🛒 Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGebakken kalfslapje met asperges en roomsaus
Delhaize logo
  • Gebakken kalfslapje met asperges en roomsaus
    A

Gebakken kalfslapje met asperges en roomsaus

Gebakken kalfslapje met asperges en roomsausA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 15 g boter
  • 3 dl kippenbouillon
  • 600 g kalfslapjes
  • 1 feuille laurier
  • 1 bosje lente-uitjes, fijngesneden
  • 5 cl Noilly Prat
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1 bosje platte peterselie, fijngehakt
  • peper
  • 800 g Ratte aardappelen, in de schil
  • 2 dl room
  • 1 takje tijm
  • 50 g sjalot, gesnipperd
  • 50 g ui, gesnipperd
  • 8 witte asperges, geschild
  • 1 dl witte wijn
  • 15 g boter
  • 3 dl kippenbouillon
  • 600 g kalfslapjes
  • 1 feuille laurier
  • 1 bosje lente-uitjes, fijngesneden
  • 5 cl Noilly Prat
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1 bosje platte peterselie, fijngehakt
  • peper
  • 800 g Ratte aardappelen, in de schil
  • 2 dl room
  • 1 takje tijm
  • 50 g sjalot, gesnipperd
  • 50 g ui, gesnipperd
  • 8 witte asperges, geschild

Begin met koken

1
Snijd de aardappelen in de lengte doormidden, strooi er wat zout en olijfolie over en rooster ze in de voorverwarmde oven op 200°C gedurende 35 minuten. Schep af en toe om.
2
Smelt boter. Stoof de sjalot, ui, tijm en laurier glazig aan in de gesmolten boter. Blus met Noilly Prat en laat koken tot alle vocht verdampt is. Giet er de witte wijn bij. Voeg de kippenbouillon en de room toe en laat voor de helft inkoken. Verwijder de tijm en laurier, mix tot een glad mengsel en kruid met peper en zout.
3
Kook de asperges beetgaar in gezouten water. Kook de lente-uitjes in koud gezouten water.
4
Kruid het kalfsvlees met peper en zout. Bak het vlees met olijfolie en een klontje boter in een hete pan.
5
Versnijd de asperges, vermeng met de lente-uitjes en de peterselie. Kruid met peper en zout. Schik de aardappelen, de asperges en het vlees op de borden. Werk af met de roomsaus.
1
Snijd de aardappelen in de lengte doormidden, strooi er wat zout en olijfolie over en rooster ze in de voorverwarmde oven op 200°C gedurende 35 minuten. Schep af en toe om.
2
Smelt boter. Stoof de sjalot, ui, tijm en laurier glazig aan in de gesmolten boter. Blus met Noilly Prat en laat koken tot alle vocht verdampt is. Giet er de witte wijn bij. Voeg de kippenbouillon en de room toe en laat voor de helft inkoken. Verwijder de tijm en laurier, mix tot een glad mengsel en kruid met peper en zout.
3
Kook de asperges beetgaar in gezouten water. Kook de lente-uitjes in koud gezouten water.
4
Kruid het kalfsvlees met peper en zout. Bak het vlees met olijfolie en een klontje boter in een hete pan.
5
Versnijd de asperges, vermeng met de lente-uitjes en de peterselie. Kruid met peper en zout. Schik de aardappelen, de asperges en het vlees op de borden. Werk af met de roomsaus.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 496; energie (kCal): 119; vetten (g): 6,6; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 6,9; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 6,7; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 675,92
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 496; energie (kCal): 119; vetten (g): 6,6; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 6,9; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 6,7; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 675,92
Gluten vrij
Vaderdag
Diner
Lente
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gerammelde aardappel
800 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bouillon| Kip
Fundo Bouillon| Kip
46,5 cl
2de tegen -50%
4
69
Kalfsfricassee
Delhaize Kalfsfricassee
2 × +/- 550 gr
+/-€
10
22
Kruiden | Laurierblaadjes
Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
4 gr
2
15
Jonge uien | Bussel
Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st
1
09
Vermouth Dry 18% Alc
Noilly Prat Vermouth Dry 18% Alc
75 cl
- €1
12
45
€13,45
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Room | Lichte | 15% 20cl
Dilea Room | Lichte | 15% 20cl
20 cl
2de tegen -50%
3
05
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Sjalotten | Verpakt | Bio
Delhaize Sjalotten | Verpakt | Bio
500 gr
Bio
    4
    79
    Witte uien | Netje
    Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
    1
    69
    Asperges | Wit | Bokaal
    Delhaize Asperges | Wit | Bokaal
    205 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    79
    Somontano | Chardonnay
    Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
    37,5 cl
    2+1 gratis
    3
    99

    Reeds in je keuken

    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    +/-€60,11