Recept zoekresultatenNage van kreeft met mosselen en saffraan
Delhaize logo
  • Nage van kreeft met mosselen en saffraan
    A

Nage van kreeft met mosselen en saffraan

Nage van kreeft met mosselen en saffraanA
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 30 cl Bordeaux Blanc Moelleux
  • 2 el fijngehakte kervel
  • 2 gekookte kreeften (650 g/stuk)
  • 1 kl kurkuma
  • 25 cl lichte verse room
  • 1 kg mosselen
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1/2 dopje saffraanpoeder
  • 2 sjalotten
  • zout
  • 30 cl Bordeaux Blanc Moelleux
  • 2 el fijngehakte kervel
  • 2 gekookte kreeften (650 g/stuk)
  • 1 kl kurkuma
  • 25 cl lichte verse room
  • 1 kg mosselen
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1/2 dopje saffraanpoeder
  • 2 sjalotten
  • zout

Begin met koken

1
Halveer de kreeften en verwijder het pantser (staart en scharen). Bewaar de kleine pootjes en gooi de rest weg.
2
Spoel de mosselen, doe in een kookpot met 5 cl wijn, zet het deksel op de pot en verwarm  op hevig vuur. Schud af en toe en haal van het vuur wanneer de mosselen open zijn (ong. 5 min). Haal ze uit de pot met een schuimspaan en vang het kookvocht op in een maatbeker. Laat decanteren.
3
Stoof ondertussen, op zacht vuur, de fijngesneden sjalotten en de kleine kreeftenpootjes in de olie in een grote cocotte. Voeg, na 5 min., de rest van de wijn (25 cl) toe en het gezeefde kookvocht (door een fijne zift of koffiefilter).
4
Laat  1/3 op hevig vuur  inkoken, zet het vuur lager en haal er de pootjes uit. Meng room, kurkuma en saffraan en giet in de saus. Laat 5 min. zacht koken.
5
Haal ondertussen de mosselen uit de schelpen.
6
Voeg de stukjes kreeft, de mosselen en de kervel toe in de cocotte. Breng op smaak met peper en zout, dek af en laat nog 2 min. heel zacht koken (zeker niet langer: de kreeft en mosselen zouden taai worden).
7
Serveer heel warm met basmati rijst en/of naanbrood (verkrijgbaar in de afdeling "exotische specialiteiten") opgewarmd in de oven.
1
Halveer de kreeften en verwijder het pantser (staart en scharen). Bewaar de kleine pootjes en gooi de rest weg.
2
Spoel de mosselen, doe in een kookpot met 5 cl wijn, zet het deksel op de pot en verwarm  op hevig vuur. Schud af en toe en haal van het vuur wanneer de mosselen open zijn (ong. 5 min). Haal ze uit de pot met een schuimspaan en vang het kookvocht op in een maatbeker. Laat decanteren.
3
Stoof ondertussen, op zacht vuur, de fijngesneden sjalotten en de kleine kreeftenpootjes in de olie in een grote cocotte. Voeg, na 5 min., de rest van de wijn (25 cl) toe en het gezeefde kookvocht (door een fijne zift of koffiefilter).
4
Laat  1/3 op hevig vuur  inkoken, zet het vuur lager en haal er de pootjes uit. Meng room, kurkuma en saffraan en giet in de saus. Laat 5 min. zacht koken.
5
Haal ondertussen de mosselen uit de schelpen.
6
Voeg de stukjes kreeft, de mosselen en de kervel toe in de cocotte. Breng op smaak met peper en zout, dek af en laat nog 2 min. heel zacht koken (zeker niet langer: de kreeft en mosselen zouden taai worden).
7
Serveer heel warm met basmati rijst en/of naanbrood (verkrijgbaar in de afdeling "exotische specialiteiten") opgewarmd in de oven.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 415; energie (kCal): 99; vetten (g): 3,8; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 2,5; suikers (g): 1,1; vezels (g): 0,3; eiwitten (g): 10,1; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 360,16
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 415; energie (kCal): 99; vetten (g): 3,8; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 2,5; suikers (g): 1,1; vezels (g): 0,3; eiwitten (g): 10,1; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 360,16
Gluten vrij
Eindejaar
Diner
Zomer,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zoete wijn
30 cl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kervel
Delhaize Kervel
100 gr
2
39
Delhaize Kreeft | Gekookt | 800-1200g
+/- 1,12 kg
+/-€
81
75
Kruiden | Kurkuma | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Kurkuma | Gemalen
35 gr
2de tegen -40%
3
55
Room 20%
Delhaize Room 20%
25 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
0
94
Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70
Delhaize Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70
1 kg
5
45
Kruiden | Saffraan | Poeder
Santa Maria Kruiden | Saffraan | Poeder
0,5 gr
2de tegen -40%
8
99
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
2de tegen -40%
6
35
Totaal:
+/-€104,06