1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil en rasp de bieten. Hak de hazelnoten grof. Schil, rasp en pers de gember voor het sap.
2
Maak de crème: klop met een garde de boter met de verse kaas op en voeg beetje bij beetje de poedersuiker en het rodebietensap toe. Zet weg in de koelkast.
3
Maak het deeg voor de muffins: klop met een garde de eieren met de bruine suiker op. Voeg de bloem toe, het bakpoeder, het cacaopoeder, de olijfolie, de hazelnootjes, de geraspte rode bieten, het gember- en citroensap, de zeste en een snufje zout. Klop tot een homogeen mengsel.
4
Smeer de muffinvormen met boter in. Vul de muffinvormen halfvol met het deeg en bak ± 20 min in de oven. Als een mes er droog uitkomt, zijn de muffins gaar. Laat ze helemaal afkoelen op een rooster.
5
Garneer de muffins ten slotte met de crème en houd ze koel tot het opdienen.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil en rasp de bieten. Hak de hazelnoten grof. Schil, rasp en pers de gember voor het sap.
2
Maak de crème: klop met een garde de boter met de verse kaas op en voeg beetje bij beetje de poedersuiker en het rodebietensap toe. Zet weg in de koelkast.
3
Maak het deeg voor de muffins: klop met een garde de eieren met de bruine suiker op. Voeg de bloem toe, het bakpoeder, het cacaopoeder, de olijfolie, de hazelnootjes, de geraspte rode bieten, het gember- en citroensap, de zeste en een snufje zout. Klop tot een homogeen mengsel.
4
Smeer de muffinvormen met boter in. Vul de muffinvormen halfvol met het deeg en bak ± 20 min in de oven. Als een mes er droog uitkomt, zijn de muffins gaar. Laat ze helemaal afkoelen op een rooster.
5
Garneer de muffins ten slotte met de crème en houd ze koel tot het opdienen.