1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de bakplaat uit. Snij de vellen brickdeeg in 8 in de vorm van driehoeken. Smeer ze lichtjes in met gesmolten boter en leg ze per 2 op elkaar. Plaats de dubbele driehoekjes op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak 5 min. in de oven tot ze lichtbruin zijn. Laat afkoelen.
2
Pers de limoen(en) uit en bewaar het sap.
3
Onpit de tomaat en snij in heel kleine blokjes. Hak de rode ui fijn. Doe tomaten en ui in een kom, voeg de koriander of bieslook toe, alsook de olijfolie, het limoensap, zout en peper, Kruid volgens smaak met Tabasco. Meng goed.
4
Mix het avocadovlees met het limoensap (hoeveelheid volgens smaak) en de room. Kruid met peper en zout. Laat het krabvlees uitlekken en verkruimel een beetje.
5
Maak de millefeuilles rechtstreeks op de borden: begin met een dubbele driehoek brickdeeg, bestrijk met een beetje avocadoroom, verdeel hierover krabvlees, plaats een tweede dubbele driehoek brickdeeg hierop en herhaal nog tweemaal. Eindig met een dubbele driehoek.
6
Schik hierrond de tomatensalsa, werk af met een beetje koriander of bieslook en dien onmiddellijk op.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de bakplaat uit. Snij de vellen brickdeeg in 8 in de vorm van driehoeken. Smeer ze lichtjes in met gesmolten boter en leg ze per 2 op elkaar. Plaats de dubbele driehoekjes op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak 5 min. in de oven tot ze lichtbruin zijn. Laat afkoelen.
2
Pers de limoen(en) uit en bewaar het sap.
3
Onpit de tomaat en snij in heel kleine blokjes. Hak de rode ui fijn. Doe tomaten en ui in een kom, voeg de koriander of bieslook toe, alsook de olijfolie, het limoensap, zout en peper, Kruid volgens smaak met Tabasco. Meng goed.
4
Mix het avocadovlees met het limoensap (hoeveelheid volgens smaak) en de room. Kruid met peper en zout. Laat het krabvlees uitlekken en verkruimel een beetje.
5
Maak de millefeuilles rechtstreeks op de borden: begin met een dubbele driehoek brickdeeg, bestrijk met een beetje avocadoroom, verdeel hierover krabvlees, plaats een tweede dubbele driehoek brickdeeg hierop en herhaal nog tweemaal. Eindig met een dubbele driehoek.
6
Schik hierrond de tomatensalsa, werk af met een beetje koriander of bieslook en dien onmiddellijk op.