Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenParmentier met kip en groenten
Delhaize logo
  • Parmentier met kip en groenten
    A

Parmentier met kip en groenten

Parmentier met kip en groentenA
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g kippengehakt
  • 350 g courgettes
  • 150 g diepgevroren erwtjes
  • 4 uien
  • 800 g bloemige aardappelen
  • 300 g volle natuuryoghurt
  • 100 g gemalen gruyère
  • 10 el olijfolie
  • 50 g boter
  • 1/2 bussel bladpeterselie
  • 2 el Madras curry
  • peper en zout
  • 500 g kippengehakt
  • 350 g courgettes
  • 150 g diepgevroren erwtjes
  • 4 uien
  • 800 g bloemige aardappelen
  • 300 g volle natuuryoghurt
  • 100 g gemalen gruyère
  • 10 el olijfolie
  • 50 g boter
  • 1/2 bussel bladpeterselie
  • 2 el Madras curry
  • peper en zout

Begin met koken

: 45 min. + 20 min. kooktijd
1
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe ze in een kookpot, bedek ze met koud water en breng aan de kook. Laat ze 20 min sudderen.
2
Snipper de uien fijn en fruit ze 15 min. op een zacht vuurtje in een braadpan met 2 el olijfolie. Haal de uien uit de braadpan, voeg 2 el olie toe en fruit het gehakt met 1 el curry en de gehakte peterselie. Roer het gehakt los met een spatel zodat er zich geen dikke korrels vormen. Haal de pan van het vuur zodra alles mooi goudbruin is. Verdeel het gehakt en de uien over een ovenschaal.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Ontpit de courgettes en snijd ze in halve schijfjes. Voeg ze samen met de erwtjes toe in de kookpot met de aardappelen en laat nog 5 min. sudderen. Giet de groenten af en plet ze tot puree met de boter, 5 el olijfolie, peper en zout. Verdeel de puree over het vlees, bestrooi met 100 g geraspte gruyère en bak 20 min. goudbruin in de oven.
4
Meng de yoghurt met 1 el curry, 1 el olijfolie, peper en zout. Serveer met de hete parmentier.
1
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe ze in een kookpot, bedek ze met koud water en breng aan de kook. Laat ze 20 min sudderen.
2
Snipper de uien fijn en fruit ze 15 min. op een zacht vuurtje in een braadpan met 2 el olijfolie. Haal de uien uit de braadpan, voeg 2 el olie toe en fruit het gehakt met 1 el curry en de gehakte peterselie. Roer het gehakt los met een spatel zodat er zich geen dikke korrels vormen. Haal de pan van het vuur zodra alles mooi goudbruin is. Verdeel het gehakt en de uien over een ovenschaal.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Ontpit de courgettes en snijd ze in halve schijfjes. Voeg ze samen met de erwtjes toe in de kookpot met de aardappelen en laat nog 5 min. sudderen. Giet de groenten af en plet ze tot puree met de boter, 5 el olijfolie, peper en zout. Verdeel de puree over het vlees, bestrooi met 100 g geraspte gruyère en bak 20 min. goudbruin in de oven.
4
Meng de yoghurt met 1 el curry, 1 el olijfolie, peper en zout. Serveer met de hete parmentier.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 586; energie (kCal): 141; vetten (g): 9,7; verzadigde vetten (g): 3; koolhydraten (g): 6,6; suikers (g): 2; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 6,6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 924,82
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 586; energie (kCal): 141; vetten (g): 9,7; verzadigde vetten (g): 3; koolhydraten (g): 6,6; suikers (g): 2; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 6,6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 924,82
Frans
Gluten vrij
Kids
Hoofdgerecht