Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenLenteslaatje met licht geroosterde bulgur en gegrilde halloumi
Delhaize logo

Lenteslaatje met licht geroosterde bulgur en gegrilde halloumi

Lenteslaatje met licht geroosterde bulgur en gegrilde halloumi
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 150 g biobulgur
  • 1 bosje bioradijsjes
  • 1/2 bosje dille
  • 1/2 bosje dragon
  • 1 blokje groentebouillon
  • 450 g halloumikaas
  • 1 bosje jonge uien
  • 5 e.l. olijfolie
  • 70 g peulerwten
  • 30 dl water
  • 1,5 el xeresazijn
  • zout
  • zwarte peper
  • 150 g biobulgur
  • 1 bosje bioradijsjes
  • 1/2 bosje dille
  • 1/2 bosje dragon
  • 1 blokje groentebouillon
  • 450 g halloumikaas
  • 1 bosje jonge uien
  • 5 e.l. olijfolie
  • 70 g peulerwten
  • 30 dl water
  • 1,5 el xeresazijn
  • zout
  • zwarte peper

Begin met koken

: 30 min.
1
Rooster de bulgur 10 min. al roerend in een pan tot hij van kleur verandert en naar toast begint te geuren. Haal van het vuur en voeg de groentebouillon toe. Meng en laat zwellen. Maak de graantjes los met een vork en laat afkoelen.
2
Snijd de onderkant van de jonge uien. Sauteer ze in een pan met 1 eetlepel olijfolie.
3
Snijd de peultjes en de radijzen in fijne plakjes. Was de mooiste blaadjes van de radijzen meermaals. Maak de dragon- en de dilleblaadjes los.
4
Meng de bulgur, de radijzen, de radijsblaadjes, de peultjes, de dragon en de dille. Schik de stengels van de groene uien op een bord en leg er de bulgur op.
5
Snijd elke halloumikaas in 4 schijven, peper en zout. Gril ze aan beide kanten in een hete pan en serveer met de sla.
1
Rooster de bulgur 10 min. al roerend in een pan tot hij van kleur verandert en naar toast begint te geuren. Haal van het vuur en voeg de groentebouillon toe. Meng en laat zwellen. Maak de graantjes los met een vork en laat afkoelen.
2
Snijd de onderkant van de jonge uien. Sauteer ze in een pan met 1 eetlepel olijfolie.
3
Snijd de peultjes en de radijzen in fijne plakjes. Was de mooiste blaadjes van de radijzen meermaals. Maak de dragon- en de dilleblaadjes los.
4
Meng de bulgur, de radijzen, de radijsblaadjes, de peultjes, de dragon en de dille. Schik de stengels van de groene uien op een bord en leg er de bulgur op.
5
Snijd elke halloumikaas in 4 schijven, peper en zout. Gril ze aan beide kanten in een hete pan en serveer met de sla.
Nutritionele informatie
Energie: 607 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Barbecue
Diner
Lente,Zomer
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Peulen
200 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bulgur | Harde tarwe | Kookbuiltjes
Bosto Bulgur | Harde tarwe | Kookbuiltjes
4 x 75 gr
2
99
Rode radijzen | Bussel
Delhaize Rode radijzen | Bussel
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
1
09
Kruiden | Dille
Santa Maria Kruiden | Dille
12 gr
-10% voor 3
2
95
Kruiden | Dragon
Santa Maria Kruiden | Dragon
7 gr
-10% voor 3
2
95
Halloumi kaas | Classic
Alambra Halloumi kaas | Classic
2 × 225 gr
3
99
Azijn | Xérès
Taste of Inspirations Azijn | Xérès
25 cl
1
89

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Bronwater|Niet bruisend|PET|Sportdop
Nestlé Bronwater|Niet bruisend|PET|Sportdop
12 x 33 cl
2+1 gratis
4
99
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
€19,85