⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenLamsbout van Madras
Delhaize logo
  • Lamsbout van Madras

Lamsbout van Madras

Lamsbout van Madras
Makkelijk
30-60 min.
2/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 50 g boter
  • 1 kl chilipoeder
  • 2 kl gemalen gember
  • 50 g gepelde amandelen
  • 2 el arachide-olie
  • 40 cl volle natuuryoghurt
  • 12 blaadjes verse munt
  • 4 el vers gehakte koriander
  • 1 ui
  • 1 lamsbout van 1,5 kg
  • 3 kruidnagels
  • 1 el korianderkorrels
  • 1 kl kaneelpoeder
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 kl kerrie
  • kardemompoeder
  • 50 g gepelde cashewnoten
  • 50 g boter
  • 1 kl chilipoeder
  • 2 kl gemalen gember
  • 50 g gepelde amandelen
  • 2 el arachide-olie
  • 40 cl volle natuuryoghurt
  • 12 blaadjes verse munt
  • 4 el vers gehakte koriander
  • 1 ui
  • 1 lamsbout van 1,5 kg
  • 3 kruidnagels
  • 1 el korianderkorrels
  • 1 kl kaneelpoeder
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 kl kerrie

Begin met koken

1
Pel en hak de uien. Giet de kardemon in een kom.
2
Voeg de kerrie, de gember, de korianderkorrels, het chilipoeder, de kaneel, de kruidnagels, de olie, de geraspte ui en de geperste knoflook toe.
3
Kneed alles tot een dik deeg. Smeer dat over de hele bout en wikkel hem in boterhamfolie. Laat 3 uur staan op een koele plaats.
4
Laat de cashewnoten en de amandelen 1 tot 2 min. lichtjes braden in een pan met antikleeflaag. Hak ze in grove stukken.
5
Snij de muntblaadjes fijn. Meng in een kom de munt, de koriander en de gehakte noten. Dek af met boterhamfolie en zet op een koele plaats.
6
Verwijder de boterhamfolie.
7
Strooi zout op de bout, smeer er malse boter op en leg hem in een beboterde gratineerschotel.
8
Laat hem 45 min. (afhankelijk van de gewenste gaarheid) aanbraden in een hete oven, th. 7 (210°C).
9
Verwijder de bout, leg hem op een aluminiumfolie en laat hem 10 min. rusten in de open oven.
10
Blus de braadsappen met de yoghurt en laat 5 min. indikken.
11
Zeef de saus en bestrooi ze (indien nodig) met zout.
12
Snij de bout in schijven en schik die op een warm dienblad.
13
Bestrooi ze met het mengsel van noten en verse kruiden.
14
Dien onmiddellijk op met basmatirijst en chutneys en presenteer de saus apart.
1
Pel en hak de uien. Giet de kardemon in een kom.
2
Voeg de kerrie, de gember, de korianderkorrels, het chilipoeder, de kaneel, de kruidnagels, de olie, de geraspte ui en de geperste knoflook toe.
3
Kneed alles tot een dik deeg. Smeer dat over de hele bout en wikkel hem in boterhamfolie. Laat 3 uur staan op een koele plaats.
4
Laat de cashewnoten en de amandelen 1 tot 2 min. lichtjes braden in een pan met antikleeflaag. Hak ze in grove stukken.
5
Snij de muntblaadjes fijn. Meng in een kom de munt, de koriander en de gehakte noten. Dek af met boterhamfolie en zet op een koele plaats.
6
Verwijder de boterhamfolie.
7
Strooi zout op de bout, smeer er malse boter op en leg hem in een beboterde gratineerschotel.
8
Laat hem 45 min. (afhankelijk van de gewenste gaarheid) aanbraden in een hete oven, th. 7 (210°C).
9
Verwijder de bout, leg hem op een aluminiumfolie en laat hem 10 min. rusten in de open oven.
10
Blus de braadsappen met de yoghurt en laat 5 min. indikken.
11
Zeef de saus en bestrooi ze (indien nodig) met zout.
12
Snij de bout in schijven en schik die op een warm dienblad.
13
Bestrooi ze met het mengsel van noten en verse kruiden.
14
Dien onmiddellijk op met basmatirijst en chutneys en presenteer de saus apart.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar,Vaderdag
Diner
Lente,Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Verse look
140 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kruiden | Chili Con Carne
Delhaize Kruiden | Chili Con Carne
53 gr
1
59
Kruiden | Gember | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
28 gr
3
35
Amandelen | Wit
Delhaize Amandelen | Wit
200 gr
4
49
Yoghurt | Natuur | Vol | Griekse wijze
Oikos Yoghurt | Natuur | Vol | Griekse wijze
4 x 115 gr
-20% voor 3
2
79
Munt | Verpakt
Delhaize Munt | Verpakt
20 gr
1
49
Koriander | Verpakt
Delhaize Koriander | Verpakt
20 gr
1
55
Gesneden ajuinen
Delhaize Gesneden ajuinen
600 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
45
Lamsbout | Met been | Celtic
Delhaize Lamsbout | Met been | Celtic
+/- 1,4 kg
+/-€
28
69
Kruiden | Kruidnagel
Santa Maria Kruiden | Kruidnagel
24 gr
5
89
Koriander | Verpakt
Delhaize Koriander | Verpakt
20 gr
1
55
Kruiden | Kaneel | Stokjes
Delhaize Kruiden | Kaneel | Stokjes
13 gr
1
19
Saus | Curry | Tandoori
Patak's Saus | Curry | Tandoori
450 gr
2de tegen -50%
2
79
Kruiden | Kardemom | Peulen
Santa Maria Kruiden | Kardemom | Peulen
11 gr
2
19
Cashewnoten | Gezouten
Delhaize Cashewnoten | Gezouten
175 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
09

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Olie | Arachide
Delhaize Olie | Arachide
1 l
  • little-lione.external.82792960.svg
3
19
Totaal:
+/-€61,10