Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenLuikse wafels met butternutpompoen en esdoornsiroop
Delhaize logo
  • Luikse wafels met butternutpompoen en esdoornsiroop

Luikse wafels met butternutpompoen en esdoornsiroop

Luikse wafels met butternutpompoen en esdoornsiroop
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
7 porties
  • 200 g butternutpompoen
  • 250 g bloem
  • 20 g verse gist
  • 1 dl lauwe, volle melk
  • 80 g parelsuiker
  • esdoornsiroop naar smaak
  • 120 g zachte boter
  • 2 klontjes boter voor het bakken
  • 1 snufje zout
  • 200 g butternutpompoen
  • 250 g bloem
  • 20 g verse gist
  • 1 dl lauwe, volle melk
  • 80 g parelsuiker
  • esdoornsiroop naar smaak
  • 120 g zachte boter
  • 2 klontjes boter voor het bakken
  • 1 snufje zout

Begin met koken

: 10 min + 30 min baktijd + 1u30 rusttijd
1
Snijd de butternutpompoen in stukken met de schil en stoom ± 15 min gaar tot ze zacht zijn. Pureer ze.
2
Los de gist op in de lauwe melk. Meng de bloem met de suiker, de melk, het zout, de butternutpuree en de zachte boter. Meng tot een homogene massa.
3
Laat dit deeg 45 min rusten onder een schone keukendoek op een warme plaats.
4
Kneed het deeg snel, verdeel het in 6 à 8 deegbolletjes en laat opnieuw 45 min rusten.
5
Bak de deegbolletjes in een ingevet wafelijzer en draai ze na enkele minuten om. Laat de goudbruin gebakken wafels even afkoelen op een rooster.
6
Dien ze lauw of koud op met esdoornsiroop naar smaak.
1
Snijd de butternutpompoen in stukken met de schil en stoom ± 15 min gaar tot ze zacht zijn. Pureer ze.
2
Los de gist op in de lauwe melk. Meng de bloem met de suiker, de melk, het zout, de butternutpuree en de zachte boter. Meng tot een homogene massa.
3
Laat dit deeg 45 min rusten onder een schone keukendoek op een warme plaats.
4
Kneed het deeg snel, verdeel het in 6 à 8 deegbolletjes en laat opnieuw 45 min rusten.
5
Bak de deegbolletjes in een ingevet wafelijzer en draai ze na enkele minuten om. Laat de goudbruin gebakken wafels even afkoelen op een rooster.
6
Dien ze lauw of koud op met esdoornsiroop naar smaak.
Nutritionele informatie
Energie: 405 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Carnaval,Kids
Overig
Dessert