1
Maak het pizzadeeg: verwarm de oven voor op minimumtemperatuur (50°C). Meng de gist met 1 dl lauw water. Doe het zout en 200 g griesmeel in een slakom. Maak een putje in het midden, giet er de olie en het water met de gist in en kneed alles. Bewerk het deeg op het werkblad tot het mooi soepel is. Laat het deeg 1 u. in de oven rijzen, op een vel bakpapier.
2
Warm de pizzasteen op volgens de instructies op de verpakking.
3
Houd 1 el geraspte parmigiano apart en meng de rest met de geriste en gehakte oregano, het geperste teentje knoflook, de eieren en peper.
4
Bestrooi het werkblad met een beetje griesmeel (ongeveer 10 g) en verdeel er het pizzadeeg over. Leg het deeg op een rond stuk bakpapier en bestrijk het met de parmigianobereiding. Schuif de pizza op de pizzasteen, sluit het deksel van de barbecue en bak ze 10 à 12 min. (of bak ze in een voorverwarmde oven van 240°C, op het rooster).
5
Snijd de courgettes met de mandoline of een dunschiller in fijne lange plakjes (bewaar het deel met de pitjes voor een soep) en hak de helft van de salieblaadjes. Meng de courgetteplakjes, de gehakte salieblaadjes, het sap van de citroen, de gehakte ontpitte rode peper, de kappertjes, de olijfolie, zout en peper.
6
Haal de pizza uit de oven en beleg ze onmiddellijk met de courgettes. Werk af met gehakte peterselie, kleine salieblaadjes, geraspte parmigiano en geraspte citroenzeste.
1
Maak het pizzadeeg: verwarm de oven voor op minimumtemperatuur (50°C). Meng de gist met 1 dl lauw water. Doe het zout en 200 g griesmeel in een slakom. Maak een putje in het midden, giet er de olie en het water met de gist in en kneed alles. Bewerk het deeg op het werkblad tot het mooi soepel is. Laat het deeg 1 u. in de oven rijzen, op een vel bakpapier.
2
Warm de pizzasteen op volgens de instructies op de verpakking.
3
Houd 1 el geraspte parmigiano apart en meng de rest met de geriste en gehakte oregano, het geperste teentje knoflook, de eieren en peper.
4
Bestrooi het werkblad met een beetje griesmeel (ongeveer 10 g) en verdeel er het pizzadeeg over. Leg het deeg op een rond stuk bakpapier en bestrijk het met de parmigianobereiding. Schuif de pizza op de pizzasteen, sluit het deksel van de barbecue en bak ze 10 à 12 min. (of bak ze in een voorverwarmde oven van 240°C, op het rooster).
5
Snijd de courgettes met de mandoline of een dunschiller in fijne lange plakjes (bewaar het deel met de pitjes voor een soep) en hak de helft van de salieblaadjes. Meng de courgetteplakjes, de gehakte salieblaadjes, het sap van de citroen, de gehakte ontpitte rode peper, de kappertjes, de olijfolie, zout en peper.
6
Haal de pizza uit de oven en beleg ze onmiddellijk met de courgettes. Werk af met gehakte peterselie, kleine salieblaadjes, geraspte parmigiano en geraspte citroenzeste.