Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenPeperkoek met cranberries en cashewnoten
Delhaize logo
  • Peperkoek met cranberries en cashewnoten

Peperkoek met cranberries en cashewnoten

Peperkoek met cranberries en cashewnoten
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
1 portie
  • 250 g Fairtrade honing
  • 60 g cashewnoten Fairtrade
  • 60 g gedroogde cranberries
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 10 cl melk
  • 1 ei
  • 1 afgestreken kl specerijen voor speculaas (of vierkruidenpoeder)
  • 2 el parelsuiker
  • 1 zout
  • 250 g Fairtrade honing
  • 60 g cashewnoten Fairtrade
  • 60 g gedroogde cranberries
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 10 cl melk
  • 1 ei
  • 1 afgestreken kl specerijen voor speculaas (of vierkruidenpoeder)
  • 2 el parelsuiker
  • 1 zout

Begin met koken

: 50 min.
1
Bedek de cranberries met heet water.
2
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
3
Doe de honing en de melk in een grote kom. Zet 1 min. in de microgolfoven (900 W). Roer tot een glad mengsel. Voeg het ei toe, de specerijen en het zout. Roer, doe er de bloem bij. Meng opnieuw heel goed. Voeg dan de grof gehakte noten toe en de goed uitgelekte cranberries.
4
Bekleed een kleine cakevorm met bakpapier en stort er het beslag in. Bestrooi met de parelsuiker.
5
Laat 15 min. in de oven bakken, bedek goed met aluminiumfolie en laat nog 20 min. verder bakken. Laat de cake in de vorm en ingepakt in de aluminiumfolie afkoelen, zo blijft hij lekker zacht.
6
Serveer op kamertemperatuur.
1
Bedek de cranberries met heet water.
2
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
3
Doe de honing en de melk in een grote kom. Zet 1 min. in de microgolfoven (900 W). Roer tot een glad mengsel. Voeg het ei toe, de specerijen en het zout. Roer, doe er de bloem bij. Meng opnieuw heel goed. Voeg dan de grof gehakte noten toe en de goed uitgelekte cranberries.
4
Bekleed een kleine cakevorm met bakpapier en stort er het beslag in. Bestrooi met de parelsuiker.
5
Laat 15 min. in de oven bakken, bedek goed met aluminiumfolie en laat nog 20 min. verder bakken. Laat de cake in de vorm en ingepakt in de aluminiumfolie afkoelen, zo blijft hij lekker zacht.
6
Serveer op kamertemperatuur.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Sinterklaas,Eindejaar
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 1 persoon

Toon:

Gedroogde veenbessen
60 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Honing | Berg
Delhaize Honing | Berg
250 gr
3
49
Cashewnoten | Gezouten
Delhaize Cashewnoten | Gezouten
175 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
09
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Karnemelk | Bio
Delhaize Karnemelk | Bio
1 l
Bio
    1
    95
    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    69
    Speculoos | Spec creme
    Lotus Speculoos | Spec creme
    150 gr
    3= gratis collect
    1
    85
    Suiker | Parelkorrel
    Tienen-Tirlemont Suiker | Parelkorrel
    500 gr
    3
    15

    Reeds in je keuken

    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
    Totaal:
    €14,57