Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenSaus voor spaghetti al ragù
Delhaize logo
  • Saus voor spaghetti al ragù
    A

Saus voor spaghetti al ragù

Saus voor spaghetti al ragùA
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 1 takje selderij
  • 300 g rundergehakt
  • 130 g worstenvlees
  • 50 g pancetta in blokjes
  • 50 g boter
  • 600 g gepelde tomaten in blik
  • 3 dl rode wijn
  • 2,5 dl volle melk
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • zout
  • zwarte peper
  • 1 takje selderij
  • 300 g rundergehakt
  • 130 g worstenvlees
  • 50 g pancetta in blokjes
  • 50 g boter
  • 600 g gepelde tomaten in blik
  • 3 dl rode wijn
  • 2,5 dl volle melk
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • zout
  • zwarte peper

Begin met koken

: 20 min.
1
Versnipper de ui. Schraap de wortel en snijd hem in blokjes. Snijd de selderij in blokjes.
2
Doe de boter in een kookpot. Laat de boter smelten en stoof de ui, de wortel en de selderij aan tot ze een klein beetje kleuren. Voeg de pancetta toe en laat 2 min. koken. Voeg het gehakt en het worstenvlees toe, meng goed en laat 5 min. verder koken. Giet de rode wijn erbij en laat hem verdampen. Voeg dan de melk toe en roer goed. Voeg ten slotte de gepelde tomaten en de laurierblaadjes toe, kruid met zout en peper. Laat op een zacht vuurtje en zonder deksel verder koken gedurende 2 uur. Roer af en toe goed dooreen.
1
Versnipper de ui. Schraap de wortel en snijd hem in blokjes. Snijd de selderij in blokjes.
2
Doe de boter in een kookpot. Laat de boter smelten en stoof de ui, de wortel en de selderij aan tot ze een klein beetje kleuren. Voeg de pancetta toe en laat 2 min. koken. Voeg het gehakt en het worstenvlees toe, meng goed en laat 5 min. verder koken. Giet de rode wijn erbij en laat hem verdampen. Voeg dan de melk toe en roer goed. Voeg ten slotte de gepelde tomaten en de laurierblaadjes toe, kruid met zout en peper. Laat op een zacht vuurtje en zonder deksel verder koken gedurende 2 uur. Roer af en toe goed dooreen.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 403; energie (kCal): 96; vetten (g): 4,8; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 3,8; suikers (g): 2,5; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 6,5; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 302,21
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 403; energie (kCal): 96; vetten (g): 4,8; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 3,8; suikers (g): 2,5; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 6,5; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 302,21
Italiaans
Gluten vrij
Diner
Sauzen