Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenChocolade-caramelstronk
Delhaize logo
  • Chocolade-caramelstronk

Chocolade-caramelstronk

Chocolade-caramelstronk
Moeilijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 250 g bittere zwarte chocolade
  • 165 g zachte boter
  • 4 el bruine rum
  • cacaopoeder
  • 7 eieren
  • 120 g griessuiker
  • 10 cl rietsuikersiroop
  • 10 cl vloeibare karamel
  • 15 cl vloeibare room
  • 125 g zelfrijzende bloem
  • zout
  • 250 g bittere zwarte chocolade
  • 165 g zachte boter
  • 4 el bruine rum
  • cacaopoeder
  • 7 eieren
  • 120 g griessuiker
  • 10 cl rietsuikersiroop
  • 10 cl vloeibare karamel
  • 15 cl vloeibare room
  • 125 g zelfrijzende bloem
  • zout

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 6 -180°C.
2
Meng met een garde 40 g zachte boter, 3 hele eieren, 2 eierdooiers en de suiker. Voeg de bloem toe en wanneer alles goed vermengd is, voeg je twee opgeklopte eiwitten toe, samen met een snuifje zout. Verdeel het deeg op een met bakpapier bedekte ovenplaat en bak 8 min. in een hete oven.
3
Haal de koek uit de oven, leg er onmiddellijk een vochtige doek op, rol hem om en laat hem afkoelen in de doek.
4
Voor de ganache: breng de room aan de kook, doe er de rietsuiker, de rum en de grof geraspte chocolade bij, neem van het vuur en laat de chocolade smelten. Meng alles, giet het in een kleine kom en laat het 1 u rusten in de koelkast.
5
Voor de karamelboter: breng de karamel aan de kook. Giet het langzaam en voortdurend kloppend in een kom met 2 eierdooiers. Zet de kom in een schotel met ijsblokjes en een beetje water. Blijf kloppen totdat het mengsel afgekoeld is. Klop 125 g zachte boter en voeg hem geleidelijk toe aan de karamel, zonder te stoppen met kloppen.
6
Klop de chocolade ganache tot het verdubbelt in volume, plaats indien nodig de kom in een schotel met koud water en ijsblokjes.
7
Rol de biscuit uit, bestrijk het met de chocoladeganache en rol het op. Bestrijk het nu royaal met de boterkaramel en maak strepen in het oppervlak met een vork. Zet de stronk minstens 1 u in de koelkast.
8
Snij voor het serveren de uiteinden van de stronk af en bestrooi hem met cacao. Versier eventueel met chocoladereepjes, pareltjes, etc.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 -180°C.
2
Meng met een garde 40 g zachte boter, 3 hele eieren, 2 eierdooiers en de suiker. Voeg de bloem toe en wanneer alles goed vermengd is, voeg je twee opgeklopte eiwitten toe, samen met een snuifje zout. Verdeel het deeg op een met bakpapier bedekte ovenplaat en bak 8 min. in een hete oven.
3
Haal de koek uit de oven, leg er onmiddellijk een vochtige doek op, rol hem om en laat hem afkoelen in de doek.
4
Voor de ganache: breng de room aan de kook, doe er de rietsuiker, de rum en de grof geraspte chocolade bij, neem van het vuur en laat de chocolade smelten. Meng alles, giet het in een kleine kom en laat het 1 u rusten in de koelkast.
5
Voor de karamelboter: breng de karamel aan de kook. Giet het langzaam en voortdurend kloppend in een kom met 2 eierdooiers. Zet de kom in een schotel met ijsblokjes en een beetje water. Blijf kloppen totdat het mengsel afgekoeld is. Klop 125 g zachte boter en voeg hem geleidelijk toe aan de karamel, zonder te stoppen met kloppen.
6
Klop de chocolade ganache tot het verdubbelt in volume, plaats indien nodig de kom in een schotel met koud water en ijsblokjes.
7
Rol de biscuit uit, bestrijk het met de chocoladeganache en rol het op. Bestrijk het nu royaal met de boterkaramel en maak strepen in het oppervlak met een vork. Zet de stronk minstens 1 u in de koelkast.
8
Snij voor het serveren de uiteinden van de stronk af en bestrooi hem met cacao. Versier eventueel met chocoladereepjes, pareltjes, etc.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids,Eindejaar
Overig
Winter
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Pralines | Pure Chocolade | 70% | BIO
Côte d'Or Pralines | Pure Chocolade | 70% | BIO
2 × 180 gr
2de tegen -30%
Bio
    6
    65
    Boter | Mini | Zacht
    Carlsbourg Boter | Mini | Zacht
    16 x 12,5 gr
    6
    59
    Rum | Spiced Gold
    Captain Morgan Rum | Spiced Gold
    70 cl
    17
    95
    Cacaopoeder | Chocolade
    Nesquik Cacaopoeder | Chocolade
    500 gr
    4
    19
    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    69
    Suiker | Vervanger
    Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
    4
    29
    Monin Rietsuiker 250 ml |Siroop|Monin Pure Cane Sugar 25cl
    Monin Monin Rietsuiker 250 ml |Siroop|Monin Pure Cane Sugar 25cl
    25 cl
    5
    95
    Karamel saus
    Habi Karamel saus
    24 cl
    2
    89
    Verse room | 33% V.G. | 2e 1/2 prijs
    Campina Verse room | 33% V.G. | 2e 1/2 prijs
    2 x 25 cl
    Promo
    4
    19
    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35

    Reeds in je keuken

    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
    Totaal:
    €61,39