🛒 Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenPasta met zeevruchten, salie en appelkappertjes
Delhaize logo
  • Pasta met zeevruchten, salie en appelkappertjes
    A

Pasta met zeevruchten, salie en appelkappertjes

Pasta met zeevruchten, salie en appelkappertjesA
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 kg mosselen
  • 125 g rivierkreeftenvlees
  • 250 g gekookte langoustines
  • 1 kg tapijtschelpen
  • 2 el appelkappertjes
  • 500 g fettuccine
  • 2 dl witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g salieblaadjes
  • 20 g bladpeterselie
  • 20 g boter
  • 1 sjalot
  • 1 citroen (het sap)
  • 1 kg mosselen
  • 125 g rivierkreeftenvlees
  • 250 g gekookte langoustines
  • 1 kg tapijtschelpen
  • 2 el appelkappertjes
  • 500 g fettuccine
  • 2 dl witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g salieblaadjes
  • 20 g bladpeterselie
  • 20 g boter
  • 1 sjalot
  • 1 citroen (het sap)

Begin met koken

: 15 min + 15 min stooftijd
1
Spoel de mosselen en de tapijtschelpen enkele keren in proper, koud water.
2
Kook de pasta al dente.
3
Snipper de sjalot en de knoflook fijn en fruit in de boter. Hak de salieblaadjes en bladpeterselie fijn en voeg samen met de appelkappertjes bij de boter. Houd nog een beetje gehakte bladpeterselie aan de kant voor de afwerking. Meng de pasta eronder.
4
Gaar de tapijtschelpen en de mosselen met de wijn en het citroensap onder een deksel op een hoog vuur gedurende ± 10 min tot ze open gaan.
5
Doe de tapijtschelpen, de mosselen (en het kookvocht) bij de pasta en voeg de rivierkreeftjes en de langoustines erbij. Laat alles nog 2 min goed heet worden en dien op met fijngehakte bladpeterselie.
1
Spoel de mosselen en de tapijtschelpen enkele keren in proper, koud water.
2
Kook de pasta al dente.
3
Snipper de sjalot en de knoflook fijn en fruit in de boter. Hak de salieblaadjes en bladpeterselie fijn en voeg samen met de appelkappertjes bij de boter. Houd nog een beetje gehakte bladpeterselie aan de kant voor de afwerking. Meng de pasta eronder.
4
Gaar de tapijtschelpen en de mosselen met de wijn en het citroensap onder een deksel op een hoog vuur gedurende ± 10 min tot ze open gaan.
5
Doe de tapijtschelpen, de mosselen (en het kookvocht) bij de pasta en voeg de rivierkreeftjes en de langoustines erbij. Laat alles nog 2 min goed heet worden en dien op met fijngehakte bladpeterselie.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 427; energie (kCal): 101; vetten (g): 1,7; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 12,5; suikers (g): 0,5; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 7,4; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 593,38
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 427; energie (kCal): 101; vetten (g): 1,7; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 12,5; suikers (g): 0,5; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 7,4; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 593,38
Moederdag,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Langoustine
250 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70
Delhaize Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70
1 kg
5
25
Rivierkreeftjes | Gekookte
Delhaize Rivierkreeftjes | Gekookte
125 gr
5
09
Vongole
Delhaize Vongole
2 × 500 gr
11
99
Appelkappertjes
Delhaize Appelkappertjes
110 gr
0
99
Fettuccine | Tricolore
Bertagni Fettuccine | Tricolore
2 × 300 gr
2
49
Somontano | Chardonnay
Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
37,5 cl
2+1 gratis
3
99
Salie | Verpakt
Delhaize Salie | Verpakt
20 gr
1
79
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Totaal:
€49,24