Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenRisotto met kreeft en cava
Delhaize logo
  • Risotto met kreeft en cava

Risotto met kreeft en cava

Risotto met kreeft en cava
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 g boter
  • 2 sjalotten
  • 4 halve kreeften
  • 40 cl cava brut
  • 250 g arborio- of carnarolirijst
  • 1 el parmezaan, geraspt
  • 50 g boter
  • 1 e.l. olijfolie
  • 40 g mosterdbladeren of kervel om te versieren
  • zwarte peper
  • zeezout
  • 1 g boter
  • 2 sjalotten
  • 4 halve kreeften
  • 40 cl cava brut
  • 250 g arborio- of carnarolirijst
  • 1 el parmezaan, geraspt
  • 50 g boter
  • 1 e.l. olijfolie
  • 40 g mosterdbladeren of kervel om te versieren
  • zwarte peper
  • zeezout

Begin met koken

1
Dompel de kreeften onder in kokend water en laat ze 10 min. koken. Laat uitlekken en afkoelen.
2
Ontpantser de kreeften. Bewaar het vlees van de staarten en scharen.
3
Bak de pantsers, poten en koppen met 1 gehakte sjalot in 1 eetlepel olijfolie. Kruid met peper en zout, voeg 20 cl cava toe en laat enkele minuten inkoken. Giet er 1 l water bij en laat 25 min. koken. Filter de fumet.
4
Hak de sjalot fijn. Fruit ze al roerend op een zacht vuur in 50 g boter tot de sjalot glazig is. Voeg dan de rijst toe. Bak de rijst 2 min. – roer regelmatig - tot hij blinkt en doorschijnend is. Voeg 20 cl cava toe en laat verdampen. Bevochtig met 1 pollepel kreeftenfumet en laat een twintigtal minuten sudderen op een zacht vuur. Voeg ondertussen regelmatig fumet toe, tot de rijst romig is. Eventueel bijkruiden.
5
Haal de kookpot van het vuur. Voeg een flinke klont boter en de parmezaan toe. Meng niet. Dek af en laat ruim 5 min. rusten van het vuur. Meng snel. In het Italiaans noemt men deze fase ‘mantecare’ of romige binding.
6
Passez les queues et pinces de homard 2 min à la vapeur. Répartissez la chair des homards et le risotto dans les assiettes. Décorez avec le cerfeuil et servez immédiatement.
1
Dompel de kreeften onder in kokend water en laat ze 10 min. koken. Laat uitlekken en afkoelen.
2
Ontpantser de kreeften. Bewaar het vlees van de staarten en scharen.
3
Bak de pantsers, poten en koppen met 1 gehakte sjalot in 1 eetlepel olijfolie. Kruid met peper en zout, voeg 20 cl cava toe en laat enkele minuten inkoken. Giet er 1 l water bij en laat 25 min. koken. Filter de fumet.
4
Hak de sjalot fijn. Fruit ze al roerend op een zacht vuur in 50 g boter tot de sjalot glazig is. Voeg dan de rijst toe. Bak de rijst 2 min. – roer regelmatig - tot hij blinkt en doorschijnend is. Voeg 20 cl cava toe en laat verdampen. Bevochtig met 1 pollepel kreeftenfumet en laat een twintigtal minuten sudderen op een zacht vuur. Voeg ondertussen regelmatig fumet toe, tot de rijst romig is. Eventueel bijkruiden.
5
Haal de kookpot van het vuur. Voeg een flinke klont boter en de parmezaan toe. Meng niet. Dek af en laat ruim 5 min. rusten van het vuur. Meng snel. In het Italiaans noemt men deze fase ‘mantecare’ of romige binding.
6
Passez les queues et pinces de homard 2 min à la vapeur. Répartissez la chair des homards et le risotto dans les assiettes. Décorez avec le cerfeuil et servez immédiatement.
Nutritionele informatie
Energie: 486 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar
Diner
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Gekookte kreeft 400-600g
Delhaize Gekookte kreeft 400-600g
4 × +/- 500 gr
+/-€
27
50
schuimwijn zonder alcohol wit
Edenvine schuimwijn zonder alcohol wit
75 cl
2+1 gratis
5
99
Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
Bosto Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
500 gr
3
39
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Kervel
Delhaize Kervel
100 gr
2
39
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Smaakvol
Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
35 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
+/-€131,60