Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenVlinderpasta met foreleieren en citroen
Delhaize logo
  • Vlinderpasta met foreleieren en citroen
    C

Vlinderpasta met foreleieren en citroen

Vlinderpasta met foreleieren en citroenC
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 400 g farfalle
  • 50 g foreleitjes
  • 1 citroen
  • 10 g basilicum
  • 10 g dille
  • 10 g bieslook
  • 2 dl room
  • 3 dl kreeftfond
  • 2 e.l. olijfolie
  • peper
  • 400 g farfalle
  • 50 g foreleitjes
  • 1 citroen
  • 10 g basilicum
  • 10 g dille
  • 10 g bieslook
  • 2 dl room
  • 3 dl kreeftfond
  • 2 e.l. olijfolie
  • peper

Begin met koken

: 25 min
1
Schil zeste van de citroen en pers de citroen uit. Mix de helft van de foreleieren met de helft van het citroensap en kruid met peper en zout. Klop de room lichtjes op, meng onder het citroenmengsel en zet even apart in de koelkast.
2
Zet een pot op het vuur met de kreeftenfond en laat inkoken tot ¾. Giet de olijfolie en het resterende citroensap erbij en kruid met peper en zout.
3
Pluk de blaadjes van de kruiden.
4
Kook de pasta gaar in kokend gezouten water. Giet af en meng de kreeftensaus eronder. Verdeel de pasta over de borden en werk af met de resterende foreleieren, de room, de citroenzeste en de verse kruiden.
1
Schil zeste van de citroen en pers de citroen uit. Mix de helft van de foreleieren met de helft van het citroensap en kruid met peper en zout. Klop de room lichtjes op, meng onder het citroenmengsel en zet even apart in de koelkast.
2
Zet een pot op het vuur met de kreeftenfond en laat inkoken tot ¾. Giet de olijfolie en het resterende citroensap erbij en kruid met peper en zout.
3
Pluk de blaadjes van de kruiden.
4
Kook de pasta gaar in kokend gezouten water. Giet af en meng de kreeftensaus eronder. Verdeel de pasta over de borden en werk af met de resterende foreleieren, de room, de citroenzeste en de verse kruiden.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 715; energie (kCal): 171; vetten (g): 7,8; verzadigde vetten (g): 3,6; koolhydraten (g): 20,2; suikers (g): 1,4; vezels (g): ; eiwitten (g): 4,8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 630,99
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 715; energie (kCal): 171; vetten (g): 7,8; verzadigde vetten (g): 3,6; koolhydraten (g): 20,2; suikers (g): 1,4; vezels (g): ; eiwitten (g): 4,8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 630,99
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bisque de homard
3 dl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Pasta | Farfalle
Barilla Pasta | Farfalle
500 gr
3+3 gratis
2
99
Foreleieren
Gabriel Foreleieren
50 gr
4
49
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Kruiden | Basilicum
Santa Maria Kruiden | Basilicum
10 gr
-10% voor 3
3
35
Kruiden | Dille
Santa Maria Kruiden | Dille
12 gr
-10% voor 3
2
95
Kruiden | Bieslook
Santa Maria Kruiden | Bieslook
2 gr
-10% voor 3
2
95

Reeds in je keuken

Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
€17,42