Recept zoekresultatenOosterse salade van linzen en parelcouscous met groenten uit de oven
Delhaize logo
  • Oosterse salade van linzen en parelcouscous met groenten uit de oven
    A

Oosterse salade van linzen en parelcouscous met groenten uit de oven

door Line Couvreur
Oosterse salade van linzen en parelcouscous met groenten uit de ovenA
Makkelijk
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 125 g gekookte rode bieten
  • 1/2 citroen
  • 1 gekonfijte citroen
  • 1/2 bussel bladpeterselie
  • 200 g natuurhummus
  • 60 g Kalamon olijven
  • 140 g blonde linzen
  • 200 g parelcouscous met spelt
  • 2 el rode wijnazijn
  • 10 el olijfolie
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 kl korianderzaadjes
  • chilipoeder
  • peper
  • zout
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 125 g gekookte rode bieten
  • 1/2 citroen
  • 1 gekonfijte citroen
  • 1/2 bussel bladpeterselie
  • 200 g natuurhummus
  • 60 g Kalamon olijven
  • 140 g blonde linzen
  • 200 g parelcouscous met spelt
  • 2 el rode wijnazijn
  • 10 el olijfolie
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 kl korianderzaadjes
  • chilipoeder

Begin met koken

: 30 min.
1
Kook de linzen volgens de instructies op de verpakking. Giet ze af en meng ze met 2 el olijfolie, peper en zout.
2
Verwarm de oven intussen voor op 200°C. Snijd de aubergine en de courgette in dikke schijfjes. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de groenteschijfjes over. Smeer ze in met 4 el olijfolie, bestrooi ze met komijn en koriander en schuif ze 15 min. in de oven.
3
Kook de couscous volgens de instructies op de verpakking.
4
Giet het sap uit de verpakking van de rode bieten in een kom. Snijd 125 g rode bieten in heel kleine blokjes. Voeg 4 el olijfolie toe, de azijn, zout en - naar eigen smaak - ook citroensap en chili.
5
Snijd de gekonfijte citroen in heel kleine blokjes en meng ze met de hummus. Hak de peterselie grof.
6
Meng de linzen en de pasta. Breng verder op smaak en serveer met de (gepeperde en gezouten) gegrilde groenten, de citroenhummus, de olijven en de peterselie. Geef er de rodebietensalsa bij.
1
Kook de linzen volgens de instructies op de verpakking. Giet ze af en meng ze met 2 el olijfolie, peper en zout.
2
Verwarm de oven intussen voor op 200°C. Snijd de aubergine en de courgette in dikke schijfjes. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de groenteschijfjes over. Smeer ze in met 4 el olijfolie, bestrooi ze met komijn en koriander en schuif ze 15 min. in de oven.
3
Kook de couscous volgens de instructies op de verpakking.
4
Giet het sap uit de verpakking van de rode bieten in een kom. Snijd 125 g rode bieten in heel kleine blokjes. Voeg 4 el olijfolie toe, de azijn, zout en - naar eigen smaak - ook citroensap en chili.
5
Snijd de gekonfijte citroen in heel kleine blokjes en meng ze met de hummus. Hak de peterselie grof.
6
Meng de linzen en de pasta. Breng verder op smaak en serveer met de (gepeperde en gezouten) gegrilde groenten, de citroenhummus, de olijven en de peterselie. Geef er de rodebietensalsa bij.
Nutritionele informatie
A
Per 100g: Energie: 162 kcal - Vetten: 9,2 g - Koolhydraten: 14,6 g - Vezels: 2,7 g - Eiwitten: 4,4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 162 kcal - Vetten: 9,2 g - Koolhydraten: 14,6 g - Vezels: 2,7 g - Eiwitten: 4,4 g
Orientaals
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gekonfijte citroen

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Aubergine
Delhaize Aubergine
1 st
1
25
Courgette
Delhaize Courgette
1 st
0
69
Rode biet | Gekookt | Bio
Delhaize Rode biet | Gekookt | Bio
1 st
Bio
    1
    65
    Delhaize Citroenen 4 stuks | Bio
    500 gr

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

    Bladpeterselie | Verpakt
    Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
    100 gr
    1
    49
    Hummus
    Delhaize Hummus
    200 gr
    2
    19
    Olijven | Kalamata | Zonder pit
    Delhaize Olijven | Kalamata | Zonder pit
    130 gr
    2
    49
    Blonde linzen | Bio
    Delhaize Blonde linzen | Bio
    500 gr
    Bio
      3
      09
      Couscous | Parel | Spelt
      Soubry Couscous | Parel | Spelt
      500 gr
      3
      99
      Kruiden | Komijn
      Santa Maria Kruiden | Komijn
      33 gr
      3
      49
      Kruiden | Koriander | Zaad
      Santa Maria Kruiden | Koriander | Zaad
      18 gr
      3
      29
      Kruiden | Chili | Poeder
      Santa Maria Kruiden | Chili | Poeder
      41 gr
      3
      29

      Reeds in je keuken

      Olijfolie | Culinaire
      Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      • little-lione.external.82792960.svg
      5
      25
      Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
      Oxfam Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
      85 gr
      Bio
        4
        25
        Zout | Tafel | Naturel
        Jozo Zout | Tafel | Naturel
        1 kg
        1
        09
        Totaal:
        €26,91