Recept zoekresultatenRijstpap op grootmoeders wijze, abrikozencompote met rozemarijn en limoen en pralineschilfers
Delhaize logo
  • Rijstpap op grootmoeders wijze, abrikozencompote met rozemarijn en limoen en pralineschilfers

Rijstpap op grootmoeders wijze, abrikozencompote met rozemarijn en limoen en pralineschilfers

door Audrey Lenoir
Rijstpap op grootmoeders wijze, abrikozencompote met rozemarijn en limoen en pralineschilfers
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 300 g abrikozen
  • 70 g suiker
  • 1,5 stokjes vanille
  • 1/2 l melk
  • 50 g boter
  • 90 g speciale rijst voor rijsttaart
  • 1 zout
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 biolimoen
  • 8 eieren
  • bio-pralines "La route des origines" de Belvas
  • 300 g abrikozen
  • 70 g suiker
  • 1,5 stokjes vanille
  • 1/2 l melk
  • 50 g boter
  • 90 g speciale rijst voor rijsttaart
  • 1 zout
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 biolimoen
  • 8 eieren
  • bio-pralines "La route des origines" de Belvas

Begin met koken

: 1 uur
1
Laat in een kookpot (die een deksel heeft voor de rest van het recept) de melk koken met het opengesneden en geraspt vanillestokje en de boter.
2
Voeg de rijst toe. Doe het deksel op de pot en zet in de oven (± 15 min. op 200°C). Roer enkele keren tijdens de bereiding.
3
Haal uit de oven en voeg een snuifje zout en de suiker toe.
4
Voeg de eierdooiers toe wanneer de rijst 80 graden warm is. Laat afkoelen. Voeg opgeklopte room toe als de rijstpap te dik is (om tot de gewenste textuur te komen).
5
Verwijder de pitten van de abrikozen en snijd ze in vieren.
6
Doe de abrikozen, de suiker en het vanillestokje dat je hebt gesplitst en opengesneden aan de binnenkant in een sauteerpan.
7
Voeg de limoenschil en het sap tijdens het koken. Laat gedurende 30 minuten moes worden.
8
Voeg op het einde een takje rozemarijn toe om te laten trekken. Hou apart.
9
Doe de rijstpap in een kom, met de abrikozencompote er bovenop en eindig met pralineschilfers.
1
Laat in een kookpot (die een deksel heeft voor de rest van het recept) de melk koken met het opengesneden en geraspt vanillestokje en de boter.
2
Voeg de rijst toe. Doe het deksel op de pot en zet in de oven (± 15 min. op 200°C). Roer enkele keren tijdens de bereiding.
3
Haal uit de oven en voeg een snuifje zout en de suiker toe.
4
Voeg de eierdooiers toe wanneer de rijst 80 graden warm is. Laat afkoelen. Voeg opgeklopte room toe als de rijstpap te dik is (om tot de gewenste textuur te komen).
5
Verwijder de pitten van de abrikozen en snijd ze in vieren.
6
Doe de abrikozen, de suiker en het vanillestokje dat je hebt gesplitst en opengesneden aan de binnenkant in een sauteerpan.
7
Voeg de limoenschil en het sap tijdens het koken. Laat gedurende 30 minuten moes worden.
8
Voeg op het einde een takje rozemarijn toe om te laten trekken. Hou apart.
9
Doe de rijstpap in een kom, met de abrikozencompote er bovenop en eindig met pralineschilfers.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids,Brunch
Overig
Dessert