⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenOrechiette met spinaziecoulis
Delhaize logo
  • Orechiette met spinaziecoulis

Orechiette met spinaziecoulis

Orechiette met spinaziecoulis
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 800 g spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 bokalen gevogeltefond van 190 ml (of groentefond voor vegetariërs)
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • 250 g ricotta
  • 500 g orechiette
  • 100 g pijnboompitten
  • 2 el olijfolie
  • 800 g spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 bokalen gevogeltefond van 190 ml (of groentefond voor vegetariërs)
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • 250 g ricotta
  • 500 g orechiette
  • 100 g pijnboompitten
  • 2 el olijfolie

Begin met koken

: 20 min.
1
Kook de orechiette al dente, ofwel een minuut minder dan de aangegeven kooktijd.
2
Blancheer ondertussen de spinazieblaadjes met een teentje look gedurende enkele seconden. Afgieten, vervolgens in water met ijsblokjes leggen om ze zeer snel af te koelen. Zo blijft er zoveel mogelijk chlorophyll behouden.
3
Mix in een blender de uitgezwierde spinazie met de gevogeltefond (of groentefond), het teentje look, de olijfolie, zout, peper en nootmuskaat.
4
Warm de coulis op in een pan, voeg de pasta toe en meng goed. Is de coulis te dik, voeg dan een beetje kookvocht van de pasta toe.
5
Voeg er op het bord een goede schep ricotta aan toe.
1
Kook de orechiette al dente, ofwel een minuut minder dan de aangegeven kooktijd.
2
Blancheer ondertussen de spinazieblaadjes met een teentje look gedurende enkele seconden. Afgieten, vervolgens in water met ijsblokjes leggen om ze zeer snel af te koelen. Zo blijft er zoveel mogelijk chlorophyll behouden.
3
Mix in een blender de uitgezwierde spinazie met de gevogeltefond (of groentefond), het teentje look, de olijfolie, zout, peper en nootmuskaat.
4
Warm de coulis op in een pan, voeg de pasta toe en meng goed. Is de coulis te dik, voeg dan een beetje kookvocht van de pasta toe.
5
Voeg er op het bord een goede schep ricotta aan toe.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Spinazie
Delhaize Spinazie
2 × 450 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
19
Look | Netje | Bio
Delhaize Look | Netje | Bio
100 gr
Bio
    1
    29
    Bouillon| Kip
    Fundo Bouillon| Kip
    46,5 cl
    2de tegen -50%
    4
    69
    Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    35 gr
    4
    99
    Ricotta | Classico
    Delhaize Ricotta | Classico
    250 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    99
    Pasta | Orecchiette n 91
    De Cecco Pasta | Orecchiette n 91
    500 gr
    2
    39
    Pijnboompitten
    Delhaize Pijnboompitten
    2 × 90 gr
    6
    39

    Reeds in je keuken

    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Totaal:
    €31,51