⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenRodebietensla met venkel en frambozen
Delhaize logo
  • Rodebietensla met venkel en frambozen
    A

Rodebietensla met venkel en frambozen

Rodebietensla met venkel en frambozenA
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 100 g Gandaham Grand Cru
  • 1 kg rode bieten
  • 1 venkel
  • 100 g frambozen
  • 1 citroen
  • 1 bol (van 125 g) burrata
  • 1 kl rietsuiker
  • 2 el azijn met frambozenpulp Héritier
  • 1 el balsamicoazijn
  • 6 el olijfolie
  • 1 pot basilicum Pistou
  • 20 g grof zout
  • peper en zout
  • 100 g Gandaham Grand Cru
  • 1 kg rode bieten
  • 1 venkel
  • 100 g frambozen
  • 1 citroen
  • 1 bol (van 125 g) burrata
  • 1 kl rietsuiker
  • 2 el azijn met frambozenpulp Héritier
  • 1 el balsamicoazijn
  • 6 el olijfolie
  • 1 pot basilicum Pistou
  • 20 g grof zout
  • peper en zout

Begin met koken

: 15 min + 1.15 u kooktijd (+ koeltijd)
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Bedek de bodem van een schaal met grof zout en schik er de hele ongeschilde rode bieten op. Bak ze 1.15 u in de oven en laat ze daarna afkoelen.
3
Maak intussen de dressing. Rasp de citroenzeste fijn en pers het sap van de citroen. Giet alles in een kom en voeg de twee soorten azijn, zout, peper, de suiker en de olijfolie toe. Klop op en breng verder op smaak.
4
Snijd de venkel met de mandoline in ultrafijne plakjes.
5
Snijd de rode bieten verticaal in 2, verdeel ze over de borden met de venkel, de frambozen, de ham, de burrata en de basilicumblaadjes. Besprenkel met dressing en serveer met brood.<br>
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Bedek de bodem van een schaal met grof zout en schik er de hele ongeschilde rode bieten op. Bak ze 1.15 u in de oven en laat ze daarna afkoelen.
3
Maak intussen de dressing. Rasp de citroenzeste fijn en pers het sap van de citroen. Giet alles in een kom en voeg de twee soorten azijn, zout, peper, de suiker en de olijfolie toe. Klop op en breng verder op smaak.
4
Snijd de venkel met de mandoline in ultrafijne plakjes.
5
Snijd de rode bieten verticaal in 2, verdeel ze over de borden met de venkel, de frambozen, de ham, de burrata en de basilicumblaadjes. Besprenkel met dressing en serveer met brood.<br>
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 513; energie (kCal): 124; vetten (g): 7,8; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 6,9; suikers (g): 6,6; vezels (g): ; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 537,04
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 513; energie (kCal): 124; vetten (g): 7,8; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 6,9; suikers (g): 6,6; vezels (g): ; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 537,04
Gluten vrij
Lunch
Lente,Zomer
Lunch