⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenMillefeuille van avocado met krab en tomatensalsa
Delhaize logo
  • Millefeuille van avocado met krab en tomatensalsa

Millefeuille van avocado met krab en tomatensalsa

Millefeuille van avocado met krab en tomatensalsa
Gemiddeld
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 20 g boter
  • 1 el fijngehakte koriander of bieslook
  • 150 g krabvlees (uitgelekt nettogewicht)
  • 1 el olijfolie
  • 2 el room
  • 2 vellen brickdeeg
  • 1 limoen
  • 1/2 rode ui
  • peper
  • 1 rijpe avocado
  • tabasco
  • 1 tomaat
  • 20 g boter
  • 1 el fijngehakte koriander of bieslook
  • 150 g krabvlees (uitgelekt nettogewicht)
  • 1 el olijfolie
  • 2 el room
  • 2 vellen brickdeeg
  • 1 limoen
  • 1/2 rode ui
  • peper
  • 1 rijpe avocado
  • tabasco
  • 1 tomaat

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de bakplaat uit. Snij de vellen brickdeeg in 8 in de vorm van driehoeken. Smeer ze lichtjes in met gesmolten boter en leg ze per 2 op elkaar. Plaats de dubbele driehoekjes op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak 5 min. in de oven tot ze lichtbruin zijn. Laat afkoelen.
2
Pers de limoen(en) uit en bewaar het sap.
3
Onpit de tomaat en snij in heel kleine blokjes. Hak de rode ui fijn. Doe tomaten en ui in een kom, voeg de koriander of bieslook toe, alsook de olijfolie, het limoensap, zout en peper, Kruid volgens smaak met Tabasco. Meng goed.
4
Mix het avocadovlees met het limoensap (hoeveelheid volgens smaak) en de room. Kruid met peper en zout. Laat het krabvlees uitlekken en verkruimel een beetje.
5
Maak de millefeuilles rechtstreeks op de borden: begin met een dubbele driehoek brickdeeg, bestrijk met een beetje avocadoroom, verdeel hierover krabvlees, plaats een tweede dubbele driehoek brickdeeg hierop en herhaal nog tweemaal. Eindig met een dubbele driehoek.
6
Schik hierrond de tomatensalsa, werk af met een beetje koriander of bieslook en dien onmiddellijk op.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de bakplaat uit. Snij de vellen brickdeeg in 8 in de vorm van driehoeken. Smeer ze lichtjes in met gesmolten boter en leg ze per 2 op elkaar. Plaats de dubbele driehoekjes op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak 5 min. in de oven tot ze lichtbruin zijn. Laat afkoelen.
2
Pers de limoen(en) uit en bewaar het sap.
3
Onpit de tomaat en snij in heel kleine blokjes. Hak de rode ui fijn. Doe tomaten en ui in een kom, voeg de koriander of bieslook toe, alsook de olijfolie, het limoensap, zout en peper, Kruid volgens smaak met Tabasco. Meng goed.
4
Mix het avocadovlees met het limoensap (hoeveelheid volgens smaak) en de room. Kruid met peper en zout. Laat het krabvlees uitlekken en verkruimel een beetje.
5
Maak de millefeuilles rechtstreeks op de borden: begin met een dubbele driehoek brickdeeg, bestrijk met een beetje avocadoroom, verdeel hierover krabvlees, plaats een tweede dubbele driehoek brickdeeg hierop en herhaal nog tweemaal. Eindig met een dubbele driehoek.
6
Schik hierrond de tomatensalsa, werk af met een beetje koriander of bieslook en dien onmiddellijk op.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Koriander | Verpakt
Delhaize Koriander | Verpakt
20 gr
1
55
Krab | Extra
Imperial Krab | Extra
2 × 121 gr
8
19
Room 20%
Delhaize Room 20%
25 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
0
94
Brickvellen
Delhaize Brickvellen
170 gr
2
49
Limoen | 1 st
Delhaize Limoen | 1 st
1 st
0
59
Rode uien | Netje
Delhaize Rode uien | Netje
400 gr
1
99
Avocado
Delhaize Avocado
1 st
2+1 gratis
1
45
Tabasco | Groene peper
Tabasco Tabasco | Groene peper
6 cl
3
79
Smaaktrostomaten
Delhaize Smaaktrostomaten
450 gr
4
49

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
€33,67