1
Fileer de tongen en houd de filets apart. Snijd de pladijsfilets in niet al te kleine porties. Doe alle visresten in een kookpot.
2
Hak de stelen van de venkelknollen, de sjalotjes, 2 wortelen, de selder (basis en uiteinden) en het gepelde teentje knoflook grof. Breng alles met de kreeftenfond, 2 l water, het laurierblaadje en tijm in de kookpot aan de kook. Laat voor de helft inkoken op een vrij hoog vuur (± 20 min.).
3
Maak de rest van de groenten schoon en snijd ze in mooie stukken. Filter de bouillon, giet hem terug in de kookpot en kook er de groenten gedurende 10 min. op een zacht vuurtje in.
4
Giet de groenten af en houd ze apart. Zet de bouillon terug op het vuur, voeg de room, het tomatenconcentraat en het verkruimelde bouillonblokje toe. Laat 5 min. pruttelen en voeg dan de groenten toe. Breng opnieuw aan de kook, voeg de zeekraal en de visstukken toe. Verlaag het vuur tot het minimum, zet het deksel op de pan en laat 3 min. net onder het kookpunt pruttelen. Breng op smaak.
5
Ontpit de tomaat en snijd ze in kleine blokjes. Serveer de soep in grote diepe borden en werk af met de tomaatblokjes. Voeg nog enkele takjes dille toe en bewonder/geniet. Geef er brood bij of voeg gekookte krieltjes in de soep toe, zo heb je meteen een volwaardige maaltijd.
1
Fileer de tongen en houd de filets apart. Snijd de pladijsfilets in niet al te kleine porties. Doe alle visresten in een kookpot.
2
Hak de stelen van de venkelknollen, de sjalotjes, 2 wortelen, de selder (basis en uiteinden) en het gepelde teentje knoflook grof. Breng alles met de kreeftenfond, 2 l water, het laurierblaadje en tijm in de kookpot aan de kook. Laat voor de helft inkoken op een vrij hoog vuur (± 20 min.).
3
Maak de rest van de groenten schoon en snijd ze in mooie stukken. Filter de bouillon, giet hem terug in de kookpot en kook er de groenten gedurende 10 min. op een zacht vuurtje in.
4
Giet de groenten af en houd ze apart. Zet de bouillon terug op het vuur, voeg de room, het tomatenconcentraat en het verkruimelde bouillonblokje toe. Laat 5 min. pruttelen en voeg dan de groenten toe. Breng opnieuw aan de kook, voeg de zeekraal en de visstukken toe. Verlaag het vuur tot het minimum, zet het deksel op de pan en laat 3 min. net onder het kookpunt pruttelen. Breng op smaak.
5
Ontpit de tomaat en snijd ze in kleine blokjes. Serveer de soep in grote diepe borden en werk af met de tomaatblokjes. Voeg nog enkele takjes dille toe en bewonder/geniet. Geef er brood bij of voeg gekookte krieltjes in de soep toe, zo heb je meteen een volwaardige maaltijd.