⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenMosselvla met twee aroma’s
Delhaize logo
  • Mosselvla met twee aroma’s
    D

Mosselvla met twee aroma’s

Mosselvla met twee aroma’sD
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 1 el bieslook
  • 50 g boter
  • 25 cl verse room
  • 5 cl droge vermout
  • 4 eieren
  • 1 kl kerrie
  • 400 g mosselen
  • 210 g gemarineerde mosseltjes
  • 2 sjalotten
  • 1 snufje cayennepeper
  • peper
  • zout
  • 1 el bieslook
  • 50 g boter
  • 25 cl verse room
  • 5 cl droge vermout
  • 4 eieren
  • 1 kl kerrie
  • 400 g mosselen
  • 210 g gemarineerde mosseltjes
  • 2 sjalotten
  • 1 snufje cayennepeper
  • peper
  • zout

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op thermostaat 6 (180°C).
2
Braad de fijngehakte sjalotjes lichtbruin in de helft van de heel warme boter en voeg er dan de vermout en het bieslook aan toe. Laat drie minuten verder braden op zacht vuur.
3
Voeg er de gekookte mosselen aan toe en laat nog 1 minuut op zacht vuur verder braden.
4
Klop de eieren met de verse room, de kerrie, een snuifje cayennepeper, zout en peper tot een omelet en voeg er de inhoud van de steelpan aan toe.
5
Beboter royaal de ovenschaaltjes (1 per portie) en giet er de bereiding in. Laat 20 minuten in een waterbad gaar worden, thermostaat 6 (180°C). Versier met takjes koriander en dien warm op.
1
Verwarm de oven voor op thermostaat 6 (180°C).
2
Braad de fijngehakte sjalotjes lichtbruin in de helft van de heel warme boter en voeg er dan de vermout en het bieslook aan toe. Laat drie minuten verder braden op zacht vuur.
3
Voeg er de gekookte mosselen aan toe en laat nog 1 minuut op zacht vuur verder braden.
4
Klop de eieren met de verse room, de kerrie, een snuifje cayennepeper, zout en peper tot een omelet en voeg er de inhoud van de steelpan aan toe.
5
Beboter royaal de ovenschaaltjes (1 per portie) en giet er de bereiding in. Laat 20 minuten in een waterbad gaar worden, thermostaat 6 (180°C). Versier met takjes koriander en dien warm op.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 790; energie (kCal): 190; vetten (g): 15,3; verzadigde vetten (g): 7,9; koolhydraten (g): 2,9; suikers (g): 1,1; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 9,6; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 390,83
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 790; energie (kCal): 190; vetten (g): 15,3; verzadigde vetten (g): 7,9; koolhydraten (g): 2,9; suikers (g): 1,1; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 9,6; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 390,83
Diner
Lunch