaak.
6
Dresseer de mousseline op de borden, leg er de skrei bovenop en schik er de partjes citrusvruchten rondom. Bestrooi met granola, werk af met rozemarijn en serveer.
1
Haal de skrei uit de koelkast. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken, bedek ze met koud water en breng aan de kook. Laat 15 à 20 min. sudderen.
2
Rasp een beetje zeste van de 3 soorten citrusvruchten (1 kl van elk). Meng de zestes met de helft van de boter en houd apart.
3
Schil de citrusvruchten à vif en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Houd apart.
4
Verwarm een antiaanbakpan op een matig vuurtje. Snijd de skrei in porties en leg ze in de hete braadpan, met de velkant naar onder. Voeg na 1 min. de citrusvruchtenboter toe en bak nog 2 min. Draai de vis om, besprenkel met boter en laat nog 3 min. bakken. Kruid met peper, met zout, haal de pan van het vuur en laat enkele min. rusten.
5
Maak intussen de aardappelmousseline: giet de aardappelen af en plet ze fijn met de rest van de boter, de melk, de room en de geraspte gember. Breng verder op smaak.
6
Dresseer de mousseline op de borden, leg er de skrei bovenop en schik er de partjes citrusvruchten rondom. Bestrooi met granola, werk af met rozemarijn en serveer.