Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Delhaize logo
  • Paashaardkoek
    C

Paashaardkoek

PaashaardkoekC
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 25 cl melk
  • 360 g gezeefde witte bloem
  • 75 g boter
  • 3 eieren
  • 70 g fijne kristalsuiker
  • 2 kl fijngehakte gekonfijte sinaasappelschil
  • 1 kl gehakte gekonfijte citroenschil
  • 1 snuifje kaneelpoeder
  • 25 g amandelpoeder
  • 25 g verse bakkersgist
  • 1 el Marsala
  • 1 zakje vanillesuiker
  • zout
  • 25 cl melk
  • 360 g gezeefde witte bloem
  • 75 g boter
  • 3 eieren
  • 70 g fijne kristalsuiker
  • 2 kl fijngehakte gekonfijte sinaasappelschil
  • 1 kl gehakte gekonfijte citroenschil
  • 1 snuifje kaneelpoeder
  • 25 g amandelpoeder
  • 25 g verse bakkersgist
  • 1 el Marsala
  • 1 zakje vanillesuiker
  • zout

Begin met koken

: 65 min.
1
Verwarm de melk een beetje met 1 koffielepel suiker en een snuifje zout en los de gist er in op.
2
Giet in een grote kom met 160 g bloem en meng tot je een zacht deeg verkrijgt. Bedek met een doek en laat 20 minuten rijzen op een warme plek.
3
Klop 1 volledig ei en 2 eigelen op. Giet op het gerezen deeg en voeg 30 g suiker, 50 g gesmolten boter en 150 g bloem toe. Meng goed tot je een homogeen deeg verkrijgt. Dek opnieuw af en laat het deeg 2 uur rijzen.
4
Voeg de gekonfijte sinaasappel- en citroenschil toe met het amandelpoeder, de kaneel, de Marsala, de rest van de boter, de rest van de suiker, de vanillesuiker en de rest van de bloem toe tot je een soepel en homogeen deeg bekomt. Vorm een bol.
5
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de bol deeg op de met bakpapier bedekte ovenplaat. Maak plat met je handen en laat 10 minuten rusten. Met een mes maak je 3 diepe inkervingen in het deeg. Bedek de focaccia met bakpapier en laat gedurende 45 minuten bakken, waarbij je na 20 minuten de temperatuur van de oven terugbrengt naar 140°C.
6
Laissez refroidir sur une grille ; dégustez tiède ou à température ambiante.
1
Verwarm de melk een beetje met 1 koffielepel suiker en een snuifje zout en los de gist er in op.
2
Giet in een grote kom met 160 g bloem en meng tot je een zacht deeg verkrijgt. Bedek met een doek en laat 20 minuten rijzen op een warme plek.
3
Klop 1 volledig ei en 2 eigelen op. Giet op het gerezen deeg en voeg 30 g suiker, 50 g gesmolten boter en 150 g bloem toe. Meng goed tot je een homogeen deeg verkrijgt. Dek opnieuw af en laat het deeg 2 uur rijzen.
4
Voeg de gekonfijte sinaasappel- en citroenschil toe met het amandelpoeder, de kaneel, de Marsala, de rest van de boter, de rest van de suiker, de vanillesuiker en de rest van de bloem toe tot je een soepel en homogeen deeg bekomt. Vorm een bol.
5
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de bol deeg op de met bakpapier bedekte ovenplaat. Maak plat met je handen en laat 10 minuten rusten. Met een mes maak je 3 diepe inkervingen in het deeg. Bedek de focaccia met bakpapier en laat gedurende 45 minuten bakken, waarbij je na 20 minuten de temperatuur van de oven terugbrengt naar 140°C.
6
Laissez refroidir sur une grille ; dégustez tiède ou à température ambiante.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1142; energie (kCal): 272; vetten (g): 9,8; verzadigde vetten (g): 4,8; koolhydraten (g): 36,6; suikers (g): 10,7; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 8,2; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 338,37
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1142; energie (kCal): 272; vetten (g): 9,8; verzadigde vetten (g): 4,8; koolhydraten (g): 36,6; suikers (g): 10,7; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 8,2; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 338,37
Vegetarisch
Pasen
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Delhaize Gekonfijte Sinaasrepels
125 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Gekonfijte citroen
1 kl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
29
Kruiden | Kaneel | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Kaneel | Gemalen
38 gr
-10% voor 3
3
79
Amandelen | Poeder
Vahiné Amandelen | Poeder
125 gr
4
99
Bakkersgist
Bruggeman Bakkersgist
42 gr
0
29
Marsala Dolce
Florio Marsala Dolce
75 cl
8
39
Suiker | Gevanillineerd
Delhaize Suiker | Gevanillineerd
10 x 8 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
49

Reeds in je keuken

Karnemelk | Bio
Delhaize Karnemelk | Bio
1 l
Bio
    1
    95
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
    Totaal:
    €24,28