Recept zoekresultatenQuiche met zalm en courgette
Delhaize logo
  • Quiche met zalm en courgette
    C

Quiche met zalm en courgette

Quiche met zalm en courgetteC
Makkelijk
> 60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 200 g verse zalm
  • 2 bio courgettes
  • 50 g geitenkaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 rol bladerdeeg
  • 3 eieren (voor de vulling)
  • 2 dl room (voor de vulling)
  • 25 g gemalen kaas (voor de vulling)
  • 3 takjes dille (voor de garnituur)
  • 3 takken basilicum (voor de vulling)
  • 3 takjes tijm (voor de garnituur)
  • nootmuskaat (voor de topping)
  • peper en zout (voor de vulling)
  • 200 g verse zalm
  • 2 bio courgettes
  • 50 g geitenkaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 rol bladerdeeg
  • 3 eieren (voor de vulling)
  • 2 dl room (voor de vulling)
  • 25 g gemalen kaas (voor de vulling)
  • 3 takjes dille (voor de garnituur)
  • 3 takken basilicum (voor de vulling)
  • 3 takjes tijm (voor de garnituur)
  • nootmuskaat (voor de topping)
  • peper en zout (voor de vulling)

Begin met koken

: 30 min. + 30 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 210°C
2
Maak de eiermengeling: meng in een maatbeker de room met de eieren. Rits de kruiden van de takjes en hak deze fijn. Voeg de verse kruiden en de gemalen kaas toe aan de eiermengeling en kruid goed af met peper, zout en nootmuskaat. Houd dit even apart.
3
Bekleed een quichevorm met het vel bladerdeeg en zijn papier. Druk aan alle hoeken goed aan. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bekleed het met een vel bakpapier waarop je bakparels, rijst of bonen giet. Deze dienen als gewicht zodat het deeg niet rijst tijdens het blind bakken. Bak gedurende 12 min.
4
Spoel ondertussen de courgettes en snijd ze met behulp van een mandoline of groente-schaaf in de lengte in plakken van ongeveer 1/2 cm. Snijd de zalm ook in plakken van dezelfde hoogte en dikte als de courgetteplakken.
5
Haal het deeg uit de oven en verwijder het bakpapier met gewicht. Vul daarna de vorm tegen de rand met courgette, zalm en werk zo in een spiraal naar binnen toe.
6
Overgiet het geheel met de eiermengeling en brokkel er de geitenkaas over.
7
Bak de quiche in de oven gedurende 30 min.
1
Verwarm de oven voor op 210°C
2
Maak de eiermengeling: meng in een maatbeker de room met de eieren. Rits de kruiden van de takjes en hak deze fijn. Voeg de verse kruiden en de gemalen kaas toe aan de eiermengeling en kruid goed af met peper, zout en nootmuskaat. Houd dit even apart.
3
Bekleed een quichevorm met het vel bladerdeeg en zijn papier. Druk aan alle hoeken goed aan. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bekleed het met een vel bakpapier waarop je bakparels, rijst of bonen giet. Deze dienen als gewicht zodat het deeg niet rijst tijdens het blind bakken. Bak gedurende 12 min.
4
Spoel ondertussen de courgettes en snijd ze met behulp van een mandoline of groente-schaaf in de lengte in plakken van ongeveer 1/2 cm. Snijd de zalm ook in plakken van dezelfde hoogte en dikte als de courgetteplakken.
5
Haal het deeg uit de oven en verwijder het bakpapier met gewicht. Vul daarna de vorm tegen de rand met courgette, zalm en werk zo in een spiraal naar binnen toe.
6
Overgiet het geheel met de eiermengeling en brokkel er de geitenkaas over.
7
Bak de quiche in de oven gedurende 30 min.
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 206 kcal - Vetten: 14,2 g - Koolhydraten: 10,3 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 8,4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 206 kcal - Vetten: 14,2 g - Koolhydraten: 10,3 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 8,4 g
Frans
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zalmsnippers
Delhaize Zalmsnippers
+/- 220 gr
+/-€
5
72
Courgette
Delhaize Courgette
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
0
95
Geitenkaas
ChèvrArdennes Geitenkaas
120 gr
2
89
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Bladerdeeg | Vers
Delhaize Bladerdeeg | Vers
230 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
79
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Pamesello 100G
Pamesello Pamesello 100G
100 gr
3
85
Dille | Verpakt
Delhaize Dille | Verpakt
20 gr
1
55
Kruiden | Basilicum
Santa Maria Kruiden | Basilicum
10 gr
3
35
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
35 gr
4
99
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Totaal:
+/-€31,10