Productterugroeping:Ā« Gegaarde peren van het merk DelhaizeĀ»Lees meer >

Recept zoekresultatenRisotto met kokosmelk en scampi
Delhaize logo
B

Risotto met kokosmelk en scampi

Risotto met kokosmelk en scampiB
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediƫnten voor

Ingrediƫnten
4 porties
  • 200 g risottorijst (arborio of carnaroli)
  • 1 zakje diepgevroren scampiā€™s "365"
  • 1 takje citroenmelisse
  • 35 cl visbouillon (water + bouillonblokje)
  • 25 dl kokosmelk
  • 2 kl geraspte limoenschil
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 sjalot
  • 1/2 rode thaise peper
  • zout
  • peper
  • 200 g risottorijst (arborio of carnaroli)
  • 1 zakje diepgevroren scampiā€™s "365"
  • 1 takje citroenmelisse
  • 35 cl visbouillon (water + bouillonblokje)
  • 25 dl kokosmelk
  • 2 kl geraspte limoenschil
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 sjalot
  • 1/2 rode thaise peper
  • zout
  • peper

Begin met koken

: 30 min.
1
Verwarm de visbouillon met het in vier gesneden takje citroenmelisse en hou warm.
2
Hak de sjalot en de peper fijn. Fruit ze in een stoofpan met de olie. Voeg de rijst toe en roer gedurende 2 minuten. Voeg al roerend een pollepel bouillon toe en voeg een andere toe van zodra de vloeistof geabsorbeerd is. Laat een vijftiental minuten verder koken en voeg pollepel na pollepel bouillon toe. Pel ondertussen de vooraf ontdooide scampi.
3
Giet de kokosmelk in de stoofpan, breng aan de kook en voeg de scampi toe. Laat nog 5 minuten sudderen.
4
Serveer onmiddellijk als voorgerecht in diepe borden en bestrooi met de limoenzeste.
1
Verwarm de visbouillon met het in vier gesneden takje citroenmelisse en hou warm.
2
Hak de sjalot en de peper fijn. Fruit ze in een stoofpan met de olie. Voeg de rijst toe en roer gedurende 2 minuten. Voeg al roerend een pollepel bouillon toe en voeg een andere toe van zodra de vloeistof geabsorbeerd is. Laat een vijftiental minuten verder koken en voeg pollepel na pollepel bouillon toe. Pel ondertussen de vooraf ontdooide scampi.
3
Giet de kokosmelk in de stoofpan, breng aan de kook en voeg de scampi toe. Laat nog 5 minuten sudderen.
4
Serveer onmiddellijk als voorgerecht in diepe borden en bestrooi met de limoenzeste.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 574; energie (kCal): 136; vetten (g): 5,9; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 12,9; suikers (g): 0,5; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 7,8; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 449,48
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediĆ«nten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ā€˜Maten en gewichtenā€™ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge HygiĆ«neraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediĆ«nten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 574; energie (kCal): 136; vetten (g): 5,9; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 12,9; suikers (g): 0,5; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 7,8; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 449,48
Italiaans
Gluten vrij
Moederdag,Eindejaar
Diner
Lente,Herfst
Hoofdgerecht