1
Begin met de dressing: meng de kruiden en de suiker onder het sap van de clementines en de limoenen. Zet het gekruide sap op het vuur en laat tot de helft inkoken.
2
Snijd de venkelknollen in (niet té) fijne plakjes, zodat er nog wat ‘beet’ aan is en besprenkel met olijfolie. Houd nog wat venkelloof aan de kant voor de afwerking.
3
Zet een grillpan op het vuur en laat heet worden. Gril de plakjes venkel en kruid ze met peper en zout.
4
Verdeel de gegrilde venkel over de borden, besprenkel met de citrusvinaigrette en brokkel de geitenkaas erover. Pel de clementines en snijd in fijne plakjes. Werk het bord ermee af en voeg de grofgehakte walnoten en enkele plukjes venkelloof toe. Geniet van de zachte geitenkaas, de zurige vinaigrette en het frisse van de venkel … ‘t Is een topcombo!
1
Begin met de dressing: meng de kruiden en de suiker onder het sap van de clementines en de limoenen. Zet het gekruide sap op het vuur en laat tot de helft inkoken.
2
Snijd de venkelknollen in (niet té) fijne plakjes, zodat er nog wat ‘beet’ aan is en besprenkel met olijfolie. Houd nog wat venkelloof aan de kant voor de afwerking.
3
Zet een grillpan op het vuur en laat heet worden. Gril de plakjes venkel en kruid ze met peper en zout.
4
Verdeel de gegrilde venkel over de borden, besprenkel met de citrusvinaigrette en brokkel de geitenkaas erover. Pel de clementines en snijd in fijne plakjes. Werk het bord ermee af en voeg de grofgehakte walnoten en enkele plukjes venkelloof toe. Geniet van de zachte geitenkaas, de zurige vinaigrette en het frisse van de venkel … ‘t Is een topcombo!