Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenPancakes met havermoutvlokken en banaan
Delhaize logo
  • Pancakes met havermoutvlokken en banaan
    B

Pancakes met havermoutvlokken en banaan

door Sofie Dumont
Pancakes met havermoutvlokken en banaanB
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
2 porties
  • 180 g havervlokken
  • 1/2 kl bakpoeder
  • 1 snuifje zout
  • 1/2 kl kaneelpoeder
  • 2 kleine rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 2 dl plant-based amandeldrink
  • 1/2 el ahornsiroop
  • 3 el kokosolie
  • 125 g Griekse yoghurt
  • 1 kl honing
  • 1 el pompoenpitten
  • 150 g blauwe bessen
  • 180 g havervlokken
  • 1/2 kl bakpoeder
  • 1 snuifje zout
  • 1/2 kl kaneelpoeder
  • 2 kleine rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 2 dl plant-based amandeldrink
  • 1/2 el ahornsiroop
  • 3 el kokosolie
  • 125 g Griekse yoghurt
  • 1 kl honing
  • 1 el pompoenpitten
  • 150 g blauwe bessen

Begin met koken

: 10 min. + 15 min. kooktijd
1
Meng de havervlokken, het bakpoeder, zout en kaneelpoeder in een grote kom. Mix de rijpe bananen, eieren, amandeldrink (of andere) en ahornsiroop met een staafmixer. Roer dit mengsel onder de andere ingrediënten in de grote kom en voeg blauwe bessen toe.
2
Verwarm wat kokosolie op een matig vuurtje in een grote koekenpan en lepel er 3 grote hoopjes deeg in, op voldoende afstand van elkaar. Plet ze lichtjes tot pancakes die even dik zijn als de blauwe bessen, bak ze 3 min. goudbruin en draai ze om. Laat ze nog 2 min. bakken. Maak een tiental pancakes op dezelfde manier.
3
Meng de Griekse yoghurt en de honing. Serveer bij de pancakes, met blauwe bessen en pompoenzaden.
1
Meng de havervlokken, het bakpoeder, zout en kaneelpoeder in een grote kom. Mix de rijpe bananen, eieren, amandeldrink (of andere) en ahornsiroop met een staafmixer. Roer dit mengsel onder de andere ingrediënten in de grote kom en voeg blauwe bessen toe.
2
Verwarm wat kokosolie op een matig vuurtje in een grote koekenpan en lepel er 3 grote hoopjes deeg in, op voldoende afstand van elkaar. Plet ze lichtjes tot pancakes die even dik zijn als de blauwe bessen, bak ze 3 min. goudbruin en draai ze om. Laat ze nog 2 min. bakken. Maak een tiental pancakes op dezelfde manier.
3
Meng de Griekse yoghurt en de honing. Serveer bij de pancakes, met blauwe bessen en pompoenzaden.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 168 kcal - Vetten: 8 g - Koolhydraten: 19 g - Vezels: 3,0 g - Eiwitten: 5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 168 kcal - Vetten: 8 g - Koolhydraten: 19 g - Vezels: 3,0 g - Eiwitten: 5 g
Vegetarisch
Brunch,Kids
Dessert,Ontbijt,Brunch,Snack
Ontbijt