Productterugroeping:« Aardappelegratin met truffel van het merk Artagan »Lees meer >

Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenQuiche met venkel en roquefort
Delhaize logo
  • Quiche met venkel en roquefort
    A

Quiche met venkel en roquefort

Quiche met venkel en roquefortA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 kleine venkels
  • 100 g roquefort
  • 1 rol kruimeldeeg
  • 25 cl lichte verse room
  • 3 eieren
  • 1 krop Romeinse sla
  • 250 g kerstomaten
  • 4 e.l. olijfolie
  • 2 el azijn
  • peper
  • 2 kleine venkels
  • 100 g roquefort
  • 1 rol kruimeldeeg
  • 25 cl lichte verse room
  • 3 eieren
  • 1 krop Romeinse sla
  • 250 g kerstomaten
  • 4 e.l. olijfolie
  • 2 el azijn
  • peper

Begin met koken

: 20 min + 30 min baktijd
1
Verwijder het loof van de venkels en snij de rest in kleine blokjes (ong. 500 g netto). Doe ze in een grote steelpan gevuld met kokend water en laat ze 10 minuten zacht koken.
2
Verwarm intussen de oven voor op th. 6 – 180°C.
3
Bekleed een grote taartvorm met het kruimeldeeg. Klop de eieren los met de room, peper en zout. Verkruimel de roquefort grof.
4
Giet de venkelblokjes af en spoel ze goed onder koud water. Laat ze goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
5
Leg de blokjes in een enkele laag in de taartbodem, bestrooi met roquefort en giet er het eimengsel bovenop. Zet 30 minuten in de oven.
6
Maak een salade klaar met de Romeinse sla, de gehalveerde kerstomaten, olijfolie, azijn en zout.
7
Serveer de warme quiche met de salade.
1
Verwijder het loof van de venkels en snij de rest in kleine blokjes (ong. 500 g netto). Doe ze in een grote steelpan gevuld met kokend water en laat ze 10 minuten zacht koken.
2
Verwarm intussen de oven voor op th. 6 – 180°C.
3
Bekleed een grote taartvorm met het kruimeldeeg. Klop de eieren los met de room, peper en zout. Verkruimel de roquefort grof.
4
Giet de venkelblokjes af en spoel ze goed onder koud water. Laat ze goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
5
Leg de blokjes in een enkele laag in de taartbodem, bestrooi met roquefort en giet er het eimengsel bovenop. Zet 30 minuten in de oven.
6
Maak een salade klaar met de Romeinse sla, de gehalveerde kerstomaten, olijfolie, azijn en zout.
7
Serveer de warme quiche met de salade.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 748; energie (kCal): 180; vetten (g): 11,9; verzadigde vetten (g): 4,1; koolhydraten (g): 9,1; suikers (g): 3,5; vezels (g): 5,9; eiwitten (g): 6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 740,7
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 748; energie (kCal): 180; vetten (g): 11,9; verzadigde vetten (g): 4,1; koolhydraten (g): 9,1; suikers (g): 3,5; vezels (g): 5,9; eiwitten (g): 6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 740,7
Frans
Vegetarisch
Moederdag,Veggie - minder dan 3€
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Venkel
Delhaize Venkel
2 × 500 gr
1
79
Roquefort | AOP
Delhaize Roquefort | AOP
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
59
Kruimeldeeg | Vers
Delhaize Kruimeldeeg | Vers
230 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
89
Room 20%
Delhaize Room 20%
25 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
0
94
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Kerstomaten
Delhaize Kerstomaten
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Natuurazijn
Delhaize Natuurazijn
1,5 l
  • little-lione.external.82792960.svg
0
52
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
€9,68