Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenQuinoa puttanesca met kip
Delhaize logo
  • Quinoa puttanesca met kip

Quinoa puttanesca met kip

Quinoa puttanesca met kip
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 800 g gepelde tomaten in blokjes (in blik)
  • 4 el basilicum, fijngehakt
  • 45 dl water
  • 1 el kappertjes, uitgelekt
  • 500 g kippenhaasjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 e.l. olijfolie
  • 1/2 g gemalen pili-pili
  • 125 g olijven, Culinaire mix
  • 200 g quinoa
  • 800 g gepelde tomaten in blokjes (in blik)
  • 4 el basilicum, fijngehakt
  • 45 dl water
  • 1 el kappertjes, uitgelekt
  • 500 g kippenhaasjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 e.l. olijfolie
  • 1/2 g gemalen pili-pili
  • 125 g olijven, Culinaire mix
  • 200 g quinoa

Begin met koken

: 25 min.
1
Verwarm 4 eetlepels olijfolie in een stoofpan en fruit hierin de geperste lookteentjes en de gehakte ansjovisfilets op zacht vuur gedurende 3 min. Voeg de tomaten toe en laat 15 min. sudderen op zacht vuur.
2
Breng ondertussen het licht gezouten water aan de kook, strooi er de quinoa in, dek af en laat 10 min. op heel zacht vuur sudderen. Neem van het vuur en laat nog 5 min. zwellen.
3
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan en laat hierin de kippenhaasjes snel goudbruin bakken. Voeg peper en zout toe.
4
Doe de olijven en de kappers bij de tomatensaus, laat nog 2 min. sudderen en neem van het vuur. Voeg de quinoa toe, meng en breng op smaak met peper en zout.
5
Bestrooi met gehakt basilicum en serveer warm met de kip.
1
Verwarm 4 eetlepels olijfolie in een stoofpan en fruit hierin de geperste lookteentjes en de gehakte ansjovisfilets op zacht vuur gedurende 3 min. Voeg de tomaten toe en laat 15 min. sudderen op zacht vuur.
2
Breng ondertussen het licht gezouten water aan de kook, strooi er de quinoa in, dek af en laat 10 min. op heel zacht vuur sudderen. Neem van het vuur en laat nog 5 min. zwellen.
3
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan en laat hierin de kippenhaasjes snel goudbruin bakken. Voeg peper en zout toe.
4
Doe de olijven en de kappers bij de tomatensaus, laat nog 2 min. sudderen en neem van het vuur. Voeg de quinoa toe, meng en breng op smaak met peper en zout.
5
Bestrooi met gehakt basilicum en serveer warm met de kip.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tomaten | Gepeld | Blokjes
365 Tomaten | Gepeld | Blokjes
800 gr
1
25
Kappertjes | Surfines
Delhaize Kappertjes | Surfines
60 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
89
Filet | Kip
Delhaize Filet | Kip
600 gr
7
80
Kruiden | Pili - Pili | Molen
Santa Maria Kruiden | Pili - Pili | Molen
37 gr
-10% voor 3
3
85
Olijven | Kalamata | Zonder pit
Delhaize Olijven | Kalamata | Zonder pit
130 gr
2
49
Quinoa | Kookbuiltjes
Bosto Quinoa | Kookbuiltjes
4 x 75 gr
5
05

Reeds in je keuken

Kruiden | Basilicum
Santa Maria Kruiden | Basilicum
10 gr
-10% voor 3
3
35
Mineraalwater | Niet bruisend | Sport
Vittel Mineraalwater | Niet bruisend | Sport
6 x 75 cl
5
09
Verse look
Delhaize Verse look
2 × 140 gr
2
29
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Totaal:
€21,33