Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenMarokkaans ovengerecht met roodbaarsfilet en couscous
Delhaize logo
  • Marokkaans ovengerecht met roodbaarsfilet en couscous
    A

Marokkaans ovengerecht met roodbaarsfilet en couscous

Marokkaans ovengerecht met roodbaarsfilet en couscousA
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 800 g roodbaarsfilet
  • 300 g miniwortelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 tomaten
  • 4 el zure room
  • 20 g verse koriander
  • 240 g kikkererwten (uit blik)
  • 40 g rozijnen
  • 1 el Marokkaanse kruiden
  • 240 g couscous
  • 1 e.l. olijfolie
  • 360 ml water
  • peper
  • 800 g roodbaarsfilet
  • 300 g miniwortelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 tomaten
  • 4 el zure room
  • 20 g verse koriander
  • 240 g kikkererwten (uit blik)
  • 40 g rozijnen
  • 1 el Marokkaanse kruiden
  • 240 g couscous
  • 1 e.l. olijfolie
  • 360 ml water
  • peper

Begin met koken

: 15 min. + 25 min. gaartijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Schil de wortelen. Snijd de roodbaars in stukken. Laat de kikkererwten goed uitlekken en spoel ze nog even onder koud water. Spoel de tomaten en snijd in grove stukken. Versnipper de look.
3
Verdeel de wortelen en de look over de ovenschaaltjes, schik daarop de stukken vis, de kikkererwten, de rozijnen en de tomatenblokjes. Kruid met de Marokkaanse kruiden. Pluk de blaadjes koriander en verdeel over de tomatenblokjes.
4
Bak gaar in de oven gedurende 25 min. Haal uit de oven en lepel er (een eetlepel per persoon) zure room op.
5
Bereid de couscous volgens de verhoudingen op de verpakking. Breng een beetje water aan de kook en voeg toe aan de couscous. Laat rustig al het water opnemen, roer er nog olijfolie door en kruid met peper en zout.
6
Serveer de warme schotel met de couscous.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Schil de wortelen. Snijd de roodbaars in stukken. Laat de kikkererwten goed uitlekken en spoel ze nog even onder koud water. Spoel de tomaten en snijd in grove stukken. Versnipper de look.
3
Verdeel de wortelen en de look over de ovenschaaltjes, schik daarop de stukken vis, de kikkererwten, de rozijnen en de tomatenblokjes. Kruid met de Marokkaanse kruiden. Pluk de blaadjes koriander en verdeel over de tomatenblokjes.
4
Bak gaar in de oven gedurende 25 min. Haal uit de oven en lepel er (een eetlepel per persoon) zure room op.
5
Bereid de couscous volgens de verhoudingen op de verpakking. Breng een beetje water aan de kook en voeg toe aan de couscous. Laat rustig al het water opnemen, roer er nog olijfolie door en kruid met peper en zout.
6
Serveer de warme schotel met de couscous.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 347; energie (kCal): 82; vetten (g): 1,7; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 9,5; suikers (g): 2,7; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 6,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 639,68
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 347; energie (kCal): 82; vetten (g): 1,7; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 9,5; suikers (g): 2,7; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 6,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 639,68
Orientaals
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Roodbaarsfilet
Delhaize Roodbaarsfilet
4 × +/- 220 gr
+/-€
5
28
Wortelen | Extra fijn
Hak Wortelen | Extra fijn
2 × 215 gr
2de tegen -50%
1
85
Tomaten | San Marzano
Delhaize Tomaten | San Marzano
2 × 500 gr
2
79
Room | Zuur | Isigny
Taste of Inspirations Room | Zuur | Isigny
20 cl
2
25
Kruiden | Koriander | Blaadjes
Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
-10% voor 3
2
95
Kikkererwten
Hak Kikkererwten
2 × 215 gr
2de tegen -50%
2
59
Gedroogde rozijnen
Vahiné Gedroogde rozijnen
125 gr
2
45
Santa Maria | Ras El Hanout
Santa Maria Santa Maria | Ras El Hanout
35 gr
-10% voor 3
4
29
Tarwegriesmeel
Anco Tarwegriesmeel
250 gr
1
05
Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
Spa Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
6 x 33 cl
4
55

Reeds in je keuken

Look | Netje | Bio
Delhaize Look | Netje | Bio
100 gr
Bio
    1
    29
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Totaal:
    +/-€53,12