Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Delhaize logo

Potato Pie

Potato Pie
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 kg harde aardappelen
  • 200 g gerookte spekjes
  • 2 uien
  • 1 bladerdeeg, zuivere boter
  • 120 g zure room
  • 1 bussel dille
  • 1 bussel bieslook
  • 1 ei
  • boter voor de vorm (optioneel)
  • peper
  • 1 kg harde aardappelen
  • 200 g gerookte spekjes
  • 2 uien
  • 1 bladerdeeg, zuivere boter
  • 120 g zure room
  • 1 bussel dille
  • 1 bussel bieslook
  • 1 ei
  • boter voor de vorm (optioneel)
  • peper

Begin met koken

: 25 min. + 50 min. gaartijd
1
Hak de kruiden fijn.
2
Bak de spekjes in een grote braadpan op een matig vuurtje tot ze goudbruin gebakken zijn. Zet het vuur lager en voeg de gesnipperde uien toe. Laat ze 5 min. garen zonder dat ze verkleuren.
3
Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in heel fijne schijfjes met een mandoline of een mes.
4
Roer ze onder de spekjes en uien in de pan. Leg een deksel op de pan en laat 10 min. op een laag vuurtje bakken. Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
5
Strooi zout en peper op de aardappelen en voeg de room en de helft van de kruiden toe. Neem de pan van het vuur.
6
Rol het bladerdeeg uit over een kleine taartvorm zonder het bakpapier te verwijderen, of boter de vorm in. Verdeel de aardappelen over de vorm en druk een beetje aan. Vouw de uitstekende deegrand naar de binnenzijde. Smeer het geklopt ei over het deeg en laat de mengeling 50 min. bakken in de oven tot de taart goudbruin en gaar is.
7
Voor het opdienen, strooi je er de rest van de kruiden over.
1
Hak de kruiden fijn.
2
Bak de spekjes in een grote braadpan op een matig vuurtje tot ze goudbruin gebakken zijn. Zet het vuur lager en voeg de gesnipperde uien toe. Laat ze 5 min. garen zonder dat ze verkleuren.
3
Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in heel fijne schijfjes met een mandoline of een mes.
4
Roer ze onder de spekjes en uien in de pan. Leg een deksel op de pan en laat 10 min. op een laag vuurtje bakken. Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
5
Strooi zout en peper op de aardappelen en voeg de room en de helft van de kruiden toe. Neem de pan van het vuur.
6
Rol het bladerdeeg uit over een kleine taartvorm zonder het bakpapier te verwijderen, of boter de vorm in. Verdeel de aardappelen over de vorm en druk een beetje aan. Vouw de uitstekende deegrand naar de binnenzijde. Smeer het geklopt ei over het deeg en laat de mengeling 50 min. bakken in de oven tot de taart goudbruin en gaar is.
7
Voor het opdienen, strooi je er de rest van de kruiden over.
Nutritionele informatie
Energie: 624 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Columbus Scharreleieren | 5+1
6 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bloemige Aardappelen | Primeur
Delhaize Bloemige Aardappelen | Primeur
2 kg
1+1 gratis
4
69
Spekreepjes | Gerookt
Delhaize Spekreepjes | Gerookt
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25
Gesneden ajuinen
Delhaize Gesneden ajuinen
600 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
45
Schär | Bladerdeeg
Schär Schär | Bladerdeeg
250 gr
2de tegen -50%
  • frozen.external.af58c8a6.svg
6
75
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Kruiden | Dille
Santa Maria Kruiden | Dille
12 gr
-10% voor 3
2
95
Kruiden | Bieslook
Santa Maria Kruiden | Bieslook
2 gr
-10% voor 3
2
95
Melkerijboter
Delhaize Melkerijboter
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
€24,44