1
Haal de pitten en de vezels uit de pompoen. Verwijder ook de schil, zodat je enkel het vruchtvlees overhoudt. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak de sjalotten en stoof ze met de helft van de olijfolie gedurende 5 min op een zacht vuur. Voeg het pompoenvlees, het laurierblad en de helft van de takjes platte peterselie toe. Kruid met peper en zout.
2
Laat op een matig vuur al roerend stoven, gedurende 15 min. Giet er de gevogeltefond bij, zodat de pompoenblokjes onderstaan. Voeg eventueel een beetje warm water toe. Laat nog 10 min verder garen op een zacht vuur. Mix en kruid eventueel bij.
3
Borstel de paddenstoelen, verwijder eventueel het uiteinde van de voet. Pel en hak de look. Bak in een pan de paddenstoelen met de rest van de olijfolie op een hoog vuur. Voeg de look toe wanneer de paddenstoelen mooi gekleurd zijn, kruid met peper en draai het vuur lager. Laat al roerend nog 2 min garen. Voeg de rest van gehakte blaadjes platte peterselie toe. Haal van het vuur.
4
Haal de korst van de Comté en snijd de kaas blokjes.
5
Verdeel de soep over diepe borden. Voeg de blokjes kaas toe. Leg een flinke lepel paddenstoelen in elk bord en serveer onmiddellijk.
6
Versez le potage dans des assiettes creuses. Répartissez les cubes de fromage dans les assiettes. Déposez 1 belle cuillerée de champignons dans chaque assiette et servez immédiatement.
1
Haal de pitten en de vezels uit de pompoen. Verwijder ook de schil, zodat je enkel het vruchtvlees overhoudt. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak de sjalotten en stoof ze met de helft van de olijfolie gedurende 5 min op een zacht vuur. Voeg het pompoenvlees, het laurierblad en de helft van de takjes platte peterselie toe. Kruid met peper en zout.
2
Laat op een matig vuur al roerend stoven, gedurende 15 min. Giet er de gevogeltefond bij, zodat de pompoenblokjes onderstaan. Voeg eventueel een beetje warm water toe. Laat nog 10 min verder garen op een zacht vuur. Mix en kruid eventueel bij.
3
Borstel de paddenstoelen, verwijder eventueel het uiteinde van de voet. Pel en hak de look. Bak in een pan de paddenstoelen met de rest van de olijfolie op een hoog vuur. Voeg de look toe wanneer de paddenstoelen mooi gekleurd zijn, kruid met peper en draai het vuur lager. Laat al roerend nog 2 min garen. Voeg de rest van gehakte blaadjes platte peterselie toe. Haal van het vuur.
4
Haal de korst van de Comté en snijd de kaas blokjes.
5
Verdeel de soep over diepe borden. Voeg de blokjes kaas toe. Leg een flinke lepel paddenstoelen in elk bord en serveer onmiddellijk.
6
Versez le potage dans des assiettes creuses. Répartissez les cubes de fromage dans les assiettes. Déposez 1 belle cuillerée de champignons dans chaque assiette et servez immédiatement.