⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenMet hazelnoten gepaneerde hindekroon en reductiesaus met Banyuls
Delhaize logo
  • Met hazelnoten gepaneerde hindekroon en reductiesaus met Banyuls

Met hazelnoten gepaneerde hindekroon en reductiesaus met Banyuls

Met hazelnoten gepaneerde hindekroon en reductiesaus met Banyuls
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 hindekronen
  • 50 g walnoten
  • 50 g geroosterde hazelnoten
  • 15 cl Muscat de Samos
  • 15 cl rode wijn
  • 30 cl wildfond (uit bokaal)
  • 2 el mosterd
  • 1 feuille laurier
  • 2 g boter
  • 1 e.l. olijfolie
  • peper
  • 2 afgestreken el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 2 hindekronen
  • 50 g walnoten
  • 50 g geroosterde hazelnoten
  • 15 cl Muscat de Samos
  • 15 cl rode wijn
  • 30 cl wildfond (uit bokaal)
  • 2 el mosterd
  • 1 feuille laurier
  • 2 g boter
  • 1 e.l. olijfolie
  • peper
  • 2 afgestreken el express bindmiddel voor bruine sauzen

Begin met koken

: bereidings- + kooktijd: 40 min
1
Neem het vlees 1 uur op voorhand uit de koelkast.
2
Verwarm de oven voor op th. 6 - 180°C.
3
Hak de wal- en hazelnoten met een mes of in de elektrische hakmolen, zonder ze tot poeder te vermalen.
4
Bestrijk de hindekronen met mosterd, kruid met peper en zout en wentel ze aan beide kanten in de notenmengeling. Verwarm de olie en een klontje boter in een grote braadpan en bak de kronen aan beide kanten goudbruin. Leg ze in een ovenschaal en laat ze nog 15 min verder bakken in de oven.
5
Doe intussen de wijn, de wildfond, de Banyuls en het laurierblad in een steelpan. Breng aan de kook en laat voor de helft inkoken op vrij hoog vuur. Verwijder het laurierblad, voeg het bindmiddel toe en laat nog 2 min zacht koken. Neem van het vuur, voeg een klontje boter toe en breng op smaak met peper en zout.
6
Neem de schaal uit de oven, draai de kronen om, bedek met aluminiumfolie en laat 10 min rusten. Snij ze in plakken (tussen de ribben) en serveer ze met de saus. Dien op met staafjes wortelen van 3 verschillende kleuren die je eerst kookte en dan in de pan stoofde met honing en verse rozemarijn.
1
Neem het vlees 1 uur op voorhand uit de koelkast.
2
Verwarm de oven voor op th. 6 - 180°C.
3
Hak de wal- en hazelnoten met een mes of in de elektrische hakmolen, zonder ze tot poeder te vermalen.
4
Bestrijk de hindekronen met mosterd, kruid met peper en zout en wentel ze aan beide kanten in de notenmengeling. Verwarm de olie en een klontje boter in een grote braadpan en bak de kronen aan beide kanten goudbruin. Leg ze in een ovenschaal en laat ze nog 15 min verder bakken in de oven.
5
Doe intussen de wijn, de wildfond, de Banyuls en het laurierblad in een steelpan. Breng aan de kook en laat voor de helft inkoken op vrij hoog vuur. Verwijder het laurierblad, voeg het bindmiddel toe en laat nog 2 min zacht koken. Neem van het vuur, voeg een klontje boter toe en breng op smaak met peper en zout.
6
Neem de schaal uit de oven, draai de kronen om, bedek met aluminiumfolie en laat 10 min rusten. Snij ze in plakken (tussen de ribben) en serveer ze met de saus. Dien op met staafjes wortelen van 3 verschillende kleuren die je eerst kookte en dan in de pan stoofde met honing en verse rozemarijn.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Hinde | Stoofsel
Delhaize Hinde | Stoofsel
+/- 450 gr
+/-€
9
22
Walnoten | Grenoble 1 Kg
Delhaize Walnoten | Grenoble 1 Kg
1 kg
7
99
Hazelnoten | Gegrild
Delhaize Hazelnoten | Gegrild
200 gr
3
95
Wit | Muskaat uit Valencia | 15% alc.vol.
Castillo de Betera Wit | Muskaat uit Valencia | 15% alc.vol.
75 cl
5
29
Pays d'Oc | Cabernet Sauvignon
Delhaize Pays d'Oc | Cabernet Sauvignon
75 cl
2+1 gratis
3
99
Bouillon | Rund
Oxo Bouillon | Rund
2 × 24 cl
6
09
Kruiden | Laurier | Poeder
Santa Maria Kruiden | Laurier | Poeder
18 gr
3
89
Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
Maizena Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
250 gr
2
29

Reeds in je keuken

Mosterd | Zacht | Squeeze
Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
300 gr
1
35
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
+/-€48,80

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.