Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenKippenbouillon met orzo en feta
Delhaize logo
  • Kippenbouillon met orzo en feta
    A

Kippenbouillon met orzo en feta

Kippenbouillon met orzo en fetaA
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g kippenonderbouten
  • 600 g kippenvleugels
  • 300 g wortelen
  • 3 groeneselderstengels
  • 1 preistok
  • 1 biocitroen
  • 120 g doperwten
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 250 g orzo
  • 200 g feta
  • 1 kruidentuiltje
  • peper
  • zout
  • 600 g kippenonderbouten
  • 600 g kippenvleugels
  • 300 g wortelen
  • 3 groeneselderstengels
  • 1 preistok
  • 1 biocitroen
  • 120 g doperwten
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 250 g orzo
  • 200 g feta
  • 1 kruidentuiltje
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min. + 2 u 15 min. kooktijd + 1 u optionele rusttijd
1
Snijd de gepelde ui in 4 en leg hem in een stoofpan. Snijd de wortelen en de preistengel in dikke schijfjes en snipper de selder. Schep de groenten in de stoofpan, samen met de stukken kip, 2 ontkiemde teentjes knoflook, het kruidentuiltje, peper en zout (zonder te overdrijven met het zout, omdat er nog feta wordt toegevoegd). Overgiet met 2,5 l water en breng aan de kook. Laat 2 u zonder deksel pruttelen en schep indien nodig het schuim weg.
2
Haal de groenten en de kip met een schuimspaan uit de pan. Bedek een zeef met een zeefdoek en filter er de bouillon door. Laat 1 u afkoelen, als je tijd hebt, en ontvet de bouillon.
3
Verwarm de bouillon (± 1,5 l) met 2 gesnipperde teentjes knoflook en de helft van de citroenzeste in fijne staafjes. Strooi de pasta in de bouillon en laat 10 min. sudderen. Spoel de erwtjes onder warm water, voeg ze toe en laat nog 2 min. pruttelen.
4
Voeg eventueel een beetje citroensap toe en serveer met de verkruimelde feta.
1
Snijd de gepelde ui in 4 en leg hem in een stoofpan. Snijd de wortelen en de preistengel in dikke schijfjes en snipper de selder. Schep de groenten in de stoofpan, samen met de stukken kip, 2 ontkiemde teentjes knoflook, het kruidentuiltje, peper en zout (zonder te overdrijven met het zout, omdat er nog feta wordt toegevoegd). Overgiet met 2,5 l water en breng aan de kook. Laat 2 u zonder deksel pruttelen en schep indien nodig het schuim weg.
2
Haal de groenten en de kip met een schuimspaan uit de pan. Bedek een zeef met een zeefdoek en filter er de bouillon door. Laat 1 u afkoelen, als je tijd hebt, en ontvet de bouillon.
3
Verwarm de bouillon (± 1,5 l) met 2 gesnipperde teentjes knoflook en de helft van de citroenzeste in fijne staafjes. Strooi de pasta in de bouillon en laat 10 min. sudderen. Spoel de erwtjes onder warm water, voeg ze toe en laat nog 2 min. pruttelen.
4
Voeg eventueel een beetje citroensap toe en serveer met de verkruimelde feta.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 136 kcal - Vetten: 6,5 g - Koolhydraten: 8,1 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 11,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 136 kcal - Vetten: 6,5 g - Koolhydraten: 8,1 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 11,3 g
Italiaans
Lactose vrij
Herfst
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Onderbouten | Kip
Delhaize Onderbouten | Kip
1 kg
5
99
Vleugels | Kip | Bio
Delhaize Vleugels | Kip | Bio
+/- 600 gr
Bio
    +/-€
    4
    43
    Wortelen | Extra fijn
    Hak Wortelen | Extra fijn
    2 × 215 gr
    2de tegen -50%
    1
    85
    Groene selder | Bio
    Delhaize Groene selder | Bio
    350 gr
    Bio
      2
      29
      Prei | Fijngesneden
      Delhaize Prei | Fijngesneden
      300 gr
      1
      69
      Citroen | 1 st
      Delhaize Citroen | 1 st
      1 st
      0
      69
      Doperwten | Extra fijn | Bokaal
      Hak Doperwten | Extra fijn | Bokaal
      130 gr
      2de tegen -50%
      1
      99
      Pasta | Verse Eieren | Rigatoni
      Bertagni Pasta | Verse Eieren | Rigatoni
      250 gr
      2
      59
      Original | Greek Feta
      Euro Fresh Food Original | Greek Feta
      200 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      2
      59
      Kruiden | Kruidenbuiltje
      Santa Maria Kruiden | Kruidenbuiltje
      14 gr
      -10% voor 3
      5
      59

      Reeds in je keuken

      Witte uien | Netje
      Delhaize Witte uien | Netje
      400 gr
      1
      69
      Verse look
      Delhaize Verse look
      2 × 140 gr
      2
      29
      Kruiden | Peper | Mix
      Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
      41 gr
      -10% voor 3
      4
      29
      Kruiden | Zout | Berg | Molen
      Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
      140 gr
      -10% voor 3
      6
      35
      Totaal:
      +/-€31,55