⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenPrimeurgroentetaart
Delhaize logo
  • Primeurgroentetaart

Primeurgroentetaart

door Sofie Dumont
Primeurgroentetaart
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 ei
  • 1 bussel witte asperges
  • 110 g groene mini-asperges
  • 1/3 bussel jonge wortelen
  • 200 g miniwortelen
  • 6 verse bladerdeegvierkantjes (van 360g)
  • 200 g buche Sainte Maure geitenkaas
  • 3 els mosterd
  • 4 el zonnebloemolie
  • peper en zout
  • 1/3 bussel het loof jonge wortelen (voor de pesto)
  • 1 citroen (voor de pesto)
  • 2 el geraspte parmigiano (voor de pesto)
  • 2 dl zonnebloemolie (voor de pesto)
  • 2 teentjes knoflook (voor de pesto)
  • 1 bussel dille (voor de pesto)
  • 4 passievruchten (voor de topping)
  • 100 g cashewnoten (voor de garnituur)
  • 1 ei
  • 1 bussel witte asperges
  • 110 g groene mini-asperges
  • 1/3 bussel jonge wortelen
  • 200 g miniwortelen
  • 6 verse bladerdeegvierkantjes (van 360g)
  • 200 g buche Sainte Maure geitenkaas
  • 3 els mosterd
  • 4 el zonnebloemolie
  • peper en zout
  • 1/3 bussel het loof jonge wortelen (voor de pesto)
  • 1 citroen (voor de pesto)
  • 2 el geraspte parmigiano (voor de pesto)
  • 2 dl zonnebloemolie (voor de pesto)
  • 2 teentjes knoflook (voor de pesto)

Begin met koken

: 30 min. + 45 min. kooktijd
1
Verwijder het harde uiteinde van de witte asperges en schil ze. Snijd de ongeschilde overige groenten met de mandoline in fijne schijfjes, zonder ze te mengen. Meng alle groenten apart met wat olie en breng ze op smaak.
2
Verwarm de oven voor op 190°C. Bedek een bakplaat volledig met een vel bakpapier en schik er de bladerdeegvierkantjes op.
3
Smeer de binnenste randen van het deeg in met losgeklopt ei en laat ze elkaar met 1 cm overlappen. Druk ze vast met de tanden van een vork en prik gaatjes in het deeg. Bestrijk het deeg tot 2 cm van de buitenste randen met mosterd.
4
Snijd de geitenkaas in schijfjes en verdeel ze over het deeg. Bedek met opeenvolgende laagjes groenten.
5
Vouw de zijkanten van het deeg om tot een boordje en laat 45 min. goudbruin bakken in de oven. Mix het citroensap, de geperste teentjes knoflook, de olie, de dille, het loof van de wortelen, peper en zout tot een pesto.
6
Meng met de parmigiano. Gril de cashewnoten op een matig vuurtje in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof. Werk de taart af met een beetje pesto, cashewnoten en passievruchtenpartjes (zo kan iedereen afzonderlijk wat pulp op zijn stukje taart toevoegen - indien gewenst). Geef er de rest van de pesto bij.
1
Verwijder het harde uiteinde van de witte asperges en schil ze. Snijd de ongeschilde overige groenten met de mandoline in fijne schijfjes, zonder ze te mengen. Meng alle groenten apart met wat olie en breng ze op smaak.
2
Verwarm de oven voor op 190°C. Bedek een bakplaat volledig met een vel bakpapier en schik er de bladerdeegvierkantjes op.
3
Smeer de binnenste randen van het deeg in met losgeklopt ei en laat ze elkaar met 1 cm overlappen. Druk ze vast met de tanden van een vork en prik gaatjes in het deeg. Bestrijk het deeg tot 2 cm van de buitenste randen met mosterd.
4
Snijd de geitenkaas in schijfjes en verdeel ze over het deeg. Bedek met opeenvolgende laagjes groenten.
5
Vouw de zijkanten van het deeg om tot een boordje en laat 45 min. goudbruin bakken in de oven. Mix het citroensap, de geperste teentjes knoflook, de olie, de dille, het loof van de wortelen, peper en zout tot een pesto.
6
Meng met de parmigiano. Gril de cashewnoten op een matig vuurtje in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof. Werk de taart af met een beetje pesto, cashewnoten en passievruchtenpartjes (zo kan iedereen afzonderlijk wat pulp op zijn stukje taart toevoegen - indien gewenst). Geef er de rest van de pesto bij.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids,Pasen
Lente
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Wortel
200 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Asperges | Wit | Bokaal
Delhaize Asperges | Wit | Bokaal
205 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
79
Groene asperges | Mini
Delhaize Groene asperges | Mini
110 gr
4
49
Wortelen | Bos | Verpakt
Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
1 st
2
19
Bladerdeeg
Herta Bladerdeeg
6 × 230 gr
2de tegen -50%
1
99
Geit | Buche St Maure
Delhaize Geit | Buche St Maure
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
69
Mosterd | Zacht | Squeeze
Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
300 gr
1
35
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Dille | Verpakt
Delhaize Dille | Verpakt
20 gr
1
55
Passievruchten | Verpakt per 6
Delhaize Passievruchten | Verpakt per 6
6 st
3
29
Cashewnoten | Gezouten
Delhaize Cashewnoten | Gezouten
175 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
09

Reeds in je keuken

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Zonnebloemolie | Bio
Delhaize Zonnebloemolie | Bio
50 cl
Bio
    3
    39
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Look | Netje | Bio
    Delhaize Look | Netje | Bio
    100 gr
    Bio
      1
      29
      Totaal:
      €33,56