Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenPizza bianca met courgette en citroen
Delhaize logo
  • Pizza bianca met courgette en citroen
    B

Pizza bianca met courgette en citroen

Pizza bianca met courgette en citroenB
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 3 eieren
  • 2 courgettes
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 1 biocitroen
  • 4 takjes oregano
  • 8 salieblaadjes
  • 3 takjes platte peterselie
  • 150 g parmigiano
  • 1 el kappertjes
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • 18 g verse gist (voor het pizzadeeg)
  • 210 g dubbelgemalen hard tarwegriesmeel De Cecco (voor het pizzadeeg)
  • 1 afgestreken kl kristalsuiker (voor het pizzadeeg)
  • 2 el olijfolie (voor het pizzadeeg)
  • Zout (voor het pizzadeeg)
  • 3 eieren
  • 2 courgettes
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 1 biocitroen
  • 4 takjes oregano
  • 8 salieblaadjes
  • 3 takjes platte peterselie
  • 150 g parmigiano
  • 1 el kappertjes
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • 18 g verse gist (voor het pizzadeeg)
  • 210 g dubbelgemalen hard tarwegriesmeel De Cecco (voor het pizzadeeg)
  • 1 afgestreken kl kristalsuiker (voor het pizzadeeg)

Begin met koken

30 min. (+ 1 u. rijstijd)
1
Maak het pizzadeeg: verwarm de oven voor op minimumtemperatuur (50°C). Meng de gist met 1 dl lauw water. Doe het zout en 200 g griesmeel in een slakom. Maak een putje in het midden, giet er de olie en het water met de gist in en kneed alles. Bewerk het deeg op het werkblad tot het mooi soepel is. Laat het deeg 1 u. in de oven rijzen, op een vel bakpapier.
2
Warm de pizzasteen op volgens de instructies op de verpakking.
3
Houd 1 el geraspte parmigiano apart en meng de rest met de geriste en gehakte oregano, het geperste teentje knoflook, de eieren en peper.
4
Bestrooi het werkblad met een beetje griesmeel (ongeveer 10 g) en verdeel er het pizzadeeg over. Leg het deeg op een rond stuk bakpapier en bestrijk het met de parmigianobereiding. Schuif de pizza op de pizzasteen, sluit het deksel van de barbecue en bak ze 10 à 12 min. (of bak ze in een voorverwarmde oven van 240°C, op het rooster).
5
Snijd de courgettes met de mandoline of een dunschiller in fijne lange plakjes (bewaar het deel met de pitjes voor een soep) en hak de helft van de salieblaadjes. Meng de courgetteplakjes, de gehakte salieblaadjes, het sap van de citroen, de gehakte ontpitte rode peper, de kappertjes, de olijfolie, zout en peper.
6
Haal de pizza uit de oven en beleg ze onmiddellijk met de courgettes. Werk af met gehakte peterselie, kleine salieblaadjes, geraspte parmigiano en geraspte citroenzeste.
1
Maak het pizzadeeg: verwarm de oven voor op minimumtemperatuur (50°C). Meng de gist met 1 dl lauw water. Doe het zout en 200 g griesmeel in een slakom. Maak een putje in het midden, giet er de olie en het water met de gist in en kneed alles. Bewerk het deeg op het werkblad tot het mooi soepel is. Laat het deeg 1 u. in de oven rijzen, op een vel bakpapier.
2
Warm de pizzasteen op volgens de instructies op de verpakking.
3
Houd 1 el geraspte parmigiano apart en meng de rest met de geriste en gehakte oregano, het geperste teentje knoflook, de eieren en peper.
4
Bestrooi het werkblad met een beetje griesmeel (ongeveer 10 g) en verdeel er het pizzadeeg over. Leg het deeg op een rond stuk bakpapier en bestrijk het met de parmigianobereiding. Schuif de pizza op de pizzasteen, sluit het deksel van de barbecue en bak ze 10 à 12 min. (of bak ze in een voorverwarmde oven van 240°C, op het rooster).
5
Snijd de courgettes met de mandoline of een dunschiller in fijne lange plakjes (bewaar het deel met de pitjes voor een soep) en hak de helft van de salieblaadjes. Meng de courgetteplakjes, de gehakte salieblaadjes, het sap van de citroen, de gehakte ontpitte rode peper, de kappertjes, de olijfolie, zout en peper.
6
Haal de pizza uit de oven en beleg ze onmiddellijk met de courgettes. Werk af met gehakte peterselie, kleine salieblaadjes, geraspte parmigiano en geraspte citroenzeste.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 158,1 kcal - Vetten: 8,5 g - Koolhydraten: 12,1 g - Vezels: 1,0 g - Eiwitten: 7,8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 158,1 kcal - Vetten: 8,5 g - Koolhydraten: 12,1 g - Vezels: 1,0 g - Eiwitten: 7,8 g
Italiaans
Vegetarisch
Hoofdgerecht