Recept zoekresultatenRodebietentaart met feta
Delhaize logo
  • Rodebietentaart met feta
    C

Rodebietentaart met feta

door Simply Morane
Rodebietentaart met fetaC
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g gekookte rode bieten
  • 1/4 rode ui
  • 1 klein teentje knoflook
  • 3 takjes tijm
  • 50 g walnoten
  • 1 plak bladerdeeg
  • 4 el light room (7% v.g.)
  • 300 g feta
  • 1 el balsamicocrème
  • 1 el honing
  • peper
  • 500 g gekookte rode bieten
  • 1/4 rode ui
  • 1 klein teentje knoflook
  • 3 takjes tijm
  • 50 g walnoten
  • 1 plak bladerdeeg
  • 4 el light room (7% v.g.)
  • 300 g feta
  • 1 el balsamicocrème
  • 1 el honing
  • peper

Begin met koken

: 15 min. + 30 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de feta grof en doe hem in de beker van de mixer of de blender. Voeg 1 gerist takje tijm toe, samen met het gepelde teentje knoflook in stukjes, de room en een beetje peper. Mix tot een smeuïge pasta.
2
Bedek een taartvorm met het bladerdeeg (op zijn bakpapier) en prik er enkele gaatjes in met een vork. Verdeel de fetabereiding over het deeg, leg er de rode bieten in plakjes bovenop, voeg de ui in fijne reepjes toe en besprenkel met de balsamicocrème en de honing. Bestrooi de taart met 1 gehakt tijmtakje, kruid met peper en schuif 30 min. in de oven.
3
Werk af met tijm en fijngestampte noten. Dien warm op en geef er een slaatje bij.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de feta grof en doe hem in de beker van de mixer of de blender. Voeg 1 gerist takje tijm toe, samen met het gepelde teentje knoflook in stukjes, de room en een beetje peper. Mix tot een smeuïge pasta.
2
Bedek een taartvorm met het bladerdeeg (op zijn bakpapier) en prik er enkele gaatjes in met een vork. Verdeel de fetabereiding over het deeg, leg er de rode bieten in plakjes bovenop, voeg de ui in fijne reepjes toe en besprenkel met de balsamicocrème en de honing. Bestrooi de taart met 1 gehakt tijmtakje, kruid met peper en schuif 30 min. in de oven.
3
Werk af met tijm en fijngestampte noten. Dien warm op en geef er een slaatje bij.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 244 kcal - Vetten: 17,4 g - Koolhydraten: 15,4 g - Vezels: 1,8 g - Eiwitten: 5,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 244 kcal - Vetten: 17,4 g - Koolhydraten: 15,4 g - Vezels: 1,8 g - Eiwitten: 5,2 g
Vegetarisch
Lunch