⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenSpaghetti met mosselen
Delhaize logo
  • Spaghetti met mosselen
    B

Spaghetti met mosselen

Spaghetti met mosselenB
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 40 g boter
  • cayennepeper naar eigen smaak
  • 200 g erwtjes (diepgevroren)
  • 20 cl droge witte wijn
  • 2 eierdooiers
  • 3 el gehakte peterselie
  • 100 g geraspte gruyère om erbij te serveren
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kg mosselen
  • 25 cl room
  • 2 sjalotten
  • 400 g spaghetti
  • zout
  • 40 g boter
  • cayennepeper naar eigen smaak
  • 200 g erwtjes (diepgevroren)
  • 20 cl droge witte wijn
  • 2 eierdooiers
  • 3 el gehakte peterselie
  • 100 g geraspte gruyère om erbij te serveren
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kg mosselen
  • 25 cl room
  • 2 sjalotten
  • 400 g spaghetti
  • zout

Begin met koken

: 30 min
1
Was de mosselen, doe ze in een kookpot met 15 cl water, de witte wijn, de gehakte look en sjalotten. Zet een deksel op de pot en laat ze in 5 min opengaan op fel vuur.
2
Vang het kookvocht op en giet het door een puntzeef. Haal de mosselen uit de schelpen en bewaar ze in de kookpot.
3
Kook de spaghetti en de erwten tegelijkertijd in gezouten kokend water. Laat ze goed uitlekken. Giet het kookvocht van de mosselen in een steelpannetje en kook het in tot de helft.
4
Giet het kookvocht van de mosselen in een steelpannetje en laat het tot de helft inkoken.
5
Voeg de room toe en laat opnieuw tot de helft inkoken. Zet van het vuur en voeg de eierdooiers toe, cayennepeper, de zachte boter, de mosselen en de erwten. Meng voorzichtig en ga na of het voldoende gekruid is.
6
Doe de spaghetti in een grote slakom, overgiet met de saus en meng alles zorgvuldig. Bestrooi de bereiding met peterselie en dien meteen op. Serveer met geraspte gruyère apart erbij.
1
Was de mosselen, doe ze in een kookpot met 15 cl water, de witte wijn, de gehakte look en sjalotten. Zet een deksel op de pot en laat ze in 5 min opengaan op fel vuur.
2
Vang het kookvocht op en giet het door een puntzeef. Haal de mosselen uit de schelpen en bewaar ze in de kookpot.
3
Kook de spaghetti en de erwten tegelijkertijd in gezouten kokend water. Laat ze goed uitlekken. Giet het kookvocht van de mosselen in een steelpannetje en kook het in tot de helft.
4
Giet het kookvocht van de mosselen in een steelpannetje en laat het tot de helft inkoken.
5
Voeg de room toe en laat opnieuw tot de helft inkoken. Zet van het vuur en voeg de eierdooiers toe, cayennepeper, de zachte boter, de mosselen en de erwten. Meng voorzichtig en ga na of het voldoende gekruid is.
6
Doe de spaghetti in een grote slakom, overgiet met de saus en meng alles zorgvuldig. Bestrooi de bereiding met peterselie en dien meteen op. Serveer met geraspte gruyère apart erbij.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 669; energie (kCal): 160; vetten (g): 8; verzadigde vetten (g): 4,6; koolhydraten (g): 14,1; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 6,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 928,8
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 669; energie (kCal): 160; vetten (g): 8; verzadigde vetten (g): 4,6; koolhydraten (g): 14,1; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 6,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 928,8
Italiaans
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Doperwten | Extra fijn | Bio | Bokaal
Delhaize Doperwten | Extra fijn | Bio | Bokaal
220 gr
Bio
    1
    19
    Somontano | Chardonnay
    Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
    37,5 cl
    2+1 gratis
    3
    99
    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    69
    Bladpeterselie | Verpakt
    Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
    100 gr
    1
    49
    Pamesello 100G
    Pamesello Pamesello 100G
    100 gr
    3
    85
    Frische Miesmuscheln 70/+ | extra
    Delhaize Frische Miesmuscheln 70/+ | extra
    2 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    6
    99
    Room 20%
    Delhaize Room 20%
    25 cl
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    94
    Fijngesneden sjalot
    Delhaize Fijngesneden sjalot
    200 gr
    • frozen.external.af58c8a6.svg
    1
    85
    Pasta | Italiaans | Chitarra
    Armando Pasta | Italiaans | Chitarra
    500 gr
    2+2 gratis
    2
    19

    Reeds in je keuken

    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Verse look
    Delhaize Verse look
    140 gr
    2
    29
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Totaal:
    €25,87