Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenVierkante koekjes met zomervruchten
Delhaize logo
  • Vierkante koekjes met zomervruchten

Vierkante koekjes met zomervruchten

Vierkante koekjes met zomervruchten
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
24 porties
  • bloemsuiker
  • zout
  • 3 eieren op kampertemperatuur
  • 500 g fruit naar keuze (perziken, nectarines, abrikozen, kersen, pruimen, frambozen, braambessen, rode bessen)
  • 200 g griessuiker
  • 5 cl karnemelk
  • 200 g zachte boter
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • bloemsuiker
  • zout
  • 3 eieren op kampertemperatuur
  • 500 g fruit naar keuze (perziken, nectarines, abrikozen, kersen, pruimen, frambozen, braambessen, rode bessen)
  • 200 g griessuiker
  • 5 cl karnemelk
  • 200 g zachte boter
  • 200 g zelfrijzende bloem

Begin met koken

1
Vraag aan een volwassene om de oven voor te verwarmen op th. 5/6 – 160°C.
2
Maak het beslag met de mixerkloppers, da’s het gemakkelijkst: klop telkens goed wanneer je een ingrediënt toevoegt. Begin met de zachte boter en de suiker. Voeg dan de eieren, één per één, toe en nadien de karnemelk. Doe er de bloem bij en het zout. Klop goed zodat je een luchtig beslag bekomt.
3
Leg bakpapier in een groot rechthoekig bakblik (22 x 32 cm). Giet het beslag in het blik en spreid het goed uit.
4
Spoel het fruit. Snij de steenvruchten in twee, haal er de pit uit en snij ze dan in 2. De frambozen en braambessen mag je zo laten. De rode bessen rist je af. Verspreid al deze vruchten over het beslag.
5
Bak 35 min. (te controleren). Vraag aan een volwassene om het gebak in de oven te zetten en eruit te halen.
6
Laat het gebak in het blik afkoelen. Bestrooi met bloemsuiker en snij in vierkanten. Je kan ze, zoals brownies, opdienen in papieren vormpjes ("baking cups").
1
Vraag aan een volwassene om de oven voor te verwarmen op th. 5/6 – 160°C.
2
Maak het beslag met de mixerkloppers, da’s het gemakkelijkst: klop telkens goed wanneer je een ingrediënt toevoegt. Begin met de zachte boter en de suiker. Voeg dan de eieren, één per één, toe en nadien de karnemelk. Doe er de bloem bij en het zout. Klop goed zodat je een luchtig beslag bekomt.
3
Leg bakpapier in een groot rechthoekig bakblik (22 x 32 cm). Giet het beslag in het blik en spreid het goed uit.
4
Spoel het fruit. Snij de steenvruchten in twee, haal er de pit uit en snij ze dan in 2. De frambozen en braambessen mag je zo laten. De rode bessen rist je af. Verspreid al deze vruchten over het beslag.
5
Bak 35 min. (te controleren). Vraag aan een volwassene om het gebak in de oven te zetten en eruit te halen.
6
Laat het gebak in het blik afkoelen. Bestrooi met bloemsuiker en snij in vierkanten. Je kan ze, zoals brownies, opdienen in papieren vormpjes ("baking cups").

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids
Overig
Lente,Zomer
Snack

Ingrediënten voor 24 personen

Toon:

Bloemsuiker
Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
250 gr
0
79
Appelen | Mini | Verpakt | 8st | Bio
Delhaize Appelen | Mini | Verpakt | 8st | Bio
900 gr
Bio
    4
    39
    Suiker | Vervanger
    Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
    4
    29
    Karnemelk | Bio
    Delhaize Karnemelk | Bio
    1 l
    Bio
      1
      95
      Boter | Mini | Zacht
      Carlsbourg Boter | Mini | Zacht
      16 x 12,5 gr
      6
      59
      Tarwebloem
      Delhaize Tarwebloem
      1 kg
      • little-lione.external.82792960.svg
      0
      35

      Reeds in je keuken

      Kruiden | Zout | Berg | Molen
      Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
      140 gr
      -10% voor 3
      6
      35
      Eieren | Bruine | Medium
      Delhaize Eieren | Bruine | Medium
      4 st
      1
      69
      Totaal:
      €18,36