1
Laat in een kookpot (die een deksel heeft voor de rest van het recept) de melk koken met het opengesneden en geraspt vanillestokje en de boter.
2
Voeg de rijst toe. Doe het deksel op de pot en zet in de oven (± 15 min. op 200°C). Roer enkele keren tijdens de bereiding.
3
Haal uit de oven en voeg een snuifje zout en de suiker toe.
4
Voeg de eierdooiers toe wanneer de rijst 80 graden warm is. Laat afkoelen. Voeg opgeklopte room toe als de rijstpap te dik is (om tot de gewenste textuur te komen).
5
Verwijder de pitten van de abrikozen en snijd ze in vieren.
6
Doe de abrikozen, de suiker en het vanillestokje dat je hebt gesplitst en opengesneden aan de binnenkant in een sauteerpan.
7
Voeg de limoenschil en het sap tijdens het koken. Laat gedurende 30 minuten moes worden.
8
Voeg op het einde een takje rozemarijn toe om te laten trekken. Hou apart.
9
Doe de rijstpap in een kom, met de abrikozencompote er bovenop en eindig met pralineschilfers.
1
Laat in een kookpot (die een deksel heeft voor de rest van het recept) de melk koken met het opengesneden en geraspt vanillestokje en de boter.
2
Voeg de rijst toe. Doe het deksel op de pot en zet in de oven (± 15 min. op 200°C). Roer enkele keren tijdens de bereiding.
3
Haal uit de oven en voeg een snuifje zout en de suiker toe.
4
Voeg de eierdooiers toe wanneer de rijst 80 graden warm is. Laat afkoelen. Voeg opgeklopte room toe als de rijstpap te dik is (om tot de gewenste textuur te komen).
5
Verwijder de pitten van de abrikozen en snijd ze in vieren.
6
Doe de abrikozen, de suiker en het vanillestokje dat je hebt gesplitst en opengesneden aan de binnenkant in een sauteerpan.
7
Voeg de limoenschil en het sap tijdens het koken. Laat gedurende 30 minuten moes worden.
8
Voeg op het einde een takje rozemarijn toe om te laten trekken. Hou apart.
9
Doe de rijstpap in een kom, met de abrikozencompote er bovenop en eindig met pralineschilfers.