Recept zoekresultatenKort gebakken zalm, aardappelpuree met kruiden en spinaziesaus
Delhaize logo
  • Kort gebakken zalm, aardappelpuree met kruiden en spinaziesaus

Kort gebakken zalm, aardappelpuree met kruiden en spinaziesaus

Kort gebakken zalm, aardappelpuree met kruiden en spinaziesaus
Makkelijk
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 stukken zalm bio
  • 800 g aardappelpuree bio
  • 100 g uien Grelots
  • 150 g erwtjes bio
  • 50 g spinazie
  • 1 el peterselie
  • 1 el basilicum
  • 1 el dille
  • 1 dl room
  • 20 g gezouten boter
  • peper
  • 2 e.l. olijfolie
  • 4 stukken zalm bio
  • 800 g aardappelpuree bio
  • 100 g uien Grelots
  • 150 g erwtjes bio
  • 50 g spinazie
  • 1 el peterselie
  • 1 el basilicum
  • 1 el dille
  • 1 dl room
  • 20 g gezouten boter
  • peper
  • 2 e.l. olijfolie

Begin met koken

: 25 min
1
Zet een pot met een beetje water en de puree op een zacht vuur. Plaats het deksel op de pot en laat ontdooien. Voeg de kruiden, de helft van de boter en van de olie toe en kruid met peper en zout.
2
Laat ondertussen de spinazie ontdooien op een zacht vuur, samen met de room. Kruid met peper en zout en ga er met de staafmixer door zodat je een gladde groene saus krijgt.
3
Zet nog een pannetje op een zacht vuur met de ui en de resterende boter zodat de ui zachtjes ontdooit. Draai het vuur dan wat hoger zodat de uien 'drogen' en kleuren. Voeg de erwtjes toe en kruid met peper en zout.
4
Zet een antikleefpan op het vuur met de resterende olie en bak de stukken zalm er enkele minuten in zodat de zalm half gaar is. Draai de stukjes voorzichtig om, kruid met peper en zout en haal meteen van het vuur.
5
Serveer de zalm met de kruidenpuree, de jonge groenten en de spinaziesaus.
1
Zet een pot met een beetje water en de puree op een zacht vuur. Plaats het deksel op de pot en laat ontdooien. Voeg de kruiden, de helft van de boter en van de olie toe en kruid met peper en zout.
2
Laat ondertussen de spinazie ontdooien op een zacht vuur, samen met de room. Kruid met peper en zout en ga er met de staafmixer door zodat je een gladde groene saus krijgt.
3
Zet nog een pannetje op een zacht vuur met de ui en de resterende boter zodat de ui zachtjes ontdooit. Draai het vuur dan wat hoger zodat de uien 'drogen' en kleuren. Voeg de erwtjes toe en kruid met peper en zout.
4
Zet een antikleefpan op het vuur met de resterende olie en bak de stukken zalm er enkele minuten in zodat de zalm half gaar is. Draai de stukjes voorzichtig om, kruid met peper en zout en haal meteen van het vuur.
5
Serveer de zalm met de kruidenpuree, de jonge groenten en de spinaziesaus.
Nutritionele informatie
Energie: 559 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Kids,Moederdag
Diner
Herfst,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Zalmfilet | Zonder vel
Delhaize Zalmfilet | Zonder vel
2 × +/- 243 gr
1+1 gratis
+/-€
7
74
Aardappelen | Nicola
Delhaize Aardappelen | Nicola
1 kg
2
69
Erwtjes | Veld
Bonduelle Erwtjes | Veld
150 gr
2
89
Spinazie | Bio
Delhaize Spinazie | Bio
100 gr
Bio
    2
    19
    Bladpeterselie | Verpakt
    Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
    100 gr
    1
    49
    Kruiden | Basilicum
    Santa Maria Kruiden | Basilicum
    10 gr
    3
    35
    Dille | Verpakt
    Delhaize Dille | Verpakt
    20 gr
    1
    55
    Room | Zuur | 15 % V.G.
    Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    15
    Boter | Gezouten
    Fleur De Sel Boter | Gezouten
    250 gr
    2de tegen -50%
    3
    99

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Extra vierge | Bio
    Delhaize Olijfolie | Extra vierge | Bio
    50 cl
    2de tegen -50%
    Bio
    • little-lione.external.82792960.svg
    6
    99
    Totaal:
    +/-€34,78