Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGebakken hazenrugfilet met risotto van bospaddenstoelen
Delhaize logo
  • Gebakken hazenrugfilet met risotto van bospaddenstoelen
    A

Gebakken hazenrugfilet met risotto van bospaddenstoelen

Gebakken hazenrugfilet met risotto van bospaddenstoelenA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 hazenrugfilets
  • 1 sjalot
  • 4 dl wildfond
  • 2 el boter
  • 25 cl bouillon (water + blokje)
  • 1 dl witte wijn
  • 250 g rijst
  • 250 g bospaddestoelen
  • 2 el Luikse siroop
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 hazenrugfilets
  • 1 sjalot
  • 4 dl wildfond
  • 2 el boter
  • 25 cl bouillon (water + blokje)
  • 1 dl witte wijn
  • 250 g rijst
  • 250 g bospaddestoelen
  • 2 el Luikse siroop
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas

Begin met koken

: 35 min.
1
Snijd de sjalot en de knoflook fijn en fruit ze in boter.Bak er de rijst in, voeg zout en peper toe. Blus met de witte wijn en kook tot de vloeistof volledig verdampt is.
2
Meng de wildfond en de bouillon. Hou het mengsel warm.
3
Voeg het kruidentuiltje toe en dan langzaamaan de bouillon en laat sudderen tot de rijst klaar is (± 20 minuten).
4
Bak de hazenrugfilets in warme boter, voeg zout en peper toe.
5
Fruit de bospaddenstoelen in boter, voeg peper en zout toe en voeg ze dan toe aan de risotto. Neem het kruidentuiltje weg.
6
Laat de gebakken hazenrug rusten terwijl hij nog saignant is. Blus de pan met een beetje water, laat het indampen en voeg dan de siroop toe. Laat verder indikken. Rol de filets in de siroop en snijd ze vervolgens in dunne sneetjes.
7
Dien de risotto op in diepe borden, leg er de sneetjes vlees bovenop, giet er een beetje saus over en werk af met de geraspte Parmezaanse kaas.
1
Snijd de sjalot en de knoflook fijn en fruit ze in boter.Bak er de rijst in, voeg zout en peper toe. Blus met de witte wijn en kook tot de vloeistof volledig verdampt is.
2
Meng de wildfond en de bouillon. Hou het mengsel warm.
3
Voeg het kruidentuiltje toe en dan langzaamaan de bouillon en laat sudderen tot de rijst klaar is (± 20 minuten).
4
Bak de hazenrugfilets in warme boter, voeg zout en peper toe.
5
Fruit de bospaddenstoelen in boter, voeg peper en zout toe en voeg ze dan toe aan de risotto. Neem het kruidentuiltje weg.
6
Laat de gebakken hazenrug rusten terwijl hij nog saignant is. Blus de pan met een beetje water, laat het indampen en voeg dan de siroop toe. Laat verder indikken. Rol de filets in de siroop en snijd ze vervolgens in dunne sneetjes.
7
Dien de risotto op in diepe borden, leg er de sneetjes vlees bovenop, giet er een beetje saus over en werk af met de geraspte Parmezaanse kaas.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 306; energie (kCal): 73; vetten (g): 2,3; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 4,6; suikers (g): 0,9; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 7,4; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 450,7
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 306; energie (kCal): 73; vetten (g): 2,3; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 4,6; suikers (g): 0,9; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 7,4; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 450,7
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Haas
4

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Sjalotten | Verpakt | Bio
Delhaize Sjalotten | Verpakt | Bio
500 gr
Bio
    4
    79
    Bouillon met laag zoutgehalte   | Kip |  108 g
    Knorr Bouillon met laag zoutgehalte | Kip | 108 g
    109 gr
    3+1 gratis
    2
    69
    Bouillon | Vlees | 12 Bouillonblokjes
    Knorr Bouillon | Vlees | 12 Bouillonblokjes
    12 x 11 gr
    3+1 gratis
    1
    99
    Somontano | Chardonnay
    Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
    37,5 cl
    2+1 gratis
    3
    99
    Snelkookrijst | 8 min
    Bosto Snelkookrijst | 8 min
    4 x 75 gr
    2
    45
    Paddenstoelenmix | Pasta
    Delhaize Paddenstoelenmix | Pasta
    2 × 200 gr
    2+1 gratis
    3
    49
    Luikse siroop
    Meurens Luikse siroop
    450 gr
    2
    65
    Kruiden | Kruidenbuiltje
    Santa Maria Kruiden | Kruidenbuiltje
    14 gr
    -10% voor 3
    5
    59
    Parmigiano reggiano | BOB
    Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    49

    Reeds in je keuken

    Melkerijboter
    Delhaize Melkerijboter
    250 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    25
    Verse look
    Delhaize Verse look
    140 gr
    2
    29
    Totaal:
    €33,62