⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenRijstsalade met kip en meloen
Delhaize logo
  • Rijstsalade met kip en meloen
    A

Rijstsalade met kip en meloen

Rijstsalade met kip en meloenA
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g kippenhaasjes
  • 200 g basmatirijst
  • 1/2 meloen, type charentais
  • 1 sinaasappel
  • 1/2 bussel lente-uitje
  • 1,5 el azijn op oude wijze
  • 6 e.l. olijfolie
  • 1 kl fijne mosterd
  • 7,5 dl water
  • peper
  • 500 g kippenhaasjes
  • 200 g basmatirijst
  • 1/2 meloen, type charentais
  • 1 sinaasappel
  • 1/2 bussel lente-uitje
  • 1,5 el azijn op oude wijze
  • 6 e.l. olijfolie
  • 1 kl fijne mosterd
  • 7,5 dl water
  • peper

Begin met koken

: 20 min
1
Verwarm het water in een steelpan. Strooi de rijst in het kokende water, dek af en laat 10 min sudderen op zacht vuur.
2
Verwarm ondertussen 1 el olie in een braadpan en bak er de kippenhaasjes goudbruin in. Voeg peper en zout toe.
3
Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliezen uit, doe dit boven een grote kom (om het sap op te vangen). Snijd de partjes in kleine stukken, giet het vrijgekomen sap bij in de kom. Voeg de azijn toe, peper, zout, de mosterd en 5 el olie, meng met de garde. Voeg de sinaasappelstukjes toe en het in blokjes gesneden vruchtvlees van de meloen (250 g nettogewicht).
4
Giet de gare rijst af, spoel goed onder koud water. Snijd de kippenhaasjes in plakjes en snipper de lente-uitjes fijn. Doe alles bij in de kom en meng goed.
5
Serveer koel.
1
Verwarm het water in een steelpan. Strooi de rijst in het kokende water, dek af en laat 10 min sudderen op zacht vuur.
2
Verwarm ondertussen 1 el olie in een braadpan en bak er de kippenhaasjes goudbruin in. Voeg peper en zout toe.
3
Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliezen uit, doe dit boven een grote kom (om het sap op te vangen). Snijd de partjes in kleine stukken, giet het vrijgekomen sap bij in de kom. Voeg de azijn toe, peper, zout, de mosterd en 5 el olie, meng met de garde. Voeg de sinaasappelstukjes toe en het in blokjes gesneden vruchtvlees van de meloen (250 g nettogewicht).
4
Giet de gare rijst af, spoel goed onder koud water. Snijd de kippenhaasjes in plakjes en snipper de lente-uitjes fijn. Doe alles bij in de kom en meng goed.
5
Serveer koel.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 449; energie (kCal): 107; vetten (g): 4,2; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 10; suikers (g): 1,8; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 6,9; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 530,29
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 449; energie (kCal): 107; vetten (g): 4,2; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 10; suikers (g): 1,8; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 6,9; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 530,29
Gluten vrij
Brunch
Diner
Zomer
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Filet | Kip
Delhaize Filet | Kip
600 gr
7
80
Rijst | Basmati | Kookbuiltje
Bosto Rijst | Basmati | Kookbuiltje
4 x 75 gr
2
35
Meloen mix
Delhaize Meloen mix
200 gr
3
00
Eetsinaasappels
Delhaize Eetsinaasappels
2 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
3
49
Natuurazijn
Delhaize Natuurazijn
1,5 l
  • little-lione.external.82792960.svg
0
52
Mosterd | Zacht | Squeeze
Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
300 gr
1
35

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Mineraalwater | Niet bruisend | PET
Contrex Mineraalwater | Niet bruisend | PET
6 x 1 l
2+1 gratis
4
69
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
€18,51