⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenMoelleux van zalm, sint-jakobsplakjes met limoenolie, auberginecaviaar, geconcentreerd zeewiersap
Delhaize logo
  • Moelleux van zalm, sint-jakobsplakjes met limoenolie, auberginecaviaar, geconcentreerd zeewiersap

Moelleux van zalm, sint-jakobsplakjes met limoenolie, auberginecaviaar, geconcentreerd zeewiersap

door Arabelle Meirlaen
Moelleux van zalm, sint-jakobsplakjes met limoenolie, auberginecaviaar, geconcentreerd zeewiersap
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
2 porties
  • 2 snuifjes fleur de sel de Guérande
  • 1 scheutje zoete wittewijnazijn bio
  • 1 takje selder
  • 1 takje peterselie
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 takje tijm
  • 2 l water
  • 350 ml water
  • 1 scheutje sojasaus
  • 2 zakjes misosoep ‘Saitaku’
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 2 kl fijne suiker
  • 1/2 dl fruitige olijfolie (extra vierge)
  • 50 g gerapste verse parmezaan
  • 1 scheutje olijfolie extra vierge
  • 4 cl saké
  • fruitige olijfolie (extra vierge) (afwerking)
  • bieslook (ter versiering)
  • 16 radijzen
  • peperbollenmengeling
  • 3 lente-uitje met stengel
  • zout
  • 1 wortel
  • 1 sjalot
  • 1/2 bio aubergine
  • 2 zalmfilet (150g)
  • 1 limoen (het sap)
  • fleur de sel de Guérande
  • fruitige olijfolie (extra vierge)
  • 2 ultraverse sint-jakobsvruchten
  • 5 pepers (mengeling)
  • 2 snuifjes fleur de sel de Guérande
  • 1 scheutje zoete wittewijnazijn bio
  • 1 takje selder
  • 1 takje peterselie
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 takje tijm
  • 2 l water
  • 350 ml water
  • 1 scheutje sojasaus
  • 2 zakjes misosoep ‘Saitaku’
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 2 kl fijne suiker
  • 1/2 dl fruitige olijfolie (extra vierge)
  • 50 g gerapste verse parmezaan
  • 1 scheutje olijfolie extra vierge

Begin met koken

Aubergine
Snij de aubergine in 2 en leg de 2 helften op een bakplaat met het vruchtvlees naar boven. Doe peper, zout, olijfolie en parmezaan op het vruchtvlees. Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven op 160° C. Zet de oven daarna uit en laat de aubergine nog even liggen.

Sint-jakobsplakjes
Kuis de sint-jakobsvruchten met zuiver water. Snij ze met een mes in dunne schijfjes van 0,5 cm. Breng op smaak met olijfolie, een snuifje fleur de sel en 1 draai van de pepermolen.

Limoenolie
Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng ze met een mixer.

Zalm
Verwijder het vel van de zalm en haal de fijnste stukjes eruit voor de saus. Doe in een middelgroot steelpannetje van 1 l de 250 ml water met een zakje misosoep, de zalmresten, 1 scheutje sojasaus, de saké en de suiker. Laat voor de helft inkoken op een zacht vuur. Giet de saus door een inox zeef.

Kruidenbouillon
Doe het water en de kruiden in een steelpannetje of sauteerpan van minimum 10 cm breed en hoog. Laat een tiental minuten zachtjes koken zodat de bouillon de smaak goed opneemt. Verwijder tenslotte de kruiden. Zet het vuur uit en leg de zalm in de bouillon. De zalm moet helemaal tot boven bedekt zijn. Laat een tiental minuutjes koken. Door de warmte van de bouillon gaat de zalm langzaam garen zodat de vezels van de zalm niet beschadigd geraken en hij dus heel mals blijft. Door de zalm op deze manier te koken, op ongeveer 70-80 graden, blijven alle vitamines behouden. Controleer of de zalm gaar is door met de vingertoppen te voelen. Als je voelt dat hij mals is, is hij gaar.

Garnituur
Mix ondertussen 12 radijzen met de robot. Snij 2 radijzen in 6 stukken en de andere 2 radijzen in schijfjes. Breng op het laatste moment op smaak. Snij de lente-uitjes in fijne schijfjes en de bieslook in kleine steeltjes.

Afwerking
Schraap met een lepel het vruchtvlees uit de aubergine en leg op een warm bord. Dresseer de gemixte radijzen errond en leg de zalm op de auberginekaviaar met zijn kookvocht. Leg daarbovenop de gekruide sint-jakobsplakjes en overgiet met limoenolie. Dresseer de stukjes radijs ernaast samen met de lente-uitjes en de bieslook.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Diner
Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Fleur de sel | Guerande
Delhaize Fleur de sel | Guerande
125 gr
3
55
Pays d'Oc | Sauvignon Blanc
Delhaize Pays d'Oc | Sauvignon Blanc
75 cl
2+1 gratis
3
99
Groene selder | Bio
Delhaize Groene selder | Bio
350 gr
Bio
    2
    29
    Bladpeterselie | Verpakt
    Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
    100 gr
    1
    49
    Kruiden | Laurier | Poeder
    Santa Maria Kruiden | Laurier | Poeder
    18 gr
    3
    89
    Tijm | Verpakt
    Delhaize Tijm | Verpakt
    20 gr
    1
    49
    Saus | Soja
    Suzi Wan Saus | Soja
    14,3 cl
    4
    15
    Miso soup
    Saitaku Miso soup
    88 gr
    2
    85
    Natuurazijn
    Delhaize Natuurazijn
    1,5 l
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    52
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Parmigiano reggiano | BOB
    Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    49
    Sake Hakushika
    Hakushika Sake Hakushika
    50 cl
    12
    55
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Bieslook | Verpakt
    Delhaize Bieslook | Verpakt
    20 gr
    1
    49
    Aperogroente | Radijs 230g
    Delhaize Aperogroente | Radijs 230g
    2 × 230 gr
    2+1 gratis
    2
    09
    Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
    Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
    50 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    49
    Sjalot | Ui | Netje
    Delhaize Sjalot | Ui | Netje
    500 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    99
    Aubergine
    Delhaize Aubergine
    1 st
    1
    25
    Zalmfilet | Zonder vel
    Delhaize Zalmfilet | Zonder vel
    +/- 243 gr
    +/-€
    7
    74
    Limoen | 1 st
    Delhaize Limoen | 1 st
    1 st
    0
    59
    Fleur de sel | Guerande
    Delhaize Fleur de sel | Guerande
    125 gr
    3
    55
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Sint-Jacobsnoten | Vlees | Black Pearl
    Delhaize Sint-Jacobsnoten | Vlees | Black Pearl
    +/- 185 gr
    +/-€
    10
    17
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69

    Reeds in je keuken

    Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    Contrex Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    6 x 1 l
    2+1 gratis
    4
    69
    Suiker | Fijne korrel
    Tienen-Tirlemont Suiker | Fijne korrel
    1 kg
    1
    65
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Totaal:
    +/-€88,15