1
Maak de siroop: schil de clementines en maak de partjes los. Laat 100 g suiker 10 min koken met het water, de zeste, het sap van de sinaasappelen en de citroen. Let erop dat de siroop niet bruin kleurt. Voeg een beetje water toe indien nodig. Voeg de clementinepartjes toe en laat nog 10 min koken. Laat afkoelen.
2
Maak het wafelbeslag: los de gist op in de lauwe melk. Splits de eieren en klop de eiwitten op tot sneeuw.
3
Meng de bloem, het zout, 1 kl suiker en de melk. Voeg achtereenvolgens de eigelen en de gesmolten boter toe. Meng tot je een homogeen mengsel hebt. Spatel er voorzichtig de opgeklopte eiwitten bij. Doe dit in 2 keer.
4
Laat het beslag 1 u rusten onder een schone keukendoek op een warme plaats.
5
Verdeel wat beslag over een ingevet wafelijzer. Draai ze na enkele min om. Laat ze, als ze knapperig gebakken zijn, even afkoelen op een rooster. Dien ze op met de zure room en de siroop van clementines.
1
Maak de siroop: schil de clementines en maak de partjes los. Laat 100 g suiker 10 min koken met het water, de zeste, het sap van de sinaasappelen en de citroen. Let erop dat de siroop niet bruin kleurt. Voeg een beetje water toe indien nodig. Voeg de clementinepartjes toe en laat nog 10 min koken. Laat afkoelen.
2
Maak het wafelbeslag: los de gist op in de lauwe melk. Splits de eieren en klop de eiwitten op tot sneeuw.
3
Meng de bloem, het zout, 1 kl suiker en de melk. Voeg achtereenvolgens de eigelen en de gesmolten boter toe. Meng tot je een homogeen mengsel hebt. Spatel er voorzichtig de opgeklopte eiwitten bij. Doe dit in 2 keer.
4
Laat het beslag 1 u rusten onder een schone keukendoek op een warme plaats.
5
Verdeel wat beslag over een ingevet wafelijzer. Draai ze na enkele min om. Laat ze, als ze knapperig gebakken zijn, even afkoelen op een rooster. Dien ze op met de zure room en de siroop van clementines.