1
Snij het vlees een dag op voorhand in blokjes. Pel en snij 4/5 van de knoflookteentjes in plakjes. Doe het vlees, de look, de wijn, de paprika, het zout (voor de marinade) en de laurier in een grote, diepe schotel. Kruid rijkelijk met peper, roer dooreen, bedek met vershoudfolie en laat 12 uur op een koele plaats marineren, roer intussen twee of drie keer om.
2
Twee uur voor het begin van de bereiding: laat de tapijtschelpen weken in een grote schaal gevuld met koud water en het grof zout. Giet af, spoel en herhaal alles 2 keer.
3
Verwijder de look en de laurier uit de marinade. Laat het vlees uitlekken boven een slakom. Verwarm de boter en 2/5 van de olijfolie in een diepe pan. Bak de vleesblokjes al roerend in 10 min. goudbruin op hoog vuur. Neem het vlees uit de pan en zet het opzij in een schaal.
4
Giet de marinade door een fijne puntzeef boven de diepe pan. Roer de bakresten los, breng aan de kook en laat voor de helft inkoken. Giet op de blokjes vlees.
5
Pel en hak de uien fijn. Maak de paprika schoon en snij het vruchtvlees in reepjes. Spoel de tapijtschelpen goed.
6
Fruit in een diepe pan de uien 5 minuten op matig vuur in de rest van de olijfolie, doe er dan de paprikareepjes bij en laat ze 5 min. op matig vuur kleuren. Voeg de tomaten toe, de cayennepeper en de rest van de knoflook. Meng en laat 3 min. sudderen.
7
Voeg de tapijtschelpen toe, het vlees en de marinade. Doe het deksel op de pan en laat nog 10 min. op een zacht vuurtje sudderen.
8
Schik de bereiding op een verwarmde serveerschaal. Garneer met plukjes koriander en partjes citroen. Serveer er gekookte rijst bij. Dien meteen op.
1
Snij het vlees een dag op voorhand in blokjes. Pel en snij 4/5 van de knoflookteentjes in plakjes. Doe het vlees, de look, de wijn, de paprika, het zout (voor de marinade) en de laurier in een grote, diepe schotel. Kruid rijkelijk met peper, roer dooreen, bedek met vershoudfolie en laat 12 uur op een koele plaats marineren, roer intussen twee of drie keer om.
2
Twee uur voor het begin van de bereiding: laat de tapijtschelpen weken in een grote schaal gevuld met koud water en het grof zout. Giet af, spoel en herhaal alles 2 keer.
3
Verwijder de look en de laurier uit de marinade. Laat het vlees uitlekken boven een slakom. Verwarm de boter en 2/5 van de olijfolie in een diepe pan. Bak de vleesblokjes al roerend in 10 min. goudbruin op hoog vuur. Neem het vlees uit de pan en zet het opzij in een schaal.
4
Giet de marinade door een fijne puntzeef boven de diepe pan. Roer de bakresten los, breng aan de kook en laat voor de helft inkoken. Giet op de blokjes vlees.
5
Pel en hak de uien fijn. Maak de paprika schoon en snij het vruchtvlees in reepjes. Spoel de tapijtschelpen goed.
6
Fruit in een diepe pan de uien 5 minuten op matig vuur in de rest van de olijfolie, doe er dan de paprikareepjes bij en laat ze 5 min. op matig vuur kleuren. Voeg de tomaten toe, de cayennepeper en de rest van de knoflook. Meng en laat 3 min. sudderen.
7
Voeg de tapijtschelpen toe, het vlees en de marinade. Doe het deksel op de pan en laat nog 10 min. op een zacht vuurtje sudderen.
8
Schik de bereiding op een verwarmde serveerschaal. Garneer met plukjes koriander en partjes citroen. Serveer er gekookte rijst bij. Dien meteen op.