⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenLamsbout met look en rozemarijn
Delhaize logo
  • Lamsbout met look en rozemarijn
    A

Lamsbout met look en rozemarijn

Lamsbout met look en rozemarijnA
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 lamsbout van 1,2 kg
  • 3 takjes verse rozemarijn
  • olijfolie
  • 80 g honing
  • 60 g dijonmosterd
  • 15 cl droge witte wijn
  • 8 blaadjes munt
  • 1 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 lamsbout van 1,2 kg
  • 3 takjes verse rozemarijn
  • olijfolie
  • 80 g honing
  • 60 g dijonmosterd
  • 15 cl droge witte wijn
  • 8 blaadjes munt
  • 1 el express bindmiddel voor bruine sauzen

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th 6/7 – 200°C.
2
Maak kleine oppervlakkige inkervingen in de lamsbout en steek er de rozemarijn en de in schijfjes gesneden knoflookteentjes in.
3
Leg de lamsbout op een rooster in een ovenschotel.
4
Smeer in met olijfolie en giet 10 cl water in de schotel.
5
Bak 35 min. in de oven.
6
Meng de honing en mosterd en smeer er de lamsbout mee in.
7
Bak nog 8 min.
8
Neem uit de schotel en dek af met aluminiumfolie.
9
Giet de witte wijn in de ovenschotel, roer de aanbaksels los en giet deze saus door een zeef in een kleine steelpan.
10
Voeg het bindmiddel en de in reepjes gesneden muntblaadjes toe, laat 5 min sudderen en breng op smaak met peper en zout.
11
Snij ondertussen de lamsbout in sneetjes en dien warm op met de saus.
12
Geef er lente-erwtjes bij.
13
Servez bien chaud, avec la sauce. Accompagnez de petits pois printaniers.
1
Verwarm de oven voor op th 6/7 – 200°C.
2
Maak kleine oppervlakkige inkervingen in de lamsbout en steek er de rozemarijn en de in schijfjes gesneden knoflookteentjes in.
3
Leg de lamsbout op een rooster in een ovenschotel.
4
Smeer in met olijfolie en giet 10 cl water in de schotel.
5
Bak 35 min. in de oven.
6
Meng de honing en mosterd en smeer er de lamsbout mee in.
7
Bak nog 8 min.
8
Neem uit de schotel en dek af met aluminiumfolie.
9
Giet de witte wijn in de ovenschotel, roer de aanbaksels los en giet deze saus door een zeef in een kleine steelpan.
10
Voeg het bindmiddel en de in reepjes gesneden muntblaadjes toe, laat 5 min sudderen en breng op smaak met peper en zout.
11
Snij ondertussen de lamsbout in sneetjes en dien warm op met de saus.
12
Geef er lente-erwtjes bij.
13
Servez bien chaud, avec la sauce. Accompagnez de petits pois printaniers.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 621; energie (kCal): 148; vetten (g): 6,1; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 6,9; suikers (g): 5,4; vezels (g): 0,4; eiwitten (g): 14,9; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 503,5
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 621; energie (kCal): 148; vetten (g): 6,1; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 6,9; suikers (g): 5,4; vezels (g): 0,4; eiwitten (g): 14,9; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 503,5
Andere wereldkeuken
Pasen
Diner
Alle seizoenen
Sauzen

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Knoflook | Netje
250 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Munt | Verpakt
20 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bout | Lam | Been | Snede | Celtic
Delhaize Bout | Lam | Been | Snede | Celtic
4 × +/- 250 gr
+/-€
5
87
Rozemarijn | Verpakt
Delhaize Rozemarijn | Verpakt
20 gr
1
55
Honing | Berg
Delhaize Honing | Berg
250 gr
3
49
Mosterd | Sterke
Amora Mosterd | Sterke
185 gr
2
25
Somontano | Chardonnay
Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
37,5 cl
2+1 gratis
3
99
Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
Maizena Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
250 gr
2
29

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Totaal:
+/-€37,05