Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenPolentafrietjes met parmigiano en groenepepersaus
Delhaize logo
  • Polentafrietjes met parmigiano en groenepepersaus
    C

Polentafrietjes met parmigiano en groenepepersaus

door Line Couvreur
Polentafrietjes met parmigiano en groenepepersausC
Gemiddeld
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 12 takjes tijm
  • 2 takjes peterselie
  • 450 g voorgekookte polenta
  • 6 dl volle melk
  • 200 g geraspte parmezaan
  • 150 g natuuryoghurt
  • 1 dl olijfolie
  • 1 el olijfolie
  • 100 g boter
  • 1 el gepekelde groene-peperbollen
  • 1 kl Espelette-piment
  • 12 takjes tijm
  • 2 takjes peterselie
  • 450 g voorgekookte polenta
  • 6 dl volle melk
  • 200 g geraspte parmezaan
  • 150 g natuuryoghurt
  • 1 dl olijfolie
  • 1 el olijfolie
  • 100 g boter
  • 1 el gepekelde groene-peperbollen
  • 1 kl Espelette-piment

Begin met koken

: 30 min. + 25 min. kooktijd ( + 3 u afkoeltijd)
1
Giet de melk en 6 dl water in een kookpot met dikke bodem. Kruid met zout en verwarm op een matig vuurtje, met de blaadjes van 9 takjes tijm. Voeg de boter in stukken toe en strooi er, zodra het mengsel begint te pruttelen, de polenta beetje bij beetje en krachtig kloppend bij. Haal de pan van het vuur en voeg, steeds kloppend, beetje bij beetje 150 g parmigiano toe en vervolgens 1 dl olijfolie. Voeg de Espelettepeper toe en breng verder op smaak.
2
Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de bereiding over, tot een laag van ± 1,5 cm. Strijk mooi glad en laat 1 u afkoelen op kampertemperatuur. Dek af en laat minstens 2 u in de koelkast rusten.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de polentaplak in frietjes van 1 x 10 cm. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de frietjes over, op voldoende afstand van elkaar. Bak ze 25 min. in de oven.
4
Rist intussen de rest van de tijm en hak de peterselie. Meng ze met de natuuryoghurt, 1 el olijfolie en de groenepeperbollen. Breng verder op smaak.
5
Bestrooi de frietjes met de rest van de parmigiano zodra je ze uit de oven haalt en serveer. Zet de saus apart op tafel.
1
Giet de melk en 6 dl water in een kookpot met dikke bodem. Kruid met zout en verwarm op een matig vuurtje, met de blaadjes van 9 takjes tijm. Voeg de boter in stukken toe en strooi er, zodra het mengsel begint te pruttelen, de polenta beetje bij beetje en krachtig kloppend bij. Haal de pan van het vuur en voeg, steeds kloppend, beetje bij beetje 150 g parmigiano toe en vervolgens 1 dl olijfolie. Voeg de Espelettepeper toe en breng verder op smaak.
2
Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de bereiding over, tot een laag van ± 1,5 cm. Strijk mooi glad en laat 1 u afkoelen op kampertemperatuur. Dek af en laat minstens 2 u in de koelkast rusten.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de polentaplak in frietjes van 1 x 10 cm. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de frietjes over, op voldoende afstand van elkaar. Bak ze 25 min. in de oven.
4
Rist intussen de rest van de tijm en hak de peterselie. Meng ze met de natuuryoghurt, 1 el olijfolie en de groenepeperbollen. Breng verder op smaak.
5
Bestrooi de frietjes met de rest van de parmigiano zodra je ze uit de oven haalt en serveer. Zet de saus apart op tafel.
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 303 kcal - Vetten: 19,1 g - Koolhydraten: 22,9 g - Vezels: 3,3 g - Eiwitten: 8,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 303 kcal - Vetten: 19,1 g - Koolhydraten: 22,9 g - Vezels: 3,3 g - Eiwitten: 8,1 g
Italiaans
Vegetarisch
Winter
Bijgerechten

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Piment d'espelette
1 kl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75
Kruiden | Peterselie
Santa Maria Kruiden | Peterselie
8 gr
-10% voor 3
2
95
Polenta | Voorgekookt
Delhaize Polenta | Voorgekookt
450 gr
1
89
Melk | Volle
Inza Melk | Volle
1 l
  • recycle.external.f9bb4cad.svg
2
25
Gran Vegiano | Plantaardige alternatif geraspte
Nurishh Gran Vegiano | Plantaardige alternatif geraspte
2 × 150 gr
4
89
Yoghurt | Natuur | Greek style| Bio
Pur Natur Yoghurt | Natuur | Greek style| Bio
700 gr
2de tegen -40%
Bio
    4
    99
    Boter | Zacht
    Paysan Breton Boter | Zacht
    125 gr
    2
    39
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Totaal:
    €28,69