Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenPorco com ameijoas a alentejana
Delhaize logo
  • Porco com ameijoas a alentejana
    A

Porco com ameijoas a alentejana

Porco com ameijoas a alentejanaA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 citroen
  • 1 blaadje verse laurier
  • 1 kg varkensgebraad (filet)
  • 200 g tomatenvlees (in bokaal)
  • peper
  • 500 g tapijtschelpen
  • 5 e.l. olijfolie
  • 2 niet te dikke uien
  • 1 bosje koriander
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 el gemalen paprika
  • 1 snuifje gemalen Cayennepeper
  • 1 keer handvol grof zout
  • 50 cl droge witte wijn
  • 1 g boter
  • 3 kl zout (voor de marinade)
  • 1 citroen
  • 1 blaadje verse laurier
  • 1 kg varkensgebraad (filet)
  • 200 g tomatenvlees (in bokaal)
  • peper
  • 500 g tapijtschelpen
  • 5 e.l. olijfolie
  • 2 niet te dikke uien
  • 1 bosje koriander
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 el gemalen paprika
  • 1 snuifje gemalen Cayennepeper
  • 1 keer handvol grof zout
  • 50 cl droge witte wijn

Begin met koken

: 45 min. + 12 u marineren
1
Snij het vlees een dag op voorhand in blokjes. Pel en snij 4/5 van de knoflookteentjes in plakjes. Doe het vlees, de look, de wijn, de paprika, het zout (voor de marinade) en de laurier in een grote, diepe schotel. Kruid rijkelijk met peper, roer dooreen, bedek met vershoudfolie en laat 12 uur op een koele plaats marineren, roer intussen twee of drie keer om.
2
Twee uur voor het begin van de bereiding: laat de tapijtschelpen weken in een grote schaal gevuld met koud water en het grof zout. Giet af, spoel en herhaal alles 2 keer.
3
Verwijder de look en de laurier uit de marinade. Laat het vlees uitlekken boven een slakom. Verwarm de boter en 2/5 van de olijfolie in een diepe pan. Bak de vleesblokjes al roerend in 10 min. goudbruin op hoog vuur. Neem het vlees uit de pan en zet het opzij in een schaal.
4
Giet de marinade door een fijne puntzeef boven de diepe pan. Roer de bakresten los, breng aan de kook en laat voor de helft inkoken. Giet op de blokjes vlees.
5
Pel en hak de uien fijn. Maak de paprika schoon en snij het vruchtvlees in reepjes. Spoel de tapijtschelpen goed.
6
Fruit in een diepe pan de uien 5 minuten op matig vuur in de rest van de olijfolie, doe er dan de paprikareepjes bij en laat ze 5 min. op matig vuur kleuren. Voeg de tomaten toe, de cayennepeper en de rest van de knoflook. Meng en laat 3 min. sudderen.
7
Voeg de tapijtschelpen toe, het vlees en de marinade. Doe het deksel op de pan en laat nog 10 min. op een zacht vuurtje sudderen.
8
Schik de bereiding op een verwarmde serveerschaal. Garneer met plukjes koriander en partjes citroen. Serveer er gekookte rijst bij. Dien meteen op.
1
Snij het vlees een dag op voorhand in blokjes. Pel en snij 4/5 van de knoflookteentjes in plakjes. Doe het vlees, de look, de wijn, de paprika, het zout (voor de marinade) en de laurier in een grote, diepe schotel. Kruid rijkelijk met peper, roer dooreen, bedek met vershoudfolie en laat 12 uur op een koele plaats marineren, roer intussen twee of drie keer om.
2
Twee uur voor het begin van de bereiding: laat de tapijtschelpen weken in een grote schaal gevuld met koud water en het grof zout. Giet af, spoel en herhaal alles 2 keer.
3
Verwijder de look en de laurier uit de marinade. Laat het vlees uitlekken boven een slakom. Verwarm de boter en 2/5 van de olijfolie in een diepe pan. Bak de vleesblokjes al roerend in 10 min. goudbruin op hoog vuur. Neem het vlees uit de pan en zet het opzij in een schaal.
4
Giet de marinade door een fijne puntzeef boven de diepe pan. Roer de bakresten los, breng aan de kook en laat voor de helft inkoken. Giet op de blokjes vlees.
5
Pel en hak de uien fijn. Maak de paprika schoon en snij het vruchtvlees in reepjes. Spoel de tapijtschelpen goed.
6
Fruit in een diepe pan de uien 5 minuten op matig vuur in de rest van de olijfolie, doe er dan de paprikareepjes bij en laat ze 5 min. op matig vuur kleuren. Voeg de tomaten toe, de cayennepeper en de rest van de knoflook. Meng en laat 3 min. sudderen.
7
Voeg de tapijtschelpen toe, het vlees en de marinade. Doe het deksel op de pan en laat nog 10 min. op een zacht vuurtje sudderen.
8
Schik de bereiding op een verwarmde serveerschaal. Garneer met plukjes koriander en partjes citroen. Serveer er gekookte rijst bij. Dien meteen op.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 503; energie (kCal): 120; vetten (g): 5,7; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 1,9; vezels (g): 1; eiwitten (g): 10,8; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 712,56
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 503; energie (kCal): 120; vetten (g): 5,7; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 1,9; vezels (g): 1; eiwitten (g): 10,8; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 712,56
Andere wereldkeuken
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Vongole
500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Kruiden | Laurierblaadjes
Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
2 × 4 gr
-10% voor 3
2
15
Ardens gebraad | Gekruid | Varken
Delhaize Ardens gebraad | Gekruid | Varken
2 × +/- 850 gr
+/-€
11
89
Tomaten | Gepeld | Bio
Delhaize Tomaten | Gepeld | Bio
400 gr
Bio
    0
    95
    Witte uien | Netje
    Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
    1
    69
    Kruiden | Koriander | Blaadjes
    Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
    10 gr
    -10% voor 3
    2
    95
    Paprika | Rood
    Delhaize Paprika | Rood
    1 st
    0
    99
    Kruiden | Paprika | Sterk
    Santa Maria Kruiden | Paprika | Sterk
    37 gr
    -10% voor 3
    3
    29
    Kruiden | Peper | Cayenne
    Santa Maria Kruiden | Peper | Cayenne
    30 gr
    -10% voor 3
    3
    45
    Zeezout | Grof | Grijs
    Delhaize Zeezout | Grof | Grijs
    1 kg
    1
    99
    Tokaji 5 Puttonyos
    Carpinus Tokaji 5 Puttonyos
    50 cl
    -25%
    18
    74
    €24,99
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35

    Reeds in je keuken

    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Knoflook | Netje
    Delhaize Knoflook | Netje
    250 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    49
    Totaal:
    +/-€77,81