1
Meng de bloem, de suiker, het zout, het bakpoeder en, eventueel, het kaneelpoeder. Voeg het ei en 1 el gesmolten boter toe. Roer er dan beetje bij beetje de karnemelk onder. Meng tot een homogeen deeg, bedek het met een keukendoek en laat het 30 min. op kamertemperatuur rusten.
2
Snijd de abrikozen in 2 en laat ze 5 min. op een zacht vuurtje sudderen in 5 cl water. Mix ze tot compote fijn.
3
Giet halve pollepels deeg, op voldoende afstand van elkaar, in een grote braadpan met een klontje gesmolten boter. Laat zachtjes opwarmen en draai de pancakes om zodra de gaatjes aan het oppervlak zichtbaar blijven. Bak de andere kant goudbruin. Houd ze warm terwijl je de volgende bakt.
4
Serveer de pancakes met de kwark en de lauwe abrikozencompote. Werk af met munt.
1
Meng de bloem, de suiker, het zout, het bakpoeder en, eventueel, het kaneelpoeder. Voeg het ei en 1 el gesmolten boter toe. Roer er dan beetje bij beetje de karnemelk onder. Meng tot een homogeen deeg, bedek het met een keukendoek en laat het 30 min. op kamertemperatuur rusten.
2
Snijd de abrikozen in 2 en laat ze 5 min. op een zacht vuurtje sudderen in 5 cl water. Mix ze tot compote fijn.
3
Giet halve pollepels deeg, op voldoende afstand van elkaar, in een grote braadpan met een klontje gesmolten boter. Laat zachtjes opwarmen en draai de pancakes om zodra de gaatjes aan het oppervlak zichtbaar blijven. Bak de andere kant goudbruin. Houd ze warm terwijl je de volgende bakt.
4
Serveer de pancakes met de kwark en de lauwe abrikozencompote. Werk af met munt.