1
Giet de melk en 6 dl water in een kookpot met dikke bodem. Kruid met zout en verwarm op een matig vuurtje, met de blaadjes van 9 takjes tijm. Voeg de boter in stukken toe en strooi er, zodra het mengsel begint te pruttelen, de polenta beetje bij beetje en krachtig kloppend bij. Haal de pan van het vuur en voeg, steeds kloppend, beetje bij beetje 150 g parmigiano toe en vervolgens 1 dl olijfolie. Voeg de Espelettepeper toe en breng verder op smaak.
2
Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de bereiding over, tot een laag van ± 1,5 cm. Strijk mooi glad en laat 1 u afkoelen op kampertemperatuur. Dek af en laat minstens 2 u in de koelkast rusten.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de polentaplak in frietjes van 1 x 10 cm. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de frietjes over, op voldoende afstand van elkaar. Bak ze 25 min. in de oven.
4
Rist intussen de rest van de tijm en hak de peterselie. Meng ze met de natuuryoghurt, 1 el olijfolie en de groenepeperbollen. Breng verder op smaak.
5
Bestrooi de frietjes met de rest van de parmigiano zodra je ze uit de oven haalt en serveer. Zet de saus apart op tafel.
1
Giet de melk en 6 dl water in een kookpot met dikke bodem. Kruid met zout en verwarm op een matig vuurtje, met de blaadjes van 9 takjes tijm. Voeg de boter in stukken toe en strooi er, zodra het mengsel begint te pruttelen, de polenta beetje bij beetje en krachtig kloppend bij. Haal de pan van het vuur en voeg, steeds kloppend, beetje bij beetje 150 g parmigiano toe en vervolgens 1 dl olijfolie. Voeg de Espelettepeper toe en breng verder op smaak.
2
Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de bereiding over, tot een laag van ± 1,5 cm. Strijk mooi glad en laat 1 u afkoelen op kampertemperatuur. Dek af en laat minstens 2 u in de koelkast rusten.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de polentaplak in frietjes van 1 x 10 cm. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de frietjes over, op voldoende afstand van elkaar. Bak ze 25 min. in de oven.
4
Rist intussen de rest van de tijm en hak de peterselie. Meng ze met de natuuryoghurt, 1 el olijfolie en de groenepeperbollen. Breng verder op smaak.
5
Bestrooi de frietjes met de rest van de parmigiano zodra je ze uit de oven haalt en serveer. Zet de saus apart op tafel.