1
Verwarm de oven voor op th 6/7 – 200°C.
2
Maak kleine oppervlakkige inkervingen in de lamsbout en steek er de rozemarijn en de in schijfjes gesneden knoflookteentjes in.
3
Leg de lamsbout op een rooster in een ovenschotel.
4
Smeer in met olijfolie en giet 10 cl water in de schotel.
6
Meng de honing en mosterd en smeer er de lamsbout mee in.
8
Neem uit de schotel en dek af met aluminiumfolie.
9
Giet de witte wijn in de ovenschotel, roer de aanbaksels los en giet deze saus door een zeef in een kleine steelpan.
10
Voeg het bindmiddel en de in reepjes gesneden muntblaadjes toe, laat 5 min sudderen en breng op smaak met peper en zout.
11
Snij ondertussen de lamsbout in sneetjes en dien warm op met de saus.
12
Geef er lente-erwtjes bij.
13
Servez bien chaud, avec la sauce. Accompagnez de petits pois printaniers.
1
Verwarm de oven voor op th 6/7 – 200°C.
2
Maak kleine oppervlakkige inkervingen in de lamsbout en steek er de rozemarijn en de in schijfjes gesneden knoflookteentjes in.
3
Leg de lamsbout op een rooster in een ovenschotel.
4
Smeer in met olijfolie en giet 10 cl water in de schotel.
6
Meng de honing en mosterd en smeer er de lamsbout mee in.
8
Neem uit de schotel en dek af met aluminiumfolie.
9
Giet de witte wijn in de ovenschotel, roer de aanbaksels los en giet deze saus door een zeef in een kleine steelpan.
10
Voeg het bindmiddel en de in reepjes gesneden muntblaadjes toe, laat 5 min sudderen en breng op smaak met peper en zout.
11
Snij ondertussen de lamsbout in sneetjes en dien warm op met de saus.
12
Geef er lente-erwtjes bij.
13
Servez bien chaud, avec la sauce. Accompagnez de petits pois printaniers.