1
Snijd de gepelde ui in 4 en leg hem in een stoofpan. Snijd de wortelen en de preistengel in dikke schijfjes en snipper de selder. Schep de groenten in de stoofpan, samen met de stukken kip, 2 ontkiemde teentjes knoflook, het kruidentuiltje, peper en zout (zonder te overdrijven met het zout, omdat er nog feta wordt toegevoegd). Overgiet met 2,5 l water en breng aan de kook. Laat 2 u zonder deksel pruttelen en schep indien nodig het schuim weg.
2
Haal de groenten en de kip met een schuimspaan uit de pan. Bedek een zeef met een zeefdoek en filter er de bouillon door. Laat 1 u afkoelen, als je tijd hebt, en ontvet de bouillon.
3
Verwarm de bouillon (± 1,5 l) met 2 gesnipperde teentjes knoflook en de helft van de citroenzeste in fijne staafjes. Strooi de pasta in de bouillon en laat 10 min. sudderen. Spoel de erwtjes onder warm water, voeg ze toe en laat nog 2 min. pruttelen.
4
Voeg eventueel een beetje citroensap toe en serveer met de verkruimelde feta.
1
Snijd de gepelde ui in 4 en leg hem in een stoofpan. Snijd de wortelen en de preistengel in dikke schijfjes en snipper de selder. Schep de groenten in de stoofpan, samen met de stukken kip, 2 ontkiemde teentjes knoflook, het kruidentuiltje, peper en zout (zonder te overdrijven met het zout, omdat er nog feta wordt toegevoegd). Overgiet met 2,5 l water en breng aan de kook. Laat 2 u zonder deksel pruttelen en schep indien nodig het schuim weg.
2
Haal de groenten en de kip met een schuimspaan uit de pan. Bedek een zeef met een zeefdoek en filter er de bouillon door. Laat 1 u afkoelen, als je tijd hebt, en ontvet de bouillon.
3
Verwarm de bouillon (± 1,5 l) met 2 gesnipperde teentjes knoflook en de helft van de citroenzeste in fijne staafjes. Strooi de pasta in de bouillon en laat 10 min. sudderen. Spoel de erwtjes onder warm water, voeg ze toe en laat nog 2 min. pruttelen.
4
Voeg eventueel een beetje citroensap toe en serveer met de verkruimelde feta.