Productterugroeping:« Gegaarde peren van het merk Delhaize»Lees meer >

Recept zoekresultatenRisotto met scampi
Delhaize logo
  • Risotto met scampi
    A

Risotto met scampi

Risotto met scampiA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 200 g scampi
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 300 g risottorijst
  • 4 el geraspte parmigiano
  • 2 dl witte wijn
  • 1 snufje Espelettepeper
  • 2 el boter
  • 4 e.l. olijfolie
  • 1 takje tijm (voor de bouillon)
  • 1 takje rozemarijn (voor de bouillon)
  • 9 teentjes knoflook (voor de bouillon)
  • 1,5 l water (voor de bouillon)
  • 2 dl witte wijn (voor de bouillon)
  • 1,5 l water
  • 200 g scampi
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 300 g risottorijst
  • 4 el geraspte parmigiano
  • 2 dl witte wijn
  • 1 snufje Espelettepeper
  • 2 el boter
  • 4 e.l. olijfolie
  • 1 takje tijm (voor de bouillon)
  • 1 takje rozemarijn (voor de bouillon)
  • 9 teentjes knoflook (voor de bouillon)
  • 1,5 l water (voor de bouillon)
  • 2 dl witte wijn (voor de bouillon)
  • 1,5 l water

Begin met koken

: 30 min. + 1u30 kooktijd
1
Pel de scampi maar gooi de pantsers niet weg.
2
Bereid de bouillon: hak de tomaten, de uien en selder in grove stukken. Doe het water in een pot. Voeg alle ingrediënten aan het water toe: de gehakte groenten, de pantsers van de scampi, de witte wijn, het visbouillonblokje, de teentjes knoflook (ongeschild), de rozemarijn en de tijm.
3
Laat 1 u koken. Haal er nadien de teentjes knoflook, de pantsers en de takjes kruiden uit. Mix de bouillon in een blender en zeef. Nu heb je een tomatenbouillon. Houd de bouillon op temperatuur, zodat hij de rijst niet afkoelt als je hem erbij voegt.
4
Fruit de fijngehakte rode ui(en) gedurende 5 min in een pot met de olijfolie en de helft van de boter. Voeg de rijst toe en roer tot de rijstkorrels doorzichtig worden. Giet de wijn erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager en voeg een opscheplepel hete bouillon toe. Voeg telkens een nieuwe opscheplepel bouillon bij wanneer het vocht geabsorbeerd is. Roer regelmatig om met een houten lepel. Laat ± 18 min. koken zodat de rijst smeuïg wordt en de binnenkant krokant blijft. Voeg de laatste minuten de scampi toe en laat ze door de warmte van de risotto garen. Voeg een mespuntje Espelettepeper toe.
5
Haal de pot van het vuur. Voeg de rest van de boter en de parmigiano toe. Meng goed en kruid met peper en zout. Dek af en laat 5 min. opzwellen. Serveer in hete borden, afgewerkt met platte peterselie, een stukje limoen en wat parmigiano.
1
Pel de scampi maar gooi de pantsers niet weg.
2
Bereid de bouillon: hak de tomaten, de uien en selder in grove stukken. Doe het water in een pot. Voeg alle ingrediënten aan het water toe: de gehakte groenten, de pantsers van de scampi, de witte wijn, het visbouillonblokje, de teentjes knoflook (ongeschild), de rozemarijn en de tijm.
3
Laat 1 u koken. Haal er nadien de teentjes knoflook, de pantsers en de takjes kruiden uit. Mix de bouillon in een blender en zeef. Nu heb je een tomatenbouillon. Houd de bouillon op temperatuur, zodat hij de rijst niet afkoelt als je hem erbij voegt.
4
Fruit de fijngehakte rode ui(en) gedurende 5 min in een pot met de olijfolie en de helft van de boter. Voeg de rijst toe en roer tot de rijstkorrels doorzichtig worden. Giet de wijn erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager en voeg een opscheplepel hete bouillon toe. Voeg telkens een nieuwe opscheplepel bouillon bij wanneer het vocht geabsorbeerd is. Roer regelmatig om met een houten lepel. Laat ± 18 min. koken zodat de rijst smeuïg wordt en de binnenkant krokant blijft. Voeg de laatste minuten de scampi toe en laat ze door de warmte van de risotto garen. Voeg een mespuntje Espelettepeper toe.
5
Haal de pot van het vuur. Voeg de rest van de boter en de parmigiano toe. Meng goed en kruid met peper en zout. Dek af en laat 5 min. opzwellen. Serveer in hete borden, afgewerkt met platte peterselie, een stukje limoen en wat parmigiano.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 215; energie (kCal): 51; vetten (g): 1,7; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 5,9; suikers (g): 1,2; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 1,7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 682,89
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 215; energie (kCal): 51; vetten (g): 1,7; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 5,9; suikers (g): 1,2; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 1,7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 682,89
Italiaans
Gluten vrij
Romantisch diner,Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Piment d'espelette
1 snufje

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Scampi | Gepeld
Delhaize Scampi | Gepeld
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
5
39
Kruiden | Peterselie
Santa Maria Kruiden | Peterselie
8 gr
2de tegen -40%
2
95
Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
Bosto Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
500 gr
3
39
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Somontano | Chardonnay
Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
2 × 37,5 cl
2+1 gratis
3
99
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
2de tegen -40%
2
75
Kruiden | Rozemarijn
Santa Maria Kruiden | Rozemarijn
21 gr
2de tegen -40%
2
95
Fijngesneden look
Delhaize Fijngesneden look
200 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
2
75
Mineraalwater | Niet bruisend | PET
Vittel Mineraalwater | Niet bruisend | PET
6 x 1,5 l
2+1 gratis
5
29

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2de tegen -50%
2
39
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Totaal:
€35,94