1
Verwijder het harde uiteinde van de witte asperges en schil ze. Snijd de ongeschilde overige groenten met de mandoline in fijne schijfjes, zonder ze te mengen. Meng alle groenten apart met wat olie en breng ze op smaak.
2
Verwarm de oven voor op 190°C. Bedek een bakplaat volledig met een vel bakpapier en schik er de bladerdeegvierkantjes op.
3
Smeer de binnenste randen van het deeg in met losgeklopt ei en laat ze elkaar met 1 cm overlappen. Druk ze vast met de tanden van een vork en prik gaatjes in het deeg. Bestrijk het deeg tot 2 cm van de buitenste randen met mosterd.
4
Snijd de geitenkaas in schijfjes en verdeel ze over het deeg. Bedek met opeenvolgende laagjes groenten.
5
Vouw de zijkanten van het deeg om tot een boordje en laat 45 min. goudbruin bakken in de oven. Mix het citroensap, de geperste teentjes knoflook, de olie, de dille, het loof van de wortelen, peper en zout tot een pesto.
6
Meng met de parmigiano. Gril de cashewnoten op een matig vuurtje in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof. Werk de taart af met een beetje pesto, cashewnoten en passievruchtenpartjes (zo kan iedereen afzonderlijk wat pulp op zijn stukje taart toevoegen - indien gewenst). Geef er de rest van de pesto bij.
1
Verwijder het harde uiteinde van de witte asperges en schil ze. Snijd de ongeschilde overige groenten met de mandoline in fijne schijfjes, zonder ze te mengen. Meng alle groenten apart met wat olie en breng ze op smaak.
2
Verwarm de oven voor op 190°C. Bedek een bakplaat volledig met een vel bakpapier en schik er de bladerdeegvierkantjes op.
3
Smeer de binnenste randen van het deeg in met losgeklopt ei en laat ze elkaar met 1 cm overlappen. Druk ze vast met de tanden van een vork en prik gaatjes in het deeg. Bestrijk het deeg tot 2 cm van de buitenste randen met mosterd.
4
Snijd de geitenkaas in schijfjes en verdeel ze over het deeg. Bedek met opeenvolgende laagjes groenten.
5
Vouw de zijkanten van het deeg om tot een boordje en laat 45 min. goudbruin bakken in de oven. Mix het citroensap, de geperste teentjes knoflook, de olie, de dille, het loof van de wortelen, peper en zout tot een pesto.
6
Meng met de parmigiano. Gril de cashewnoten op een matig vuurtje in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof. Werk de taart af met een beetje pesto, cashewnoten en passievruchtenpartjes (zo kan iedereen afzonderlijk wat pulp op zijn stukje taart toevoegen - indien gewenst). Geef er de rest van de pesto bij.