1
Snijd de butternutpompoen in stukken met de schil en stoom ± 15 min gaar tot ze zacht zijn. Pureer ze.
2
Los de gist op in de lauwe melk. Meng de bloem met de suiker, de melk, het zout, de butternutpuree en de zachte boter. Meng tot een homogene massa.
3
Laat dit deeg 45 min rusten onder een schone keukendoek op een warme plaats.
4
Kneed het deeg snel, verdeel het in 6 à 8 deegbolletjes en laat opnieuw 45 min rusten.
5
Bak de deegbolletjes in een ingevet wafelijzer en draai ze na enkele minuten om. Laat de goudbruin gebakken wafels even afkoelen op een rooster.
6
Dien ze lauw of koud op met esdoornsiroop naar smaak.
1
Snijd de butternutpompoen in stukken met de schil en stoom ± 15 min gaar tot ze zacht zijn. Pureer ze.
2
Los de gist op in de lauwe melk. Meng de bloem met de suiker, de melk, het zout, de butternutpuree en de zachte boter. Meng tot een homogene massa.
3
Laat dit deeg 45 min rusten onder een schone keukendoek op een warme plaats.
4
Kneed het deeg snel, verdeel het in 6 à 8 deegbolletjes en laat opnieuw 45 min rusten.
5
Bak de deegbolletjes in een ingevet wafelijzer en draai ze na enkele minuten om. Laat de goudbruin gebakken wafels even afkoelen op een rooster.
6
Dien ze lauw of koud op met esdoornsiroop naar smaak.