⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGegrilde venkel met citrusdressing en geitenkaas
Delhaize logo
  • Gegrilde venkel met citrusdressing en geitenkaas

Gegrilde venkel met citrusdressing en geitenkaas

Gegrilde venkel met citrusdressing en geitenkaas
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 50 g walnoten
  • 120 g zachte geitenkaas
  • 1 e.l. olijfolie
  • 2 dl sap van clementines (voor de dressing)
  • 1 dl limoensap (voor de dressing)
  • 2 el suiker (voor de dressing)
  • 2 venkelknollen
  • 4 clementines
  • peper
  • 1 kardemompeul (voor de dressing)
  • 2 steranijsjes (voor de dressing)
  • 3 kruidnagels (voor de dressing)
  • 50 g walnoten
  • 120 g zachte geitenkaas
  • 1 e.l. olijfolie
  • 2 dl sap van clementines (voor de dressing)
  • 1 dl limoensap (voor de dressing)
  • 2 el suiker (voor de dressing)
  • 2 venkelknollen
  • 4 clementines
  • peper
  • 1 kardemompeul (voor de dressing)
  • 2 steranijsjes (voor de dressing)
  • 3 kruidnagels (voor de dressing)

Begin met koken

: 25 min
1
Begin met de dressing: meng de kruiden en de suiker onder het sap van de clementines en de limoenen. Zet het gekruide sap op het vuur en laat tot de helft inkoken.
2
Snijd de venkelknollen in (niet té) fijne plakjes, zodat er nog wat ‘beet’ aan is en besprenkel met olijfolie. Houd nog wat venkelloof aan de kant voor de afwerking.
3
Zet een grillpan op het vuur en laat heet worden. Gril de plakjes venkel en kruid ze met peper en zout.
4
Verdeel de gegrilde venkel over de borden, besprenkel met de citrusvinaigrette en brokkel de geitenkaas erover. Pel de clementines en snijd in fijne plakjes. Werk het bord ermee af en voeg de grofgehakte walnoten en enkele plukjes venkelloof toe. Geniet van de zachte geitenkaas, de zurige vinaigrette en het frisse van de venkel … ‘t Is een topcombo!
1
Begin met de dressing: meng de kruiden en de suiker onder het sap van de clementines en de limoenen. Zet het gekruide sap op het vuur en laat tot de helft inkoken.
2
Snijd de venkelknollen in (niet té) fijne plakjes, zodat er nog wat ‘beet’ aan is en besprenkel met olijfolie. Houd nog wat venkelloof aan de kant voor de afwerking.
3
Zet een grillpan op het vuur en laat heet worden. Gril de plakjes venkel en kruid ze met peper en zout.
4
Verdeel de gegrilde venkel over de borden, besprenkel met de citrusvinaigrette en brokkel de geitenkaas erover. Pel de clementines en snijd in fijne plakjes. Werk het bord ermee af en voeg de grofgehakte walnoten en enkele plukjes venkelloof toe. Geniet van de zachte geitenkaas, de zurige vinaigrette en het frisse van de venkel … ‘t Is een topcombo!
Nutritionele informatie
Energie: 275 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Sinterklaas
Diner
Bijgerechten

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Clementine sap
2 dl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Walnoten | Grenoble 1 Kg
Delhaize Walnoten | Grenoble 1 Kg
1 kg
7
99
Geitenkaas
ChèvrArdennes Geitenkaas
120 gr
2
89
Limoen | 1 st
Delhaize Limoen | 1 st
1 st
0
59
Suiker | Fijne korrel
Tienen-Tirlemont Suiker | Fijne korrel
1 kg
1
65
Venkel
Delhaize Venkel
2 × 500 gr
1
79
Mandarijnen
Delhaize Mandarijnen
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Kruiden | Kardemom | Peulen
Santa Maria Kruiden | Kardemom | Peulen
11 gr
2
19
Kruiden | Steranijs
Santa Maria Kruiden | Steranijs
2 × 15 gr
2
85
Kruiden | Kruidnagel
Santa Maria Kruiden | Kruidnagel
24 gr
5
89

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
€32,97