Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenPastasalade met asperges en kip
Delhaize logo
  • Pastasalade met asperges en kip
    A

Pastasalade met asperges en kip

Pastasalade met asperges en kipA
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 8 feuilles basilicumblaadjes, fijngehakt
  • 1/2 bosje gesnipperde bieslook
  • 350 g kleine Griekse pasta
  • 300 g gekookte en gerookte filetreepjes van kip
  • 1 bussel groene asperges
  • 1 kl mosterd op grootmoeders wijze
  • 1 schaaltje halfgedroogde tomaat in olie
  • 1 rode ui
  • 4 el citroensap
  • peper
  • 8 feuilles basilicumblaadjes, fijngehakt
  • 1/2 bosje gesnipperde bieslook
  • 350 g kleine Griekse pasta
  • 300 g gekookte en gerookte filetreepjes van kip
  • 1 bussel groene asperges
  • 1 kl mosterd op grootmoeders wijze
  • 1 schaaltje halfgedroogde tomaat in olie
  • 1 rode ui
  • 4 el citroensap
  • peper

Begin met koken

: 25 minuten
1
Verwijder het harde, onderste deel van de asperges, snij de punten af, hou ze apart. Snij de stengels in stukken.
2
Strooi de pasta in een kookpot met kokend water. Voeg na 5 min. de in stukken gesneden aspergestengels toe. Laat 4 min. pruttelen, voeg dan de aspergepunten toe. Laat nog 3 min. koken, giet af en spoel goed onder koud stromend water.
3
Meng ondertussen het citroensap met peper, zout, mosterd en 4 eetlepels marinadeolie van de tomaten.
4
Hak de ui en de uitgelekte tomaten. Doe ze in een grote kom en voeg de kipreepjes toe, het basilicum en de bieslook.
5
Hak de ui en de uitgelekte tomaten. Doe ze in een grote kom en voeg de kipreepjes toe, het basilicum en de bieslook.
6
Serveer koel.
1
Verwijder het harde, onderste deel van de asperges, snij de punten af, hou ze apart. Snij de stengels in stukken.
2
Strooi de pasta in een kookpot met kokend water. Voeg na 5 min. de in stukken gesneden aspergestengels toe. Laat 4 min. pruttelen, voeg dan de aspergepunten toe. Laat nog 3 min. koken, giet af en spoel goed onder koud stromend water.
3
Meng ondertussen het citroensap met peper, zout, mosterd en 4 eetlepels marinadeolie van de tomaten.
4
Hak de ui en de uitgelekte tomaten. Doe ze in een grote kom en voeg de kipreepjes toe, het basilicum en de bieslook.
5
Hak de ui en de uitgelekte tomaten. Doe ze in een grote kom en voeg de kipreepjes toe, het basilicum en de bieslook.
6
Serveer koel.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 515; energie (kCal): 122; vetten (g): 2,9; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 16,7; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 7,2; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 573,64
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 515; energie (kCal): 122; vetten (g): 2,9; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 16,7; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 7,2; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 573,64
Lactose vrij
Barbecue
Diner
Lente
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kruiden | Basilicum
Santa Maria Kruiden | Basilicum
10 gr
-10% voor 3
3
35
Kruiden | Bieslook
Santa Maria Kruiden | Bieslook
2 gr
-10% voor 3
2
95
Pasta | Capellini
Soubry Pasta | Capellini
375 gr
-30% Online Only
0
58
€0,83
Filets | Hoevekip | Geel | Label Rouge
St Sever Filets | Hoevekip | Geel | Label Rouge
+/- 330 gr
+/-€
10
23
Groene asperges | Mini
Delhaize Groene asperges | Mini
110 gr
4
49
Mosterd | Originale
Maille Mosterd | Originale
360 gr
3
99
Gedroogde Tomaten | Met Basilicum
Delhaize Gedroogde Tomaten | Met Basilicum
90 gr
2
69
Rode uien | Netje
Delhaize Rode uien | Netje
400 gr
1
99

Reeds in je keuken

Citroensap | Vitamin C
Limmi Citroensap | Vitamin C
12 cl
1
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
+/-€30,52